2019. június 12., szerda

Emma Jung - ÚTVESZTŐK - Carl Jung

Jung apó öreg korára egyre inkább megjelenítette már az "Idős Mester" alakját. Hogy fogalmazásban is hű maradjak munkásságához, kifejezhető ez úgy is hogy, megtestesítette az Öreg Bölcs "archetípusát". No de, milyen útvesztőkön át jutott el idáig?
 
Milyen kanyarokon,
 
milyen nehézségeken és démonokon kellett Jungnak átküzdenie magát Svájc hatalmas hegyei között, hogy idáig eljusson, és kik kísérték el közben? Hogyan és miképpen vált a lélek és a személyiségek mélységeinek olyan fokú ismerőjévé, ahogyan csak kevesen? Mindezekről, magával ragadó történetekről, meghökkentő fordulatokról, és sok minden egyébről is több mindent megtudhatunk az Útvesztők című könyvből. És talán, még magunkhoz is közelebb kerülünk.
 
Több ezernyi oldal
 
írását tanulmányoztam át Jung apó munkásságának az elmúlt években. Feleségemmel, Zsuzsával együtt több könyvét is olvastuk, átbeszéltük, átgondoltuk. Volt olyan, amin többször is átmentünk. Újra és újra, próbálva megérteni és felfedezni az egyre mélyebb rétegeit a témának. Aztán megérkezett a fenti képen látható könyv, az Útvesztők, ami Jung apó életének személyesebb oldalát mutatja be. Magával ragadó volt, alig tudtam letenni.
 
A könyv végigkíséri a személyiségfejlődését a gyerekkorától elkezdve a családján át, nagyszerűen bemutatva a korabeli svájci környezetet is, szóval alapos képet ad arról hogy, honnan hová is érkezett meg Carl Gustav Jung élete és személyisége, és hogy milyen utat is járt be mindeközben. Legfőbb társát, a feleségét Emma Jungot is megismerheti az olvasó, és azt hogy milyen óriási hatást tett Jung életére, személyiségére és munkásságára.
 
Fantasztikus és lenyűgöző volt az elmúlt éveket
 
Jung apó társaságában tölteni. Ráadásul nem is egy lezárt fejezet ez, hiszen itthon még most is több Jung könyv vár elolvasásra, feldolgozásra és megértésre. Viszont Zsuzsával úgy döntöttünk hogy, idén nyáron még jobban elidőzünk az Öreg Bölcs árnyékában és inspirációjában, és egy kellemes svájci kirándulás keretében felkeressük Jung apó életének néhány meghatározó helyszínét. Ha minden jól megy, Svájc vár, úgyhogy hamarosan útra kelünk. Majd mesélek.
 


Üdvözlettel
A Kolostor Őre

Csak Könnyedén



Társadalmi célú hirdetés: