2013. július 3., szerda

ufó, összeesküvés, VILÁGGAZDASÁG 3. rész

3 olyan különleges téma, amelyekkel kapcsolatban rendszeresen kapok a blogolvasóktól levelet. Néha külön-külön, néha összekötve ezeket. Eljött tehát az ideje ennek a blogbejegyzésnek, a 3 téma alapos megbeszélésének. Nem lesz rövid írás ez a 3 részes cikksorozat, és könnyen lehet hogy ez is nagy ellenállást fog kifejteni. Nagyon azért ne gurulj be, ne dühödj be, annyit azért nem ér az egész. Nézzük is, hogy akkor most hogy is van ez az idegenlényekkel, a háttérhatalmak összeesküvésével, és a csúf gonosz világgazdasági manipulációval!

...ja, még annyit hadd szögezzek le,
hogy a Nagy Igazság kulcsát nem tartom a zsebemben, (ha így is lenne, akkor is le kéne tagadnom, mert a parancsnokaimtól ezt az üzenetet kaptam egy chipen keresztül a bőröm alól) pusztán egy évtizednyi meditatív életből fakadó, olykor élesebb, olykor homályosabb meglátásaimat tudom veled megosztani e témák kapcsán. Kezdjük hát!

A cikksorozat első részét, az UFÓ -kat itt találod >>
A második részét, az ÖSSZEESKÜVÉST pedig itt találod >>

3. rész

Világgazdaság


Erről is többen szoktak nekem írni levelet, vagy személyes találkozásokkor is szóba kerül, hogyan is fog alakulni a jövő gazdasága, jó-e ez az út amin most járunk, vagy mifelé kéne mennünk? A pontos választ itt sem tudom, pusztán megérzéseim vannak ezügyben. Shri Mataji sem adott ennek a témának akkora hangsúlyt, hogy a sahaja jógik közt közbeszédként forogna. Nem említette részletesen Shri Mataji hogyan fog a jövőben összeállni országok GDP-je, mi lesz a húzóágazat, a jegybankok milyen kamatpolitikát folytassanak stb. Ő legtöbbször inkább az emberekről beszélt, a megvilágosodásról és a fejlődésről. Ebből kifolyólag, szerintem egy egyén, és az egyénekből összeálló társadalom ha minél megvilágosodottabb lesz, annál szebb és bölcsebb társadalmat tud majd felépíteni, annak gazdasági oldalával együtt. Na de milyen lehet ez? Nézzük egyáltalán most mi van!

Sokszor látom azt (pláne így a válságos időkben) hogy egyre többen szidják ezt a modern világgazdaságot. Nem tetszik az embereknek (pláne most). Nagyon sokan (talán joggal is) érzik ezt a fajta világgazdaságot embertelennek, nehéznek, kiszámíthatatlannak, fenntarthatatlannak, pusztítónak, és hogy mozdulnunk kéne valamifajta természetesség felé. Teljesen értem ezt a fajta igényt és érzést, azonban van itt egy nagyon fontos dolog!

Most 2013-ban Magyarországon, és a fejlett világ nagy részében emberek milliói dolgoznak olyan munkahelyen, amire valójában semmi szükség! Emberek óriás tömegei dolgoznak olyan helyen, ami olyan terméket állít elő, amire igazából nincs szükségünk. Sőt, még talán rombolja is az emberi életet. Az óriási munkanélküliség mellett, emberek milliói dolgoznak a világon olyan helyeken, amely olyan szolgáltatást biztosít másoknak, amire semmi szükségünk! Persze igény van rá, de a jelenléte totál felesleges. Ezek a termékek és szolgáltatások részei lehetnek akár a táplálkozásunknak, akár gyermekek játékainak, akár a szabadidőnk eltöltésével kapcsolatos dolgoknak, utazással, hobbykkal, szórakozással, divatvilág, közlekedés, vagy bármi egyébbel kapcsolatos dolgok. Ezek lehetnek hétköznapi apróságok, vagy óriási luxus sznob dolgok is. Ha egy kicsit is nyitott vagy, észre fogod venni, hogy a világ tele van felesleges dolgokkal. Direkt nem akarok egyikhez sem példát írni, keresd meg magadnak ezeket Te a hétköznapokban. Szóval óriási ember tömegek dolgoznak a modern világban olyan területen, ami TOTÁL FELESLEGES! (még itt a válság közepén is!) Na jó, csupán egy példát mondok, hogy egyértelműbb legyen mire is gondolok!

Pletykaművek

Szerinted hány munkavállaló dolgozik a világ médiaiparából a pletykamagazinok területén? Hány embernek ad munkát a Blikk, a Story és a hozzájuk hasonló nemzetközi lapok tömegei? Hány családot tart el világszinten egy ilyen totál felesleges iparág? És ebbe a területbe, úgy oldalról még bekapcsolódnak a nyomdák, a  fotósok, rendezvényszervezők, újságírók, reklámfelület értékesítők, webszerkesztők, és még sorolhatnám. Ráadásul ez egy óriási gazdasági kölcsönhatás, hiszen veszik a lapokat, hirdetnek benne, fogyasztják, beszélnek róla, munkát ad millióknak a világon stb. stb. Sőt ebben a kölcsönhatásban Te is benne vagy, hiszen azok az emberek, akik ilyen és ehhez hasonló felesleges iparágakban dolgoznak, a jövedelmük egy részét talán pont a Te cégednél költik el! A Te vállalkozásodnál, vagy pedig annál a cégnél amelyikben éppen most dolgozol. Tényleg hatalmas nagy (gazdasági) kölcsönhatásban és összefüggésben vagyunk. Most még tudnék jó pár ilyen felesleges terméket és szolgáltatást írni, de inkább fedezd fel magadnak ezeket Te a világban, és figyeld meg hogy mennyi ilyen dolog termelődik, és ez mennyi embernek ad munkát! (a környezetszennyezési oldaláról most nem is beszélnék!) Nézzünk egy hasonló dolgot!

Figyeld meg azt is például, hogy milliók élnek abból, hogy az embertársuk sz@rul van. Persze vannak öröklött egészségügyi problémák vagy hasonló dolgok, de nagyon sokszor van olyan is, hogy azért van valaki borzasztó fizikai vagy mentális állapotban, mert saját magát tette tönkre. Persze vannak természetes nehézségek, amelyeket kezelni kell, de nagyon sok olyan van, amikor az ember saját magának (az életmódjának) köszönheti a bajt. És a felépüléséből milliók élnek meg. Újabb óriási gazdasági kölcsönhatás. Millió és millió család megélhetése, majd az ő jövedelmük áramlása részben akár a Te cégedhez is, és az állami költségvetéshez is akár. Azok akik teljes vehemenciával szidják a modern piacgazdaságot (talán jogosan is), és vágynak valami sokkal bölcsebb és emberibb gazdaságra, egy pillanatra álljanak meg! Gondolják csak el, mi lenne, ha egy csapásra az emberek sokkal-sokkal bölcsebbek, egészségesebbek, "spirituálisabbak", kiegyensúlyozottabbak, érettebbek lennének, akkor mi lenne?

Akkor egész egyszerűen, termékek és szolgáltatások millióira nem lenne szükség itt a földön! Nem lenne rá igény, nem lenne rá kereslet! Mi lenne akkor azzal a sok millió emberrel, akik most ezeken a területeken dolgoznak? (...és akiknek a jövedelmének egy része talán Hozzád is vándorol...) Akkor mekkora válság, mekkora gazdasági, társadalmi és szociális átrendeződés menne itt végbe? Lehet el se bírnánk egy mértékű átalakulást... Miből élne meg sok-sok millió ember? Átmennének más területekre dolgozni? Hová? Mondjuk az építőiparba? A szórakoztatóiparba? A turizmusba? Vagy hová? Az építőiparban egy "normális" világban talán nem is lenne szükség ennyi és ekkora épületekre. Egy "érettebb" világban talán nem is lenne szüksége a szórakoztatóiparban ennyi magazinra, tv műsorra, idétlenségre. Egy "kiegyensúlyozottabb" világban talán a turizmus sem abból táplálkozna, hogy az emberek egész egyszerűen rosszul vannak attól hogy otthon kell lenniük, és nem lenne ennek az iparnak ekkora munkaerő felszívó ereje sem. No de akkor valóban mit csinálna annyi új felszabadult munkaerő? Hogyan élne meg? Most komolyan, egy picit gondolkodjunk el ezen...

Ezo-Bio-Öko "harcosok"

Amikor az ilyen "irányultságú" emberektől olvasom meg hallom, ahogy ekézik a jelen világot (talán jogosan is) és felfekszenek a "gyerünk, divatból nyomjuk az ezo-bio-öko témát" életérzésre, és ebből a hatalmas modern gazdasági kölcsönhatásból "kipécéznek" csupán 1 vagy 2 területet, hogy azok milyen borzalmas és gonosz területek, akkor inkább azon kéne gondolkozni, hogy jó-jó, de akkor milyen világ felé kéne menni?

Talán a legfontosabb, hogy le kéne adni a mostani igényekből. Sokan szidják ezt a mostani modern világot, de leadni az igényekből azt azért nehéz lenne. Sokan fene nagy hévvel hirdetik az ezo-bio-öko feelinget, mindezt egy ultramodern életben, a társasház 4. emeletéről, egy "műanyag világ" közepéből, annak mindenféle ilyen-olyan felszínességeivel, miközben ácsingóznak a modern technika legújabb vívmányai (vagy életmódja) felé is akár. Vagy még ha nem is nagy jólétben élnek, de egy teljesen modern életből álmodoznak romantikus módon egyfajta természethez közelibb, (akár) spirituális életről. De ez mit jelent?

Hajlandó lenne vidéken élni, állatot tartani, kapálni és fát vágni, akár vizet húzni, és lemondana az internetről, a mobiltelefonról, a modern gépkocsikról és sok minden egyébről? Vagy mit jelent? Vagy azért jó lenne a modern élet is, de azért mégis csak legyünk természetközelibbek? Vagy hogy? Miről kéne lemondanunk és miről nem? A modern életnek milyen vívmányai azok, amelyeket egy bölcsebb társadalom jó ha megtart magának, és melyek azok amelyeket nem érdemes?

Egyébként én is valamifajta egyensúly felé húzok, és nem hinném hogy a modern világ hasznos dolgairól le kéne mondanunk (ahogy sokan átkozzák, és valami ősközösségi állapotra és szintre vágynak, de azt is csupán elméletben), de azt látnunk kell, hogy ez csak úgy valósítható meg, ha az emberek lemondanak rengeteg mindenről, és beáll egyfajta fenntartható egyensúly. Nyilván nem kell puritán, aszkéta társadalomnak létrejönnie, de bölcsebbnek és fenntarthatóbbnak érdemes lenne.

Mindenki "imádkozik" egy élhetőbb gazdaságért és társadalomért, de vajon hajlandó ez ügyben lemondani is dolgokról? Mert ez egyúttal ezzel is fog járni. És az a helyzet, hogy ha az ember belül átalakul, akkor ez nem egy kényszeres lemondás lesz. Ha meditatívabbá válsz, egész egyszerűen egy csomó olyan termékre és szolgáltatásra már nem lesz szükséged, amelyekkel korábban próbáltad magad boldoggá, békéssé, elégedetté tenni. Aztán vagy sikerült, vagy nem.

Az ember ha kialakít egy meditatívabb, emberibb, együtt érzőbb, emelkedettebb és bölcsebb környezetet, szerintem az át fogja alakítani a gazdaságot is. Nem tudom hogyan, de hatással lesz rá mindenképp. Hatással lesz mindenre. A pénzügyekre, az oktatásra, a tanításra, a művészetekre, szóval mindenre. És a világgazdaságot is csak úgy lehet emberibbé tenni, ha mi magunk válunk azzá. Ha nem az őrületet kergetjük, hanem a hasznosságot, az egyszerűséget, a szépet és a fenntarthatót. És mindezt nem divatból, és nem is csak 1-2 napig, meg nem is csak addig amíg még "kényelmes", hanem belső meggyőződésből, belső igényből, és természetes viselkedésből. Addig amíg mi nem válunk ilyenné és nem ismerjük fel a dolgokat, addig mit akarunk mi a világgazdaságtól? Addig haragudhatunk az összeesküvőkre, haragudhatunk a pénzügyi rendszerre, intézményekre, azok működtetőire, a modernizációra, a globalizációra és sok-sok mindenre. Érdemes lehet azért azt is megfigyelni, hogy haraggal és indulattal viseltetünk a világgazdaság nagyobb szereplőire, de vajon kicsiben, a saját anyagi/szellemi/természeti helyzetünkkel, a saját erőforrásainkkal vajon mennyire tudunk mi magunk okosan bánni? Elvárjuk azt a "rendszertől", hogy bölcsen döntsön a társadalom szellemi, természeti és pénzügyi javairól, miközben kicsiben, a saját életünkben is bőven van fejlődni való ezügyben. Hát akkor hogy is van ez?

A tanya

Egyébként akikben óriási harag és indulat van a modern világ, és annak gazdasága iránt, tényleg nem értem, hogy miért nem vonulnak el vidékre tanyára? (most még olcsóbb is mint korábban) Jaaaa, hogy mert ott valójában még többet kéne dolgozni a megélhetésért? Vagy ha nem is többet, inkább teljesen más típusú munkát kéne végezni, azt meg azért már mégse? Nyilván jobb a kényelmes irodában hőbörögni. (nyugi, nem indulatból írom, de direkt vagyok provokatív, csak hogy éles képet adjak bizonyos jelenségekről... ) Azonban ha változást szeretnénk, akkor itt is magunkban kell elkezdeni. Akár egy irodában, akár vidéken, ki éppen hol tölti élete napjait.

Magunkban kell bölcsebbé válni. Magunkban kell okosabbá, értelmesebbé válni. Az hogy meditatívak vagyunk és spirituálisak, nem azt jelenti csöndben bambulunk felhőket bámulva. Igen is tudni kell a világ gazdasági, politikai, társadalmi, és mindenféle szintű dolgairól is, és keresni kell a megoldásokat. Azokat, amelyeket nem a harag és a bosszúszomj, vagy a kicsinyesség, mohóság, tudatlanság, vagy egyéb dolgok motiválnak. Biztos hogy rá lehet ezekre lelni, és az Isteni Erő is segíteni fogja az embereket. Sőt, hát folyamatosan jönnek újabb és újabb ötletek, találmányok, gondolatok és egyéb dolgok, amelyek közül némelyik hasznos, némelyik kevésbé. Van amelyiket elnyomják, van amelyik egyre engedélyezettebb, szóval azért csak-csak formálódik a jövő, (talán) bölcsebb társadalma (és gazdasága). Addig pedig adjunk hálát a FöldAnyának hogy felfoghatatlan türelmével még mindig képes elviselni minket, és minden egyes nappal, újabb és újabb esélyt ad számunkra, és az Ébredésre!


* ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** *

Meditatív ücsörgésünk, tűnődésünk és ráérős szemlélődésünk mai helyszíne és padja pedig:



A kép beküldője Anita,
helyszín a putnoki középiskola kertje.
Nagyításhoz klikk a képre!




Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!