2020. április 17., péntek

"Einaudi spielt Einaudi"

Az ember nézi a zongoristát és a hangszerét, ahogy általuk kibontakozik valamilyen furcsa és különös minimalista hangzás, és ez egyik műfajba sem sorolható. Saját stílust teremtett. Einaudi Einaudit játszik.

Nagyjából ezekkel a szavakkal mutatja be Nils Minkmar, a Spiegel újságírója Ludovico Einaudi különleges zenéjét. Nagyon megörültem a cikknek, mert Mr. Einaudi szerepelt már itt a blogban, kedvelem a zenéjét. Ráadásul az új albuma különösen megérintett.
 
A Spiegel cikkében szó van az aktualitásokról, hogy milánói otthonában van most karanténban a családjával, meg szóba kerülnek egyéb családi dolgok, művészeti kérdések, turnék, és hasonlók.
 
Ami megfogott az írásban nagyon, az pont az új album, a Seven Days Walking kapcsán említett alkotói folyamat. A bajor Alpok hatalmas csúcsai közt, Elmauban készült a hanganyag:
 
 
Mr. Einaudi a természet inspirációját próbálta ott átélni. Egyfajta muzikális sétával kívánja átadni ezt az élményt. Napfelkelte, hajnali pára, tábortűz, hatalmas fák, madarak, és ezek a természet közeli élmények mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy egy valóban meditatív és minimalista, csodálatos muzsika készüljön. Hamisítatlan és egyedi. Igaza van Nils Minkmarnak: "Einaudi spielt Einaudi."
 
 
 
Üdvözlettel
A Kolostor Őre
 
Csak Könnyedén
 
 
 
Társadalmi célú hirdetés: