2016. november 5., szombat

Közel a vég!


Kép: NewYorker

Valamifajta világvége várás szinte mindig jelen volt az emberiség életében. Reménykedése annak, hogy hamarosan vége lesz a dolgoknak. De pontosan milyen dolgoknak? Viselkedéseknek, gesztusoknak, szokásoknak, országoknak, embereknek, embercsoportoknak, vagy az egész földnek? 
 Netán az univerzumnak?
 
Messiás
 
Vagy ha nincs is vége, akkor jöjjön legalább egy Messiás. De ha megjelenne, vajon észrevennénk? Ha nem úgy jelenne meg, olyan formában és olyan körülmények közt, ahogy mi "elvárjuk", akkor észrevennénk egyáltalán? Vagy ha észre is vennénk, de olyan dolgokat mondana nekünk, ami nem illeszkedik a mi "elvárásainkhoz", akkor mit tennénk? Elfordítanánk a fejünket, és reménykednék tovább a közelgő "vég"-ben, vagy legalább egy olyan Messiásban, aki majd azt mondja, amit mi hallani akarunk.
 
Mózes korában vajon mennyien ismerték fel Mózest? Jézus korában vajon mennyi ismerték fel Jézust? Mennyien figyeltek rájuk, és mennyien fordították el a fejüket, várva valami nekik sokkal "szimpatikusabb", "meggyőzőbb", netán "trendibb" dologra? És mi van ma?
 
 
Üdvözlettel
A Kolostor Őre
 
Csak Könnyedén
 
 
 
Társadalmi célú hirdetés: