2012. június 24., vasárnap

Sahaj Történelem Képekben 1987

(Kép forrása itt)

A képhez kapcsolódó történet az, hogy Shri Matajit 1987-ben, Új Zélandra, a második látogatása alkalmával elkísérte az egyik testvére is, Bala Sahib. Magával a sahaj jóga meditációval a testvére előtte nem foglalkozott, de ennek ellenére mégis részt vett egy puján*, amit egy ashramban** tartottak Shri Matajival. Amikor véget ért a "ceremónia", és mindenki namaskart adott, akkor a testvére, az emberek hátán látta felemelkedni a kundalinijüket. Aztán azt mondta Shri Mataji, hogy talán a puja alatt a testvére is megkapta az önmegvalósulást. (azaz benne is felemelkedett a kundalini energia, ezáltal megvilágosítva/felébresztve benne igazi önvalóját, a lelket)

* puja: ősi hagyományokra épülő, mélyebb meditációs ceremónia
** ashram: közös együttélésre, spirituális fejlődésre szolgáló közösségi ház

A történet tanulsága és érdekessége még az lehet nekünk meditálóknak, hogy Shri Mataji, a "civil" életében is teljesen hasonló módon élt, mint a "követői". Úgyanúgy neki is megvolt a családja, meg volt a "civil" élete, és ezen belül nem mindenki foglalkozott mélyen a sahaja jógával. Shri Mataji nem is erőltette ezt rájuk. Úgyanúgy élt mint egy egyszerű feleség, nagymama vagy háziasszony, ugyanolyan hétköznapi dolgokkal foglalkozott mint mindenki más. Meg persze a sahaja jógával. Ezen belül, a családjából páran voltak is, akik néha ellátogattak sahaja jóga meditációs programokra, voltak akik viszont nem. Voltak olyanok is akik mélyen elmerültek ebben a fajta meditációban, viszont olyanok is, akik "csak" elkísérték Őt néha-néha, mint ahogy a fenti történetben is olvasható. Úgyhogy Te se ess kétségbe ha a családodon, vagy az ismeretségi körödön belül nem mindenkit foglalkoztatnak ezek a dolgok, Shri Matajival se volt ez másként! (-:


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!