2013. október 6., vasárnap

Szex és a kundalini


Van egy alapvető félreértés bizonyos "spirituális" körökben. Egy elég erőteljes hamis tanítás és elképzelés. Vannak olyan "guruk", akik azt tanították a követőiknek, hogy a gondolatmentességet az orgazmuson keresztül érhetik el, és a kundalinit is különböző "spirituális" szexuális aktusokon, tantrikus technikákon keresztül lehet felébreszteni. Teljesen téves és abszolút romboló ez a felfogás és hozzáállás.

Beszédrészletek a sahaja jóga meditáció alapítójától,
Shri Matajitól a témáról:


"if you go towards sex... and try to come to God... it is absolutely the wrong thing... it is the most dangerous thing - if you go through sex... then you open yourself absolutely to Hell (831001); Sex plays no part in Kundalini awakening, being a function controlled by the Mooladhara chakra, situated below the Kundalini (811005); Is a wholly private function (810928); Interest in the other sex all the time is not a sign of chastity - it's horrid, it's ridiculous... you become stupid (850901); Any Guru who is interested in women or sex is not a real Guru, but is an anti-Guru (790530)

If somebody has planted into you that Kundalini can be only risen through sex... he's a Tantrika... sex has nothing to do with Kundalini... at all... it's a wrong idea... she is your mother... the
Eternal Mother that you have...she knows everything about you...you are the only child she has... and she is born again and again with you... how many of you would like to connect your mother with sex... that’s the worst thing that you can do to your mother (771024.1; 771024.3) Forrás

Nyers fordításban valahogy így hangzik:

"Ha a szex-en keresztül próbáljátok meg elérni Istent, ez abszolút helytelen. Ez a legveszélyesebb dolog, ha a szexen keresztül szeretnétek ezt, ekkor teljesen megnyitjátok magatokat a Pokol felé. Szexuális játszmák nem részei a kundalini felébredésének, amelyik funkciót a muladhara chakra felügyel, amely a kundalini alatt található. Ez egy teljesen privát funkció. A másik nem iránti állandó érdeklődés nem az erényesség jele, ez borzalmas, nevetség és ostobákká fogtok válni. Azok a Guruk akik a nők és a szex iránt érdeklődnek, nem igazi Guruk, de Anti Guruk.

Ha valaki azt ültette Beléd, hogy a kundalini csak szex által ébreszthető fel, az egy Tantrika. Szexxel nem lehet a kundalinit felébreszteni, ez egy rossz elképzelés. A kundalini a Ti Anyátok. Az Örökkévaló Anya Bennetek. Ő mindent tud rólatok. A gyerekei vagytok. Újra és újra megszületik veletek. Hányan szeretnétek az Anyátokhoz szexxel közelíteni? Ez a legrosszabb dolog amit az Anyával tehettek."

* ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** *

Meditatív ücsörgésünk, tűnődésünk és ráérős szemlélődésünk mai helyszíne és padja pedig:




A kép készítője Góbé Áron.
Helyszín palicsi tó.
Nagyításhoz klikk a képre!



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!