2015. december 16., szerda

Két lehetőség van


Vagy létezik egy Irányító, Intelligens és Bölcs, Isteni Erő, vagy teljesen magunkra vagyunk hagyva. És létezésünk csupán az elemek véletlen találkozása az univerzumban. Mindkét lehetőség hátborzongató.

Vagy inkább elgondolkodtató.

De az is lehet, hogy a korlátolt gondolkozás állítja csupán ezt a két lehetőséget. És talán még ennél is valami sokkal többről van szó. Még inkább hátborzongató, még inkább elgondolkodtató.

És a dolgok megfejtéséhez talán nem is a borzongás, és nem is a gondolkodás vezet. Lehet nem is kell megfejtenünk semmit, csupán belesimulnunk a lehetőségeinkbe. Akár anyagi, akár szellemi szinten. A lehetőséget észre is kell ám venni. Min múlik az észrevétel? Min múlik a lehetőség? És min múlik a "belesimulás"? Talán rajtunk, talán azon a bizonyos "Erőn".

Minden egyes pillanatban ott van a lehetőség a békességre, a nyugalomra. Ott van a sorok közt. Ott van a pillanatban. Ott van, akár a haikuk-ban. Még talán Benned is. Csak ne feszülj. Ne pörögj, ne nyüzsögj. Se anyagi, se szellemi szinten. 

Legyél könnyed.  

...ha tudsz.





Üdvözlettel
A Gondolkodó, Borzongó, Meditáló
Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!