2010. július 18., vasárnap

Most még önmagamnak is ellentmondok!


Korábban már említettem, hogy formálódik az új tanulmány,
amelynek címe: Az E mítosz

Ezzel kapcsolatban picit ellentmondásba is kerültem most önmagammal, de hogy őszinte legyek, egyáltalán nem bánom! Hogy miért? Mert így is segíteni fog abban, hogy megalapozódjon Benned a meditatív élet öröme, és harmóniája. Mire tippelsz, miben kerültem most ellentmondásba önmagammal?

Ha az anyagiakkal kapcsolatos a tipped, akkor nem jött be, mert a "kolostoros hagyományokhoz" hűen, ez a tanulmány is abszolút a biznisszmentes kategóriába fog tartozni, teljesen díjtalanul olvashatod majd el, töltheted le és tanulmányozhatod, amikor csak jólesik!

-------------------------------------------------------------------------------
Az ellentmondás, amit most egyáltalán nem bánok
-------------------------------------------------------------------------------

Többször jeleztem már itt a blogon nyílvánosan egy olyan dolgot, ami elengedhetetlen a boldogabb élet eléréséhez! Ráadásul nemcsak nyilvánosan találkozhattál már itt ezzel az üzenettel, hanem a privát levelezésekben is nagyon sok olvasónak ajánlottam ezt, a meditációval kapcsolatban! Ez egy kikerülhetetlen dolog, amit nem győzök elégszer hangsúlyozni, most azonban úgy tűnhet hogy épp ennek mondok ellent. De ez csak első látszatra lesz így!

A legfőbb hangsúlyt mindig is arra helyeztem, és ezt próbáltam kommunikálni az olvasók felé, hogy
NE ÁLLJANAK MEG AZ ELMÉLETNÉL!!!

- A hölgy olvasók kedvéért egy sütis példát mondok: Mit ér az, ha csodálatos recepteket olvasunk, ínycsiklandozó süteményekről, tortákról, krémekről és pudingokról? Vajon mekkora a különbség a receptek olvasása, és a sütibe való harapás, az első falatok, a kóstolás, a finom ízek élménye közt? ÓRIÁSI!

- A férfi olvasók kedvéért pedig egy testedzős példa: Micsoda különbségek vannak aközött, ha csak olvasunk a body buildingről, a súlyzózásról és a testedzésről, vagy pedig tényleg elkezdünk fekvőtámaszokat nyomni, és kőkemény súlyokkal dolgoztatjuk meg az izmainkat! Nos, uraim, azért ez teljesen más, nem?

Ezt igyekszem itt a blogon, és a privát levelezésekben is elérni, hogy ne álljunk meg a receptek olvasgatása, és a súlyok nézegetésénél, hanem igenis lépjünk be a gyakorlatba! A meditációról nem sokat ér, csak úgy olvasgatni magában. Persze az is kellemes, amolyan intellektuális élmény lehet, na de A GYAKORLÁS AZ IGAZI!!!

...abban ha fejlődünk, csiszolódunk, akkor jönnek majd az eredmények! Anélkül ne is álmodozzunk harmóniáról és békességről!

Itt jön be a képbe az ellentmondás, ugyanis mindig a gyakorlásra buzdítom az olvasókat, most viszont PONT AZ ELLENKEZŐJÉT FOGOM AJÁNLANI SZÁMODRA!

----------------------------
* * * Az E Mítosz * * *
----------------------------

Ezzel a tanulmánnyal, most nem a gyakorlati tapasztalásodat, hanem az elméleti tudásodat szeretném bővíteni! Egy olyan dolgot tudhatsz meg belőle, ami mindenképp szükséges ahhoz, hogy "továbblépj"!

Lehet hogy már meditálsz egy ideje, lehet hogy már érzed a meditáció kedvező hatását az életedre, ha így van örülök hogy nem álltál meg az elméletnél, azonban tudnod kell, hogy ezen túl is, azért van még bőven felfedezni való! És ahol ilyen felfedezni való élmények és események vannak, ott bizony megvannak az AKADÁLYOK is! Erről fog szólni ez a tanulmány, és ezeket nem árt elméletben is tisztázni, hogy utána a gyakorlatban is tudjunk ezen "finomítani", hogy ne állja az útunkat. Ezért is adtam azt az alcímet az E mítosz tanulmányak, hogy:

"Útmutató a meditálók végső, és legnehezebb akadályához!"

Már a második hétvégemet töltöm a tanulmány "társaságában". Írom szerkesztem, alakítgatom, csiszolgatom, és igyekszem könnyen érthetővé tenni. Alapvetően olyan témát fog bemutatni, amiről szerintem valamilyen szinten már biztos hallottál, azonban most jobban nagyító alá tesszük. Kivesézem, és megmutatom miként áll ez a végső akadály, a sokkal boldogabb és emelkedettebb életed útjában! (és természetesen az enyémben is, hiszen ezalól egyikünk sem kivétel!).

Jelenleg 10 oldalnál tartok, több mint 2000 szó, képek, élmények, sztorik, és idézetek Shri Matajitól is. Egyenlőre 5 fő fejezet van benne, de könnyen lehet hogy ez még bővülni fog! Mindegyik fejezetnek megvan a maga szerepe, tanulsága, és izgalma a tanulmányon belül. Csak hogy két példát, két fejezet címet említsek:

- A Torz Tükör Átka

- Egy temetés tanulságai


Szóval ezzel telnek mostanában a napok. Hamarosan a végére érek, és innen a blogból elérhetővé válik. Remélem sokak számára "szemfelnyitó", és igazán tanulságos lesz! Ezután pedig már máshogy tekinthetünk életünk ezen részére, és ezáltal nagyon bízom benne hogy oldódni fognak a feszültségeink, mind önmagunkkal, mind másokkal kapcsolatban!


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: Nehogy féltékenységet érezzenek a "kollegáim", a hosszú, számítógépnél eltöltött óráim miatt, most inkább megyek és kárpótolom Őket! Irány a kert, irány a kutyák!

Hamarosan jövök...