2011. február 1., kedd

Mesterek Találkozója

Hónapindító, azaz február első blogbejegyzése egy olyan jelenségről, ami egyre inkább "hódit", pedig csak bohócot csinál a főszereplőjéből, ráadásul minderről, a "Mesterek Találkozója" rendezvény fényében olvashatsz most itt a Kolostorban!

---------------------------------
A JELENSÉG
---------------------------------

Egyre többször találkozom ezzel a jelenséggel, és egyre kevésbé tudom hogy mi válthatja ki az emberekből. A kissebbrendűség érzése? Vagy a világunkban egyre jobban dagadó egoizmus? Valamifajta bizonyítási kényszer? Nem tudom, mindenesetre nagyon érdekes. Miről is van szó?

Amikor valaki egy adott témában okosabbnak, tájékozottabbnak akar tűnni, mint amilyen. Minél inkább próbálja ezt a látszatot építeni, egyre nagyobbra fújni ezt a kamu lufit, annál nevetségesebbé válik. Egyre többször látok ilyen figurákat különböző társaságokban és helyzetekben, ráadásul olyanokat is, akik amúgy komoly, felelősségteljes emberek. Nem értenek egy adott témához, de nagyon komolyan előadják magukat. Persze csak olyanokat tudnak szédíteni, akik még náluk is kevesebbet értenek a témához. A múlthéten pont egy cégvezetőt láttam ilyen kínos helyzetben, amit szerintem sajna Ő nem is érzékelt. A napokban olvastam egy blogban, hogy ez itt a "tízmillió szakértő" országa, legyen szó bármiről is. Lehet hogy tényleg van benne valami! Itt aztán tényleg mindenki ért mindenhez. (-:

Észosztás megy ezerrel, meg a légvárak építése, közben meg csak egyre nevetségesebbé válik az illető. Vajon mi ilyenkor a jó hozzáállás? Rántsuk le róluk rögtön a hamis leplet, vagy diszkréten és együttérzően inkább csak hallgassuk meg őket, majd bólogassunk "elismerően a szakértelmük" előtt? Nem tudom a választ, úgyhogy csak annyit tudok ajánlani, tégy belátásod szerint.

Akadnak viszont olyan szituációk, amikor nem működik az "elméleti okoskodás", nem megy a kamutudás fényezése, hanem valójában megmutatkozik hogy mit is tud az ember! Pont egy ilyen összejövetelre kaptam most meghívót!

----------------------------------------------
"Mesterek Találkozója"
----------------------------------------------

Hivatalos vagyok hétvégén erre az eseményre. Egyszer egy évben rendezik ezt meg, és most másodszor veszek rajta részt. Bár én csak amolyan kisinasként leszek jelen a Mesterek Társaságában, de egyáltalán nem bánom. Függetlenül a jelenlévők hozzáértésétől és tudásától, mindenkinek fontos szerepe lesz a találkozón! Megvannak a kiosztott feladatok és szerepek. Vannak akik koordinálják és vezénylik az egész rendezvényt, vannak akik igyekeznek ellesni a tudást, szóval megkérdőjelezhetetlen a szakértelem, és a kellő hozzáállás. Hamar kiderül ha valaki TUD, vagy csak ha úgy tesz, mintha TUDNA. Itt aztán nincs mellébeszélés. Hogy miről is szól ez az esemény, hol lesz és kik is vesznek rajta részt?

Nagyon is speciális terület Mesterei fognak összejönni, hogy a több évtizedes tudásukat és szakértelműket, a Jó Ügy érdekébe állítsák. Ez pedig nem más mint egy igazi disznóvágás! Most már a második évben veszek részt az utcánkban zajló, egyik szomszéd szokásos évi disznóvágásán. Itt aztán nincs mese! Valaki vagy tud szúrni, vagy nem! Vagy tud darabolni, vagy nem! És még sorolhatnám... Összejönnek a téma nagyjai, a szúrás és a feldolgozás Mesterei, és minden kétséget eloszlatnak afelől hol is van az a szakértelem.

------------------------------------------
Egy jótanács a végére
------------------------------------------

Ne szégyeld ha valamit nem tudsz, vagy nem értesz hozzá, és ne akarj többnek tűnni mint ami vagy, mert nem tudhatod, hogy a veled szembenülőben nincs-e sokszorosa a benned lévőnek! Sőt, ha el is ismered egy témában való járatlanságodat, attól még egyáltalán nem leszel kevesebb! SŐT! Inkább hogy több leszel, már magával az őszinte hozzáállásoddal is! Szerintem a legjobb ha teljesen nyitottan állunk a dolgokhoz, mert akkor nem a légvárak építésére, hanem a tanulásunkra és a fejlődésünkre fordíthatjuk az energiánkat. Azzal pedig aztán tényleg érdemes csínján bánni, és nem elpazarolni mindenféle szemfényvesztésre.


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
VIDD HÍRÉT A MEDITÁCIÓ NYUGALMÁNAK! - Kérlek ne foszd meg az ismerős és ismeretlen társaidat a közösségi oldalakon a kolostoros meditációk békéjétől és nyugalmától! Ha tetszett ez a bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor most mindenképp küldd tovább! HAJRÁ!