2012. december 26., szerda

A 10 legnépszerűbb...

Már csak pár nap és vége is az évnek. Elbúcsúzunk 2012-től és köszöntjük az új évet. Addig is azonban nézzünk egy picit vissza. Tekintsük át a kolostoros blog idei, legnépszerűbb témáit. Jöjjön tehát a 10 leglátogatottabb, legnézettebb bejegyzés:

* 10. legnépszerűbb bejegyzés * - 813 kattintással
3 év 300 000 videómegtekintés >> 

...amely azóta már ráadásul átlépte a 350 000-t! Az internet őrültségei közt azért valóban reményt keltő, hogy az értékes tartalmakra is egyre nagyobb az igény és a kíváncsiság. Küldd tovább Te is, hogy másoknak is fény gyúljon az életében!

* 9. legnépszerűbb bejegyzés * - 850 kattintással
Mi az életed célja? >>

Mennyire sablonos kérdés, nemigaz? No de azért valóban érdemes néha megállnunk és komolyan feltennünk magunknak ezt  kérdést! De tényleg, mi végre is van ez az egész? Ez a nagy rohangálás, ez a küzdelem, ez az egész földi létünk, a hétköznapjaink, és az egész életünk. Mi lehet ennek az egész nagy közös, földi létnek az értelme, a célja és a miértje? Van egyáltalán értelme ilyen kérdéseken gondolkozni? Szerintem igen, és van egy olyan érzésem hogy ha Te már ezt a blogot olvasod, akkor Benned is felmerültek ezek. Talán ezért is lett ez a téma a 9. legnépszerűbb bejegyzés idén.

* 8. legnépszerűbb bejegyzés * - 855 kattintással
Az IMF levele Orbán Viktorhoz >>

Azon ritka pillanatok egyike volt ez a bejegyzés, amikor a napi politika beköszönt ide a blogba, természetesen amolyan "kolostoros" stílusban. Mindenesetre azt kell mondjam hogy a helyzet azóta sem változott. A miniszterelnökünk továbbra is harcban áll, és kezd most már nagyon úgy tűnni, hogy lassan az egész világgal. Az hogy folyamatos lételeme a harc, a háború, és ellenségeket vízionál és gyárt mindenfelé, még a saját csapatában is, ez bizony egyre komolyabb (személyiség) kérdéseket (is) vet föl...
Mindentől függetlenül azért szurkolok hogy megtalálja végre már a békességét. Talán nem csak magának tenne ezzel jót, hanem sokaknak. Remélem titkon mélyen azért vágyik rá.

* 7. legnépszerűbb bejegyzés * - 869 kattintással
Reggeli meditációs gyakorlat, hanganyag >>

Egy kiváló lehetőség azoknak, akik nem csak elmélkednek meg okoskodnak a meditációról, hanem valóban "gyakorolni" és átélni szeretnék azt! Tudod, mint az úszás. Nagyszerűen lehet beszélgetni meg okoskodni a vízről, a legendás úszókról, a medencéről és sok mindenről a témában, de akkor még a kis lábujjunkat sem dugtuk be a vízbe. Azt ajánlom, hogy Te ne a partról észtosztók táborát gyarapítsd, hanem a valódi úszókét, a vízben boldogan lubickolókét!

* 6. legnépszerűbb bejegyzés * - 908 kattintással
Közös meditáció kint a szabadban >>

Egy kellemes kis meditatív, tavaszi programajánlóról szólt ez a bejegyzés. Az eseményről készült egy kis összefoglaló videó is, amelyet itt nézhetsz meg >>

* 5. legnépszerűbb bejegyzés * - 922 kattintással
HOME >>

A Kolostoros MoziHétvége sorozatnak az egyik népszerű filmje a földről. A témához kapcsolódóan mindenképp ajánlok még Számodra egy könyvet, amit pár hete olvastam. Jared Diamond: Az összeomlás nagyszerű művében arra keresi és kutatja a választ, hogy korábbi népcsoportok, vajon miért tűntek el. Húsvét szigetek lakói, maják, vikingek és különböző területeken élő, erős népcsoportok, vajon miért tűntek el szinte egyik pillantról a másikra. Mik voltak a társadalmuk összeomlását kiváltó okok? Hogyan élték föl a természeti lehetőségeiket, és hogyan nem pótolták azokat, milyen arrogancia társult önmagukkal kapcsolatban és a természet irányába. Nagyon érdekes mű, szerintem minden tudatosan élő ember számára érdemes lehet elolvasnia, és átgondolnia viszonyát önmagával, a társadalmával, és a természeti erőforrásokat biztosító FöldAnyával kapcsolatban is.

* 4. legnépszerűbb bejegyzés * - 1031 kattintással
Vándorút >>

A MoziHétvégék másik "gyönygszeme". Film az önismeretről, a zarándoklatról, Istenről és emberről, Sorsról és az életünkről.

* 3. legnépszerűbb bejegyzés * - 1046 kattintással
Ostrov (Sziget) >>

Óóó, a nagy kedvencem Anatolij Atya (-:
Akinek szíve tiszta, azonban igyekszik folyamatos görbe tükröt tartani a hamisság, az arrogancia, a dogmák és az ostobaság felé. Természetesen ezek miatt nem is örvend nagy népszerűségnek. Az ő története is a Kolostoros MoziHétvégék egy parádés filmjében jelent meg itt a blogban.

* 2. legnépszerűbb bejegyzés * - 1154 kattintással
Idegen Bárány >>

Úgy tűnik idén a legnépszerűbb bejegyzésekben taroltak a mozifilmek! Ez is az. Egy nagyon szép történet ez is arról, hogy a "kőbevésettnek" hitt vallási (emberi) szabályokat vajon felül tudja írni a szív, a szeret és a törődés hangja, vagy maradnak a dogmák? Tényleg egy nagyon szép film ez.

* 1. legnépszerűbb bejegyzés * - 1624 kattintással
Személyiségtípusok - Te melyikbe tartozol? >>

Az idei év legnépszerűbb blogbejegyzése ez volt!!! (-:
Azonban van egy rossz hírem! Ha eddig nem nézted meg, most már sajna nem tudod elvégezni ezt a tesztet, mert ez egy blogon kívüli, külső oldalon lévő teszt volt, amely már sajna nem elérhető. Azonban találsz a bejegyzésben egy kis olvasnivalót az egyik legkiválóbb pszichológus munkásságáról, érdemes azt is áttanulmányozni, hisz tevékenysége bizony nagyban hozzájárul az tudatosabb élet, és az önismeret felé vezető úthoz, amelynek végső célja nem is lehet más, mint a bölcsebb, boldogabb, megvilágosodottabb, örömtelibb élet lehetősége!

Ha erre vágysz Te is, akkor jóbarátként köszöntelek!
Jó helyen jársz itt a Kolostoros Blogban, hisz efelé fogunk haladni 2013-ban is! Természetesen továbbra is pénztárcakímélő üzemmódban, és csakis könnyedén!

* ** * ** * ** * ** * ** * **

Meditatív ücsörgésünk, tűnődésünk, és ráérős szemlélődésünk mai padja pedig:


A kép beküldője Szabina,
helyszín: Bánhorváti, Bán patak partja.
Nagyításhoz klikk a képre.





Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!