2009. január 30., péntek

Hál' Istennek, hogy megszületett ez a bejegyzés!

Mostanában ahogy figyelem az embereket, egy elég érdekes dolgot látok magam körül. Lehet hogy már Te is érzékeled ezt, de ha nem, akkor figyeld meg, hogy a környezetedben létezik-ez a jelenség vagy sem.

Nem érdemes belefolyni, pusztán "csak" megfigyelni...
Vagy ha már belefolysz, és megpróbálod ezzel szembesíteni a résztvevő(ke)t, akkor azt úgy tedd, hogy ne arculcsapásnak érezzék, hanem inkább valamilyen finom simításnak, és akkor ő(k) is szívesebben fog(nak) a dolog mélyére nézni, és megkeresni a miérteket.

HÁL' ISTENNEK...
....hogy sikerült a matekvizsgám,
....hogy ilyen szép napsütés lett,
....hogy fizetésemelést kaptam,


HÁL' ISTENNEK...
....hogy megúsztuk a vihart komoly károk nélkül,
....hogy megvan még az állásom,
....hogy megtaláltam az elveszett könyvemet,

stb. stb. stb.

Egyre többször hallom az ilyen típusú mondatokat, hogy emberek önkéntelenül is Hálát adnak Istennek valamiért. Ezzel semmi gond sincs, sőt ez egy nagyon szép dolog, egy nagyon kifinomult módja lehet ez, az isteni Erővel való kapcsolatunknak, ha köszönetet, és hálat adunk neki.....na de miért is vagyunk hálásak?

Amikor ezeket a típusú mondatokat hallom az emberektől, akkor nagyon sokszor azt érzem, hogy amiért köszönetet mondanak, és hálát adnak Istennek, annak a dolognak ha az ellenkezője történt volna, akkor már máshogy hangzana a mondat! Nem érzem azt, hogy akkor belekerülne a Hála....
Figyeld csak!

HÁL' ISTENNEK
....hogy nem sikerült a matek vizsgám,
....hogy az eső esik, és nem sütött ki a nap,
....hogy nem emelték a fizetésemet,


HÁL' ISTENNEK
....hogy a vihar károkat okozott,
....hogy kirúgtak a munkahelyről,
....hogy még mindig nincs meg a könyvem,


Furán hangzik, ugye?

Figyeld csak meg Magadon, vagy Másokon, hogy miért adnak hálát az emberek az Istennek! Általában azokért a dolgokért, amire vágyuk van, amit szeretnének hogy megtörténjen az életükben. És ha az Isteni Erő teljesíti azt, akkor hálásak, ha pedig nem teljesíti, akkor....

-------------------------
A KÉT CSAPDA
-------------------------

Két buktatója, két csapdája van ennek a hozzáállásnak. Ha beleesel, akkor sok boldogtalanság, és szenvedés vár Rád! Ha már benne vagy, akkor lehet hogy tapasztalod is ezeket a szenvedéseket. Érdemes minél hamarabb kimászni a gödörből, hogy végre, egy kellemessebb életet élj!

CSAPDA #1

Csak azokért a dolgokért vagy hálás,
ami a Te akaratod szerint történik.

Ez azért veszélyes, mert hidd el, hatalmas erő az Isteni, és nagyon sokszor fogja még úgy alakítani az életedet, hogy nem a Te elképzelésed szerint fognak történni a dolgok! Ha nem alakítod ki (...nem az elmédben, hanem a szívedben) a Miatyánk ima egyik mondatát, akkor még sok nehézség vár Rád:

"Legyen meg a Te akaratod!"

Ha a dolgok menetét, magadban belül, át tudod adni az isteni Erőnek, hogy rendezze csak úgy az eseményeket, ahogy kell, és Te azt elfogadod, mert annak bizony úgy kell történnie ahogy, akkor egyre békésebb leszel... Egyre kevésbé fognak háborgatni a külső dolgok.... persze Neked is lépned kell, meg meghozni döntéseket, de ha a dolgok végső alakulását rá tudod bízni az Istenire, akkor egyre inkább közelíteni fogsz a Végtelen Nyugalom Tavához (-:

CSAPDA #2

Te pontosan tudod, hogy egy eseménnyel
kapcsolatban mi a JÓ, és mi a ROSSZ!

Mi alapján szelektálod Jó-ra és Rosszra a dolgokat? Milyen nézőpontból szemléled a JÓT és a ROSSZAT?
Honnan tudod, hogy a mi a SORSod? És honnan tudod, hogy a SORSodat az élet éppen jól alakítja-e, vagy sem? ....és akkor hálálkodhatsz neki, vagy sem.

Amikor történik egy esemény,
akkor abban nagyon sok "résztvevő" van.
Hidd el több ember életét is befolyásolhatja (akár kissebb mértékben, akár nagyobb mértékben) a Te matekvizsgád, az időjárás alakulása, a munkahelyed, a könyved, a fizetésed... Folyamatos kölcsönhatásban élünk, minden kis rezdülésünk is hatással van Ránk is, és másokra is! Amit az egyik JÓ-nak érez, a másik ROSSZnak...

És különben is a JÓ-ból fakadó "boldogság" is nagyon
viszonylagos, és illékony.
Emlékezz csak Anthony De Melo, Boldogság című kis történetére!


A legjobb amit tehetsz, hogy hátradőlsz, rábízod magad a vonatra, és megtanulunk végre mindannyian őszintén hálásnak lenni, életünk minden pillanatáért!

Mindennek Oka van, és A Nagy Egész részei vagyunk.
Kerüljünk minél nagyobb összhangba az Egésszel,
és béke lesz a földön!

Hál' Istennek hogy elolvastad, hogy megértetted,
hogy elkezded, hogy figyeled....
....de ha nem, akkor is!

HÁLA ISTENNEK MINDENÉRT!


Üdv
A Kolostor Őre

Csak Könnyedén

.