2012. december 1., szombat

Vérontás nélküli nap! Lehetséges ez?

"Emberemlékezet óta hétfő volt az első olyan nap, amikor egyetlen erőszakos bűncselekményt sem követtek el a városban. A BBC beszámolója szerint ezen a napon egyetlenegy bejelentés sem érkezett a  rendőrséghez gyilkosságról, lövöldözésről vagy egyéb erőszakos bűntettről. A rendőrségi statisztikák amúgy éves szinten is a helyzet javulását mutatják, 1950 óta nem követtek el ilyen kevés emberölést New Yorkban." Szólt a heti hír az Index -en.

--------------------
Van remény!
--------------------

Talán nem mindenhol, talán nem úgy ahogy mi képzeljük, és talán lassabban a vágyainknál, de szerintem igen is van változás, van remény! Bizony-bizony átalakulóban van a világ. A változáshoz pedig, ami hozzásegít minket a sokkal nyugodtabb, bölcsebb és kedvesebb társadalomhoz, nemcsak kisebb eredmények, lépések és a remény van, hanem egy igazán jó hír is!

A spirituális könyvespolc ajánlata egy valódi kihagyhatatlan könyvvel bővült!

--------------------------------------------
Alapmű (nemcsak meditálóknak)
--------------------------------------------

Vannak olyan alkotások amelyek bizony kihagyhatatlanok, valódi alapművek.

Az ember életében minimum egyszer el kell ezeket olvasni. Ilyen lehet talán a Biblia, A kis herceg, A Tao Te King, az Egri csillagok, Gandhi élete, aztán ki-ki bővítheti ezt a sort még ahogy jólesik. Most is egy ilyenről olvashatsz, ami bizony nemcsak hogy alapvető emberi dolgokról ír, és nemcsak a meditálók, úgymond "spirit-ezo" igényeihez ad "csemegét", hanem a mélyebb dolgok iránt érdeklődőknek is kínál valódi összefüggéseket. Ráadásul a mai modern kor zsákutcáinak a kendőzetlen őszinte feltárása, és a megoldás keresése is megjelenik a műben. Kérdés csupán az, hogy el tudja-e fogadni az emberiség a valódi megoldás lehetőségét, vagy csupán újra és újra a felszínen szeretne kis csiszolgatásokkal kompromisszumot kötni önmagával, a világgal és Istennel, ahelyett hogy...

A meditáció és az átalakuló világ iránti érdeklődőknek, az önmaguk, és a föld többi lakója iránt felelősséget felvállaló és együttérzést tápláló egyéneknek mindenképp tudniuk kell erről! Klikk ide:

http://metamodernkor.hu/

* ** * ** * ** * ** * ** * **

Mai meditatív ücsörgésünk, tűnődésünk és ráérős szemlélődésünk padja pedig:















A kép beküldője Dóra,
Helyszín, Balatonalmádi móló.
Nagyításhoz klikk a képre


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!