2020. július 9., csütörtök

A Tesla Következő Évtizede



"Jósolni nehéz, különösen ami a jövőt illeti."


- tartja a már klasszikusnak számító mondás. És milyen igaza van. Ettől függetlenül persze folyamatosan pásztázzuk a jövőt, próbáljuk letapogatni a trendeket, azt, hogy merre halad a világ. Hiszen jó, ha tisztába vagyunk vele, hogy:

- milyen nyelveket érdemes tanulni
- melyik környékre érdemes költözni
- mit ültessünk a konyhakertbe
- milyen szakmát válasszunk
- milyen vitaminokat szedjünk
- hová menjünk nyaralni
- mikor váltsunk eurót
- milyen meghajtású autót vegyünk
stb. stb. stb.

Azok, akik érdeklődéssel

figyelik a gazdasági és környezetvédelmi trendeket, az elmúlt években biztosan találkoztak egy névvel: Tesla. Az elektromos autóiról ismert amerikai vállalat, és annak ikonikus vezetője, Elon Musk.

Itt a kolostoros blogban is szó volt már a témáról, a Sting, a magyar bányászok, és a Tesla című bejegyzésben. Azóta is nagy lendülettel halad a cég, és aki csak a közelébe kerül, próbálja megítélni a vállalat és az iparág jövőjét. Sokan próbálnak jósolni, de mint tudjuk, ez elég nehéz, pláne ha a jövőről van szó.


Ha valaki pedig tényleg közelről érintett, például iparági dolgozó, vagy részvényes a cégben (ahogy én is), akkor pedig kiemelt figyelemmel tekint az eseményekre. Így teszek én is napról-napra, hétről-hétre. Igyekszem közelről követni a fejleményeket és az eseményeket, hoooogy, igen, hogy megpróbáljam letapogatni a jövő mozgásait.

A sok-sok elemzés, interjú, videó és írás közül, amit e témában fogyasztok, hoztam most egyet ide a blogba is. Csak úgy az elmélkedés, és a jövő kedvéért. Hiszen tényleg, milyen lesz vajon a Tesla következő évtizede? Erre keresi a választ az alábbi videó:

A kisfilmben a trendek a számok nyelvére is le vannak fordítva. De a videó szerkesztője is óvatosságra int, és elmondja: Pick up your own numbers! This is an art, not a science. (hiszen, mint tudjuk, a jövőről van szó)




Üdvözlettel
A Kolostor Őre

Csak Könnyedén



Társadalmi célú hirdetés: