2013. október 19., szombat

A gyógyító zene



"Azt sajnálom csak, hogy az emberek nem képesek megérteni országunk zenéjének nagyságát. Ha ezt hallgatják nem lesznek betegek, nem kapnak szívrohamot, semmit egyebet."

"A természetem az, hogy egy vagyok a zenével. Nem szükséges a bonyolultságot, és mindent megérteni, de hogyha a Gondolatmentes Tudatosságban vagytok, az öröm amit a művészek teremtenek, elkezd a lényetekbe áramlani, és igazán élvezni tudjátok a zenét... "

Shri Mataji
Nirmala Devi
Forrás >>

Ennek örömére választottam most számodra egy koncert videót,
Áron YouTube csatornájából , ami szerepelt már itt a blogban, de annyira felemelő, hogy nem lehet ezt elégszer hallgatni (-:

A felvételen hallható instrumentális, azaz ének nélküli, csak hangszeres meditatív zene, és énekes szent dalok,
úgynevezett bhajanok is. Nagyon lágy, nagyon "finom",
valódi "Isteni" dallamok ezek.

Hagyd hogy ez a csodás meditatív zene ellazítson,
felemeljen, simogasson, és meggyógyítson...






* ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** *

Meditatív ücsörgésünk, tűnődésünk és ráérős szemlélődésünk mai helyszíne és padja pedig:


A kép készítője Éva.
Helyszín Bp, Békásmegyer, Béka tónál.
Nagyításhoz klikk a képre!

- A fotóhoz kiegészítésként Éva még megemlítette, hogy direkt úgy csinálta a képet, hogy lehessen látni a pad környezetét is, mert a padon történő szemlélődésnek az is részese, és hogy láthasd most azt Te is.

- Én teszem még hozzá kiegészítésként, hogy ezek a padok, amelyek folyamatosan megjelennek itt a blogban, ezeket egyre több blogolvasó ismeri fel. Egyre többször kapok levelet arról, hogy valaki ráismert az itt bemutatott padra, hiszen mindennap elmegy mellette, vagy a lakóhelyéhez közel van, vagy ilyenek.
Milyen kicsi a világ, mi?! (-:

- A beküldött padok fotói folyamatos feldolgozás alatt vannak, hamarosan mindegyik publikálásra kerül.

- És persze a továbbiakban is jöhetnek a padokról készült fotók! Vegyük észre mennyi remek pad van a világban, amiken meg lehet pihenni picit. Leülni, szemlélődni, és eltűnődni azon, hogyan is változik a környezet, az évszakok, és életünk útjának folyása. Jó néha ilyen kis szünetet tartani és csak úgy tűnődni, töltődni, pihenni majd tovább menni, és a Sorsunkat jó szívvel betölteni...


----------------------------------------------------------------------
Mutasd meg a padot, azt amelyik
társadul szolgált Neked is valamikor,
egy kis tűnődésre
az életben
----------------------------------------------------------------------




Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!