2015. november 4., szerda

Shri Mataji és a skót juhász

9-10 éves, kócos kis fiúcska lehettem, amikor ősszel az iskolában egy különleges ötlettel állt tanárnőnk az osztály elé. Néhány könyvet tett az asztalra, és mondta hogy válasszuk ki mi magunk, melyik legyen a kötelező olvasmány.

Már nem emlékszem a címekre, de arra igen, hogy az osztály szinte egyhangúlag szavazta meg, a Lassie hazatér című könyvet. Ami egy skótjuhász kutyáról és a kis gazdájáról szólt. Számomra ez a könyv aztán egy életre szóló élmény lett. Megszerettem az olvasást, a kutyákat és a természetet. Bár talán e könyv nélkül is hasonló utat jártam volna be, de maradjon az elismerés mégis Lassie -é, és a tanárnőé.

Ezért aztán Shri Mataji beszédeit hallgatva, a mai napig megérintenek amikor az állatokról, vagy a természetről beszél:"A szeretet nyelvén kell beszélnünk. Például az állatok is, ha van egy lovatok, vagy egy kutyátok. Mindezek az állatok megértik a szereteteteket. Mennyire kötődnek hozzátok, mennyire kifejezik a szeretetüket, nagyon kedvesek. Az állatok megértik a szeretetet, és ezt most tőlük tanuljuk. Nem tudom, hogy másként hogyan lehetne megértetni az emberekkel a szeretet értékét."

Shri Mataji

Ennek a beszédnek a hosszabb verzióját itt tudod megnézni >>

- - -

Ha Téged is megérintett a téma, akkor talán majd ezek is:

- Őszre készülve >>

- Az élet apró örömei >>

- A kertben >>

- Kollégák >>

- Miért A Kolostor Őre a nevem >>

- Csipkebogyó >>

- Vulkánkitörés >>

- FöldAnya >>

- A természetfotós >>

- Májusi eső >>

- Állatvásár >>

- Bécsi erdő >>

- Őszi park >>

- Csodafák >>

- Egynapos kecskegidák >>
Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

***************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!