2019. április 9., kedd

Beach Boy

David Cameron a "beach"-en.
Nagyításhoz klikk a képre!


A német gazdasági hetilap, a Wirtschafts Woche foglalta össze legújabb számában hogy mi van David Cameronnal, a volt brit miniszterelnökkel.

Ő volt az,

aki néhány éve kiírta a Brexit népszavazást, és ezáltal utat engedett valamifajta megfogalmazhatatlan őrületnek, amiről egyelőre még nem tudható hogy komédiába vagy tragédiába fullad. Mindenesetre a híreket követve az látszik kibontakozni, hogy egyre nagyobb tömegek már most sem tudják hogy sírva nevessenek, vagy nevetve sírjanak. Monthy Python országa bizony feladta a leckét a kontinens számára itt a 21. század elején.

A BBC

év elején egy dokumentumfilm sorozatot vetített, ami Európa elmúlt évtizedének kríziseit mutatja be. Ennek a sorozatnak az első része David Cameronról és a Brexitről szól. Tanulságos film, érdemes megnézni. A Mr. Trudeau-nál említett csúcsra jutás látszik itt is, és aztán hogy mennyire nem sikerült ezt megtartania David Cameron-nak.

Visszatérve

a német gazdasági lap cikkére, (mindjárt bővebben kitérek rá) természetesen nem küzd anyagi nehézségekkel a lemondott brit politikus, de ezen a szinten már nem is ezt jelenti a bukás. Gőgössége és túlzott elbizakodottsága kiírta őt abból a hivatali körből, amiben lenni szeretne. Azaz, lekerült a Gyűrű az ujjáról.

Bár, az is előfordulhat hogy az irányítás és a hatalomvágy helyett, sokkal nagyobb volt benne a hiúság és a dicsőség iránti vágy, de ez esetben sem maradt számára más, az elnöki szék helyett csupán a tengerparti szörfdeszkázás.

Beach Boy

így említik a német gazdasági lapban, és egy kicsit utánajártak annak, hogy miután beindult a hátrahagyott őrület Angliában, mit is csinál mostanában a volt miniszterelnök. Csak röviden: Eltűnt a nyilvánosság elől. Itt-ott azért elkapják a riporterek, és ha kérdezik, természetesen kifejti hogy mennyire sajnálja a történteket hogy így alakultak.

Egy ügynökség menedzseli őt, kínálja mint "tanácsadót", és úgy hirdetik hogy a globális világ, a 21. század egyik legbefolyásosabb influenszere. A lap újságírója azért ehhez hozzáteszi, hogy a Brexit fényében ez minimum komikus. De hogy mennyire nem viccel az ügynökség, azt jól mutatja hogy 120 ezer angol fontot kérnek Cameronért egy órára! (úgy látom magabiztosságban továbbra sincs hiány)

Szörf

Costa Rica-i szörfözéseken túl, az angol vidéki "házacskájában" (így becézi a lap a két millió fontos ingatlant) írja most a memoárját. Ott is szörfözget a közeli angol tengerparton, és emlékiratait rendezgeti, amiért 800 ezer fontot kap egy kiadótól. Bár, már most szeptemberben meg akarták jelentetni a könyvet, de a Brexit jelenlegi állását tekintve jobbnak látták ezt egyelőre elhalasztani.

Esténként

követem a BBC és a CNN élő közvetítéseit Angliából, és döbbenet hogy mi megy ott a parlamentben, az utcákon, a cégeknél és a családok közt.

Ehhez képest Magyarország beborulása a felcsúti feudalizmusba ócska kis szappanopera csupán. Hát hiába no, Shakespeare és a Monthy Python országát csak csodálni lehet. Majd az előadás után egy csésze earl grey mellett, egy szerény és óvatos kelet-európai mosoly kíséretében szégyenlősen megkérdezhetjük hogy, tessék mondani, a színdarabban pontosan melyik rész is volt a komoly, és melyik volt a vicc?


Üdvözlettel
A Kolostor Őre

Csak Könnyedén



Társadalmi célú hirdetés: