2013. július 17., szerda

Emlékszel még az élő legendára, Mr. Talwar -ra?


Tavaly augusztusban készült már róla itt a kolostoros blogban egy kis összefoglaló. Igen, az élő legendáról, Mr. Sanjay Talwar -ról, a Sahaja Jóga Meditáció Nemzetközi Közösségének, egyik legkiválóbb zenészéről, énekeséről.

Újabb híreket hallottam Mr. Talwar háza tájáról, ugyanis fogta magát, és most nyáron Kínában volt egy turnén, néhány kiváló zenész társával együtt. Természetesen csatlakoztak hozzájuk kínai meditálók is, a sahaja jóga meditáció helyi "gyakorlói", és egy turné keretei közt adtak koncerteket, és vitték hírét a meditációnak, a felemelkedés és a megvilágosodás modern kori lehetőségének.

Egy dal és egy meditáció erejéig tarts Te is
Mr. Talwar -ékkal, és a kínai meditálókkal!


Ha van kedved énekeld velük együtt a dalt! Itt lent találod a szöveget. Vagy csak meditálj rá csendben. Ez egy marathi nyelven énekelt Szent Dal, azaz egy Bhajan. Elég lendületes és erőteljes. Más a ritmusa mint a modern zenéknek. Lehet hogy az elején furának találod, hogy egy lendületesebb dalra hogyan is lehetne meditálni, (én is így voltam vele korábban) azonban később az ember megtapasztalhatja, hogy az intenzívebb zenékre is ugyanolyan jól el tud mélyülni, mintha csak nagyon lassú zenét hallgatna.

Akikben nagyon erős a letargia, azok nem tudnak ilyenre meditálni, (én is ilyen voltam) de aztán egy idő után, ahogy az ember egyensúlyba kerül, már az ilyen zenékben is megtalálja a meditációt, a harmóniát, a középpontot és az egyensúlyt.

A dal jelentése olyasmiről szól, hogy a meditáló jógik kérik a Kundalini Anyát hogy ébredjen fel lényükben, adja meg az önmegvalósulást, a megvilágosodást, és pusztítson el minden démoni erőt, ami visszahúzza az embereket. Tiszteletüket fejezik ki a Követők, a Hívek az Istennőnek, és figyelmüket arra fordítják hogy túljussanak a negativitásokon, és a felemelkedésüket kérik. Vágyják az Egységet (azaz a Jógát) az Ember és az Isten között. Hálájukat és tiszteletüket fejezik ki mindenért amit kaptak.

Hallgasd végig a dalt! Legyen a Figyelmed teljesen a zenén, önmagadon, a vibrációkon és a meditáción! Akár énekelhetsz is, vagy meghallgathatod 2x is a dalt, viszont utána amikor vége van, csukd be a szemed, és meditálj néhány percig teljesen csöndben, önmagadban.



Refrén
(ezt minden versszak után éneklik)

Jog. Wa Magen. , Aicha Jog. Wa
Ai Ude G'ambe Ude!
Ude, Ude, Ude, Ude, Ude, Ude, Wo!

Dal

Anandi Nirguni Pragatali Bhavani
Moha Mahishasura Mardana Lagoni
Trividh. Tapanzi Karavaya Zharani
Bhakta Laguni Bhav. Si Nirvani,
Bhakta Laguni

Dvait. Saruni Marl. Mi Ghalin.
Ude Bai, De Bai,...
Hati Bodhacha Zhenda Mi Ghein.
Bed. Rahit Ga Varisi Zain.
Bed. Rahit. Ga...

Naravidh. Bhaktichya Karuni Navaratra
Karuni Nir.Kar.na Magen. Dnyan. Putra
Dambh. Sasara Sorin. Kuputra
Dambh. Sasara...

Purna Bo Dhachi Bharin. Mi Parari
Asha Manishanchya Parin. Mi Darari
Mano Vikara Karin. Kur.vandi
Amrut. Rasachi Bharin Mi Durari
Amrut. Rasachi...

Ata Saazini Zhale Mi Nishan.
Vikalpa Navaryacha Soriyela Sang.
Kaam. Krodh. He Sodiyele mang.
Kaam. Krodh. He Sodiyele Mang.
Kela Mokarl. Marg. Ha Surang.
Kela Mokarl..

Aisi Jog.Wa Maguni Thevila
Zauni Mahadwari Navas. Mya Fedila
Ek. Janardani Ekacha Dekila
Janma Mar.naza Phera Mya Chuk.vila
Janma Mar.naza...


* ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** *

Meditatív ücsörgésünk, tűnődésünk és ráérős szemlélődésünk mai helyszíne és padja pedig:



A kép beküldője Ibolya,
helyszín: Bécs.
Nagyításhoz klikk a képre!



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!