2012. december 4., kedd

Imádkozás és a meditáció

Az advent, és a közelgő kellemes ünnepi hangulat ráhangolódásaként hoztam most számodra egy új videót, az imádság és a meditáció kapcsolatáról. A felvétel nem lesz rövid, hiszen azért ez nem egy 5 perces téma, ráadásul a videón alaposabban körbe lesz járva a nyugati világ egyik legismertebb imája is. A jelentése, a mondanivalója, és hogy mindezek hogyan is kapcsolódnak a meditációnkhoz. A videó valóban nem rövid, de szerintem érdemes lesz végig nézned, hiszen ezáltal mélyebbé válhatsz, és a napi meditációidat is bővítheted egy újabb "technikával"! Klikk a videóra!Ha a keleti világ imádságaival szeretnéd emelkedettebbé tenni a meditációdat, akkor pedig ezt ajánlom:

www.youtube.com/watch?v=7zZqMxUCFSM

A magyar nyelvű fordítását is megtalálod a felvételen. Először nézd végig, hogy magyarul is megismerd a szöveget. Aztán hallgasd meg egyszer csukott szemmel is teljes csöndben, mélyen meditálva, utána pedig akár kipróbálhatod azt is, hogy a videóval együtt olvasod a szöveget. A mantrák, az imák, azok hallgatva is nagyon jók, de úgy még inkább ha mi magunk is mondjuk őket. Mély meditációkat kívánok!

* ** * ** * ** * ** * ** * **

Meditatív ücsörgésünk, tűnődésünk, és ráérős szemlélődésünk mai padja pedig:

A kép beküldője Margó,
helyszín, Öcsöd buszmegálló.
Nagyításhoz klikk a képre.Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!