2013. december 26., csütörtök

Üdvözlet Bejglisztánból

Családi összejövetel, rokoni találkozók, ajándékok, ünnepi hangulat, meghittség, finom falatok, no és hát a híres bejglik. Két napot töltöttem Bejglisztánban. Csodás volt. Az ízek még számban vannak. Meg az utibatyumban. Ugyanis a kedves rokonok csomagolnak ám. Nem engedik az Őrt bejgli nélkül visszatérni a távoli Kolostorába.

A két napos ünnepi túrámban volt még egy felemelő, csodás meditációs program is. Találkoztam sahaja jógás, meditáló "kollegákkal" is. Szerveztek egy mélyebb szintű, amolyan "ünnepi meditációt" Budapesten. Dalok, mantrák, finom füstölők, szép gyertyák, vibrációk, csendesség, emelkedettség. Program után beszélgettem az egyik résztvevővel, aki említette milyen jó volt a legutóbbi blogbejegyzés, a türelemről. Aztán erről hosszabban el is beszélgettünk hogy valóban milyen nagyszerű dolog is, amikor az ember türelmes tud lenni. Aztán hazafelé eszembe jutott erről még valami!

Korábban olvastam erről a témáról Shri Matajitól egy szép részt. Utánakerestem a gépen és meg is találtam. Gondoltam akkor gyorsan meg is osztom Veled, hátha még Bejglisztánban időzöl Te is, és két finom falat közt, azért jól jönne némi Spirituális "Táplálék" is.


részlet, Shri Matajinak, a sahaja jóga meditáció alapítójának, az 5 elemről tartott beszédéből. 1998. dec. 16. Új Delhi, India

"A Földanya az, amely életet ad ezeknek a virágoknak, fáknak, mindennek, és igen nagy szerepet játszik bennünk is. Nemcsak a Földanya, ami nélkülünk létezik. És mi nem tiszteljük a Földanyát. Beszennyeztük, mindenféle dolgot műveltünk vele; kivágtuk a fákat, tönkretettük, de ő az Anyánk, és rendkívül sok finomszintű dolgot kaptunk tőle. Az egyik a gravitáció. Az egyén nagyon vonzóvá válik, nem fizikai értelemben, hanem spirituálisan. Az ilyen ember vonzza a többieket. Vonzódnak felé, érzik, hogy valami különleges van az ilyen személyben.

Ez a Földanya egyik tulajdonsága. Ha ő nem vonzana minket, leesnénk a forgása miatt. Sok más tulajdonsága is megjelenik bennünk, és nagyon, vagy úgy mondanám, a végletekig toleráns, türelmes emberekké válunk, toleráns és türelmes, különlegesen toleráns és türelmes emberekké. De ha nem vagytok toleránsak, és haragos természetűek vagytok, vagy valami hasonló, akkor a Földanya elve nem nyilvánult meg bennetek. Nézzétek meg a Földanyát, hogy mennyire eltűri a butaságainkat, milyen sok rossz dolgot teszünk ellene, és Ő még mindig tűr. Ez Shri Ganesha tulajdonsága, hogy kezdetben tűr. Egy bizonyos pontig tűr.

Ugyanígy mi is különlegesen toleránssá, türelmessé és megbocsátóvá válunk. Ez a legkevesebb, aminek egy Sahaja jógival történnie kell, ha vannak vibrációi."









Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!