2014. augusztus 14., csütörtök

Grüß Gott!


Megszokásból mondják csupán, vagy komolyan is gondolják?

Itt Ausztriában a hétköznapok része, hogy az emberek így köszönnek egymásnak: Grüß Gott! Ez olyasmit jelent, hogy Isten hozott! vagy Isten Áldjon vagy Adjon Isten!

De vajon komolyan is gondolják, vagy csak megszokásból használják? Nem tudom.

Találkozok valakivel, mondjuk egy buszmegállóban és rám köszön hogy, Grüß Gott! De vajon komolyan gondolja, hogy Isten hozott? Komolyan hálás azért hogy találkoztunk, és hála annak hogy Isten keresztezte az útjainkat? Egyáltalán Isten vezetett engem arra a helyre, vagy én magam magamat?

Bármilyen témakörben felvetődik az Isten, hamar oda ér a téma, hogy akkor most Ő rendezi a dolgokat, vagy én magam? Az Isteni Erő irányítja a folyamatokat, vagy pedig mi emberek? Az örök kérdés.

Erről már szó volt a Sors vagy Szabad Akarat című bejegyzésben, vagy az Élmények és felismerések meditációban című ebook-ban.

Lehet hogy már az is a korlátozottságunk, hogy el akarjuk dönteni az eldönthetetlent? Mi van ha mindkettő létezik? Az Isteni Akarat is, és az Emberi Akarat is? Mikor melyik kerül "előtérbe"? Ezek vajon különállóak? Ha igen, attól még egyesülhetnek? Ha igen, hogyan? Ha egyesülnek, akkor az tartós, vagy újra szétválnak? Mitől függhetnek ezek a folyamatok?

Maradjunk a buszmegállóban

Mi van akkor, ha valóban egyesülhet az emberi és az Isteni akarat (vágy), ez meg is történik, és aztán egy ilyen ember fejezi ki háláját és üdvözletét?

Azaz, valódi és Isteni tartalommal, hittel, tapasztalással és Szentséggel töltődik meg a hétköznapi köszöntés, és egy valóban mély hála fejeződik ki az Isten(ek) irányába a találkozás kapcsán. Hát nem egy emelkedett pillanat lesz egy csapásra, ott a hétköznapokban, a buszmegállóban? De bizony! Pláne akkor, ha van képesség az észlelésre és a befogadásra.

Az észlelésre és a befogadásra.



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!