2014. január 25., szombat

1 kép többet mond 1000 szónál


Ha nem is 1000, de jöjjön 399


A fotó címe "hazatérés". Valahogy egyértelmű, hogy ez most nem egy hétköznapi, "kedd esti" hazatérés. Több annál. Sokkal több. Erről árulkodik a férfi frizurája meg a ruhája. És a körülötte lévő hasonló ruhák. Ez a színes öltözék nekünk egyértelmű hogy mit jelent. Vajon eljön az kor a földön, amikor ez már nem lesz egyértelmű? Persze ha rendetlenség van egy szobában (vagy a FÖLD-ön) akkor valakinek rendet kell tennie. De mit jelent a "rend"? És ki dönti el, hogy ki tegyen rendet?

A színes ruha talán egy apát rejt. Aki most nagyon örül. Biztos voltak olyan estéi, amikor azt hitte, nem jön el ez a pillanat. Amikor félt. Amikor remegett. Amikor csak az álmaiban, a reményeiben érezte ezt a kis ölelő, puha gyermeki kezet. De végül is eljött a pillanat. A gyermek is örül. Nem látjuk teljesen, de valahogy érezzük a mosolyát. Öleli az apukáját. Ő talán nem félt, és nem is remegett. Csupán hiányolta a papát. És nem értette ezt az egészet, miért is nincs vele.

A fotó jobb szélén a hölgy vajon hozzájuk tartozik? A mozdulat, amivel talán a könnyeket törölgeti ki szeméből, azt sejteti, igen. Ő is nagyon várta már a "papát". Talán Ő is félt, ő is remegett. És nem tudta hogy eljön-e ez a pillant vagy sem. Lesz-e újra mosoly, lesz-e újra ölelés? Lett. Most már mindenki boldog. A papa hazajött. Azonban az, hogy ő most itt lehet, hogy ő most újra ölel és újra szeret, talán ezért a föld túloldalán egy másik család, lehet hogy túl nagy árat fizetett. Itt mosoly, ott gyász. Lehetne fordítva is. Az egyik örül, a másik temet.

A háttérben a hosszú szőke hajú hölgy boldogan nevet. Úgy tűnik emlékezetes lesz ez a nap neki is. Várta már nagyon. Most boldog, és örömében nevet. Biztos hogy oka van erre neki is. Jó oka. A homályos tömegben a háttérben azonban nem tudhatjuk, még mi minden lehet. Nem biztos hogy mindenki nevet. Talán valaki most kezd el igazán félni, és a gyomra egyre jobban megremeg. A sírás kerülgeti. A zokogás, hiszen ő is reménykedett. Álmai azonban keservesen darabokra törtek. Végleg. Ő is várta a napot. De nem ezt.

Egy kép többet mond ezer szónál. És az életünk tele van vele. Képekkel. Színes ruhákkal. Apákkal és anyákkal. Boldogsággal, szomorúsággal. Reménnyel és félelemmel. A rettegés, az álom, a megkönnyebbülés, mind ott van a képeken.

Egy kép többet mond ezer szónál. "Fotózz", amíg lehet!



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!