2011. február 21., hétfő

A Gengszterfőnök tanácsa Bronxból!

Mi is lehet az alvilág ura, a Bronx-i Gengszterfőnök tanácsa, ami még nekünk meditálóknak is a hasznunkra válhat? Amin érdemes lehet picit eltöprengenünk? Én hallottam a saját fülemmel és csak annyit mondhatok nem új az üzenet, nem új a jótanács, de egy ilyen alak szájából, mégiscsak máshogy hangzik!

=============
Bronxi mese
=============

Ez a címe a híres hollywood-i filmnek, amiben a parádés szereposztás közt, az egyik kedvenc színészem, Robert De Niro alakítja az egyik főszereplőt. 3 férfi, 3 különböző vívódásáról szól a film. Egy fiatal fiú, egy hétköznapi buszvezető, és a környék ura, a Bronx-i gengszterfőnök kapcsolatáról szól a dráma.

Robert De Niro a buszsofőr, aki igyekszik tisztességesen dolgozni, ellátni a családját, és a fiából is jóembert faragni. Aztán ott van a fia a történetben, aki egy különös szituáció miatt, a helyi alvilág főnökének közelébe kerül. Összebarátkoznak, és ahogy telnek az évek, egyre élesebben látja a fiú, a két világ közti különbségeket. Az egyszerű és tisztesség élet nehézségeit és örömeit, és a gengszterek világának csillogását, és annak az árát. Vívódik az ifjú, nem nagyon tudja hol is az Ő helye a világban. Aztán egy éttermi asztalnál lezajlik a párbeszéd a fiú, és a második apjaként tisztelt bronxi főnök közt. Hallhatja azt a meglepő jótanácsot, ami akár egész életére is hatással lehet! Különös egy Gengszterfőnök szájából, de nagy igazság van benne, és megfigyelhetjük mi is ezt, ráadásul nemcsak magunkban, hanem a körülöttünk élőkben is! Családokban, munkahelyeken, és mindenféle közösségekben láthatjuk hogyan is működik ez a jelenség!

Étteremben ülnek éppen, amikor a főnök a lehető legegyszerűbben próbálja megvilágítani a legalapvetőbb különbséget az emberek, és az élethez való hozzáállások közt. Azt a különbséget, amit ha eldönt a fiú magában, tudni fogja hol a helye a világban!

A főnök azt mondja a fiatal fiúnak, hogy az emberek közt vannak olyanok, akik kiemelkednek a többiek közül. Vannak olyanok, akikre mások felnéznek, akiket mások követnek, akikből ilyen vagy olyan értelemben, de igazi "hatalmasságok" válnak. És ennek alapvetően két útja van. A Szeretet vagy a Félelem. Példaként állítja saját magát a főnök, és a fiú apját. Bemutatja hogy az Ő hatalma a bronxi alvilágban annak tudható be, hogy félnek tőle. Az Ő hatalmassága abban áll, hogy félnek, tartanak tőle az emberek, így emelkedett ki közülük, és csakis ezért néznek fel rá. És ekkor teljes őszintességgel bevallja a srácnak, hogy ez bizony a könnyebbik út! És amit a fiú apja tesz, na az épül a Szeretetre, viszont az a nehezebb út. A fiú apját, a buszsofőrt mindenki ismeri, és szereti is a környéken. Az Ő "hatalmassága" nem a félelemre, hanem a szeretetre épül. Ez sokkal szebb, ám sokkal nehezebb út. A főnök semmi lenézéssel, semmi iróniával, inkább talán némi irigységgel vegyes tisztelettel állapítja ezt meg. Így mutatja be a fiatal srácnak, hogy alapvetően ez a két út létezik. Ez a két lehetőség áll az emberek előtt, és rajtuk áll a választás, hogy melyik felé terelik az életüket.

============
Kiegészítés
============

Nemsok minden hozzáfűznivaló van, hiszen valóban roppant egyszerű a fenti képlet, azonban egy félreértésről érdemes lehet szót ejteni. A félelem egyértelmű, hiszen akár nyiltabban agresszívebben jelenik meg, akár manipulatívabb, finomabban megjelenő, nehezebben észlelhető módon, de azért bizony érezni lehet azt, ha jelen van a levegőben. Azonban a szeretettel kapcsolatban van egy félreértés, ami nálunk itthon Magyarországon sűrűn megjelenik.
"A meglepő kutatás a magyarok szeretetéhségéről" című bejegyzés pont erről szólt.

A szeretetet összekeverik sokszor az emberek, egy elvárásoktól terhes, függőségben tartó viszonnyal, olyannal amiért sokan meg is alázkodnak, meg igyekeznek mások elvárásainak mindenképp megfelelni, csak hogy szeressék őket, és hát ez bizony sokszor csalódásokba szenvedésekbe és szomorúságba torkolik. Ha ilyeneket érzel, tudd, hogy nem a tiszta szeretet dolgozott előtte Benned, hanem valami teljesen más!

A tiszta szeretet az nem vár el semmit, nem válogat, nem méricskél, és nem is csalódik sohasem! Ugye hogy igaza volt a bronxi főnöknek, hogy valóban ez a nehezebbik út!? Tényleg nehezebb, azonban ha néha, mégha csak pillanatokra is megvalósul, akkor csoda történik. Ebben segít a meditáció, hogy átéld, és növeld a csodás pillanatokat számát, életed útján...

========================
Érdekességek a netről
========================

--> Valódi Festőművész olvasóval is büszkélkedhet a Kolostoros Blog, Markovics Ágota személyében, akinek képeiből egy kis videoklipp válogatást láthatsz itt >> Különlegessége még a klipnek, hogy úgy lett kiválasztva érzésre a Rasmus zenekar zenéje, hogy akkor még nem is tudta a művésznő, hogy az együttes oszlopos tagja Eero, évek óta aktívan meditáló sahaja jógi. Klipp itt >>

--> Tetszik-NemTetszik témában töltött föl új videót a netre Mister Duncan, az Őrült Angoltanár, klikk ide >>

--> A 7 milliárdos prezentáció, a National Geographic Channel gondozásában. Elgondolkodtató, tanulságos, és nagyon profin megszerkesztett videó! Érdemes! Klikk ide >>


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
VIDD HÍRÉT A MEDITÁCIÓ NYUGALMÁNAK! - Kérlek ne foszd meg az ismerős és ismeretlen társaidat a közösségi oldalakon a kolostoros meditációk békéjétől és nyugalmától! Ha tetszett ez a bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor most mindenképp küldd tovább! HAJRÁ!