2014. október 16., csütörtök

Csillagvárás és Shri Mataji


= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Sahaj Történelem Képekben
1982. Bécs - a kezdetek

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Néhány hete érdekes történetet hallottam a bécsi ashramban. Közös nagy meditáción voltam, egy úgynevezett Navaratri Puján. Nagyon szép volt. Utána beszélgettem Öreg Mike-kal is, meg másokkal is. Aztán Udo (a régebbi magyar sahaja jógik emlékezhetnek rá a 90-es évekből) mesélt arról, hogyan indult Ausztriában, azon belül is Bécsben a sahaja jóga.

Mondta hogy 1982 szeptemberében tartott először nyílvános programot Shri Mataji, a sahaja jóga meditációról Bécsben. Gregoire lakott itt Bécsben a Sternwarte utcában, és Ő hívta meg Shri Matajit, aki ott töltött több hétvégét, ott lakott amikor az első programok zajlottak Bécsben. És ami még nagyon szép a történetben, hogy az utca neve azt jelenti: Csillagváró, vagy Csillagvárás.



Osztrák újságcikk 1982 novemberéből,
Shri Mataji egyik korai programjáról Bécsben


A bécsi nyilvános programok aztán szűkebb körben persze folytatódtak a lakásban, ott a Sternwarte Strassen. Közös meditációk, ismerkedések, beszélgetések, és alapozódások voltak. Láttam a szemükön milyen szép emlékeket idéznek ezek a visszatekintések. Gondold el, több mint 30 éve történt mindez!

Egy másik jógi, Hanzi mesélte, hogy Ő is ott volt ezeken a találkozókon. Akkor a 20-as évei elején járó, egyetemista fiatalember volt. Ma meg már lassan nyugdíjhoz közelít. Rajta is azt láttam, hogy boldog attól, hogy ezek az évtizedek a meditáció jegyében teltek az életében. A meditáció ad egyfajta könnyedséget az embernek. Könnyebben felül tudunk emelkedni a a problémákon. Ezt láttam Hanzin is. Hogy örül, és boldog attól hogy Ő is rátalált erre.

Ha már ilyen kis sahaj múlt idézés kerekedett, akkor repüljünk most tényleg vissza az első programra, 1982 szeptemberébe!



Shri Mataji itt a programon beszélt a kundalini energiáról is, meditációról is, és sok minden egyébről.

Egy kis személyes kiegészítése még ennek az egész történetnek, hogy Zsuzsával a Sorsunk az elmúlt hónapokban úgy alakult a Bécsbe költözésünk kapcsán, hogy a vibrációk pont ide, a Sternwarte utca szomszédságába vezettek minket.

Itt lakunk most pont, a TürkenschanzPark és a Sternwarte Strasse között. Régi idők, régi nagy sahaj sztorijai mellett. Nem bánom. Amúgy is gyönyörű a környék, de így aztán még kedvesebb a szívemnek, ezeknek a történeteknek a szomszédságában élni, és gyönyörködni a "Csillagvárás"-ban.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
A Sahaj Történelem Képekben Sorozat
korábbi bejegyezéseit, összegyűjtve
egy helyen
itt találod >>
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =




Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!