2012. január 30., hétfő

Ha EZ erős Benned, a meditációd is erős lesz! Ha nem, akkor pedig zaklatott leszel!

A "Meditáció kőkemény buktatói" után, most egy hasonló témáról lesz szó, olyanról, ami ha erős Benned, akkor nagy valószínűséggel a meditációs állapotod is stabil, mély, nyugalmat és valódi emelkedettséget adó lesz. Mint egy sziklaszilárd világítótorony, úgy fogsz állni még a legnagyobb ítéletidőben, a legkeményebb viharok közepette is!Jöhetnek a letérítő ingerek, embertpróbáló benyomások, idegesítő és felzaklató dolgok, Te mindezek ellenére mély meditációban, a megingathatatlan béke állapotában fogsz tudni maradni. Viszont ha EZ a dolog nem erős Benned, akkor nemcsak hogy nem fogsz tudni meditálni, hanem csalódott leszel, feszült, és a meditációs programok is egyre inkább idegesítőek lesznek a Számodra. Hogy miről is van szó pontosan, ebből a bejegyzésből megtudhatod!

Elindul az emberben a vágy hogy meditáljon. Hogy végre valahára Ő is nyugalomra, békességre, megvilágosodásra találjon. Elkezd otthon meditálgatni, próbálgatja, gyakorol, kísérletezik vele, vagy akár fel is kerekedik, és elindul közös meditációs programokat keresni, hogy a kollektív meditáció intenzívebb állapotát megtapasztalja. Szóval nagy lelkesen elindul, és ennek ellenére olyan keserű tapasztalatokra lel, mint hogy...

Azt tapasztalja hogy idegesítő zenére próbálnak néha a programon meditálni az emberek. Gondolkodik magában, hogy miért pont ilyenre, amikor vannak sokkal szebb, lágyabb dallamok is. Ő bizony arra sokkal jobban tudna meditálni, erre a "nyekergésre" meg egyáltalán nem megy! Mindeközben a mellette ülő, a hozzá hasonlóan a meditációval új élményként kísérletező ember, pedig el van ragadtatva ettől a zenétől. Neki nagyon tetszik, kellemesnek találja, viszont ő pedig egy fura dologra lesz figyelmes. Ahogy halad a meditációs program, ahogy telnek a percek, egyre jobban elkezdi érezni, egy tőle nem messze ülő ember testszagát. Ahogy ezt felfedezi az orra, ezt az igazán erős, savanyú test szagot, már nem is hallja a zenét, hanem teljesen ezzel a szaggal van elfoglalva. Messze kerül mindenféle emelkedettségtől, harmóniától és nyugalomtól. Ezen jár az agya, hogy vajon mások is érzik ezt, és különben is, hogyan jöhet valaki így emberek közé, kérem szépen! Így egyáltalán nem lehet meditálni, hiszen zavarja a többieket!

A meditációs teremben tehát, az érdeklődők közül páran egyre kevésbé tudnak lazítani, meditálni, hiszen van akit a "nyekergő" zene bosszant, van akit pedig mások savanyú, és erős testszaga irrítál. Teljesen ekörül forognak, és nem tudnak ettől elszakadni. Mindeközben azoban valaki észre sem veszi ezeket, ő szépen meditál. Bár, azonban ő is elkezd valamin bosszankodni. Hiszen a zene nem elég hangos, és felhallatszik az utca zaja. Délután van, és az autók száguldva robognak el az ablak előtt, ráadásul néha még eszeveszett dudálásba is kezdenek. Pöfögnek, dudálnak, csikorognak a fékek, és mindez behallatszik a meditációs terembe! Kész, vége, a harmónia és az idilli állapot teljesen elillan! Komolyan nincsenek tekintettel az utcán közlekedők másra? És hogyan lehet pont itt, ezen a zajos helyen meditációs porgramot tartani? Elment az eszük a szervezőknek, hogy ilyen helyre hívnak embereket, hogy össze űljenek meditálni? Hát ezt így nem lehet kérem szépen...

Mindezek ellenére vannak akiknek ez fel sem tűnik! Teljesen elmerülve a gondolatmentes állapotban vannak, nem zavarja őket se a zene, se a szagok, se a hangok. Békében és nyugalomban meditálnak, örülnek hogy részt vehetnek egy ilyen összejövetelen, amikor is egyszercsak...

Éles nyikorgás töri meg az idilli állapotot. Nyílik a meditációs terem ajtaja, és a későn érkező óvatos mozdulatainak zaja, óriásivá nő a csendes teremben. Éles ajtó nyikorgás, a padlón való lassú léptek recsegése, ropogása, majd pisszegés, pussmogás és paffff. Vége az addigi meditációnak, és azonnal ezen gondolkodik az addig békében meditáló, hogyan is lehet ez, hogy valakik ilyen durván megtörik a harmóniát. Miért nincsenek rájuk, meditálókra tisztelettel, felháborító! Aztán telnek a percek, végül minden a helyére kerül. Valahogy mindenki megnyugszik, és visszaáll a rend, és a csend. Csodálatos. Ez már szinte földöntúli boldogság és harmónia. Végre túl vagyunk a világi ingerek nyomasztó és idegesítő hatásain. Csak a csend, csak a nyugalom, a meditáció és az emelkedettség. Végre valahára. Ezért vagyunk itt mindannyian, ezért jöttünk, végre feltöltődhetünk. Aztán durr, mint derül égből a villámcsapás, egyszercsak...

Mint dühös égi mennydörgés a vihar előtt, valakinek egyszercsak el kezd korogni hangosan a gyomra! Bele a csönd kellős közepébe! Hihetetlen morajlással töri meg a csendet, és csak úgy korog, csak úgy morog. Mások pedig azon őrlödnek hogy milyen hideg a meditációs terem, vannak viszont akik még így is melegnek találják, legszívesebben ablakot nyitnának. Van akinek a gondolatai azon görcsölnek, hogy miért is nincs itt elég szék, neki pont a földön kell űlnie, és már majd szét megy a lába, zsibbad a háta. Van aki a mantrák miatt bosszankodik, hogy miért nem érti, mit is mondanak. Hát ez már aztán több a soknál, gondolja valaki, aki eddig jól meditált, de egy korábban távozó személy véletlenül pont oldalba löki, a legnagyobb békesség közepette. Itt már aztán benne is felmegy a pumpa! Így nem lehet ezt kérem szépen, majd visszajövök akkor amikor minden körülmény alkamas lesz arra, hogy nyugodtan meditáljunk! Így csak egy vicc az egész, szánalmas próbálkozás, tessék olyan körülményeket teremteni, ahol tökéletesen el lehet sajátítani a meditációt! Segíteni tessék az érdeklődőt, ne hátráltatni! Gondolja magában az illető, majd inkább feldúlva és szánakozva hagyja el a termet, hogy neki lásson egy újabb program keresésének, hátha talán ott meg lesznek a kelő feltételek a belső békéhez.

- Léteznek vajon ideális feltételek?
- Hogyan lehet az, hogy amig valakit a zene idegesített, más arra kitűnően meditált Sőt, talán élete legmélyebb meditációját élte át!
- Mitől lehet az, hogy amig az egyik ember teljesen ellazult, elfelejtett minden feszültséget és stresszt erre a pár órára, addig a mögötte ülő, svájci óramű pontossággal számolta az utcáról felhallatszó dudaszók számát, és csak ezen járt az agya végig!
- Hogyan lehet az, hogy ugyanazon a programon ültek az emberek, és van akit eltöltött teljesen a boldogság, míg páran inkább feszülten és csalódottan távoztak?
- Mitől függ az, hogy mi melyiket éltük át?
- Mi a tanulság, mit érdemes észrevennünk, mi az a legfőbb dolog, ami körül megfordulhat az egész élmény?

Van valami, ami bizony hozzásegít Téged ahhoz, hogy vagy leragadj ezeknél, vagy túl tudj jutni! Valami, ami az elején általában elég gyenge az emberekben, de aztán ha figyelnek rá, akkor megerősödik, és hozzásegíti a meditálót ahhoz, hogy a leglehetetlenebb, legidegesítőbb és kiborító dolgok ellenére is mélyen tudjon meditálni. Mindjárt megtudhatod mi is ez, azonban előtt azt kell mondjam, nem a Te hibád hogy ilyen zaklatottságot élsz át, és hogy ez a dolog gyenge Benned!

Amikor kezdtem a meditációt bennem is gyenge volt, és azért ma is oda kell tudatosan figyelnem rá, hogy erős, úgy is mondhatnám hogy éber maradjon! Valójában a legtöbb emberben gyenge ez amikor kezdnek a meditációval ismerkedni, mégpedig azért, mert a külvilág legyengítette ezt bennük!

A világ összes "vadásza" EZT akarja megszerezni Tőled!

Tudatosan vagy tudat alatt, de mindenki erre a kincsre vadászik, ami ott van Nálad, és ami segíthet a fent említett nehézségeken túljutni! Sőt, életed legnagyobb viharaiban is ez az, ami segít Neked hogy stabil és erős maradj! A rokonok, a kollegák, a reklámok, a média, a háziállatok, a hivatalok, az internet és még rengetegen, bizony mind-mind erre "vadásznak", hogy megszerezzék azt, ami Nálad van! Sőt, azt kell mondjam, hogy Te is egy "vadász" vagy, és Te is ezért harcolsz kőkeményen, hogy megszerezd nap mint nap másoktól ezt a kincset! Komolyan! Mindenki minden erejét beleveti ebbe a vadászatba, hogy minél több és nagyobb zsákmányt szedjen el másoktól! Vannak akik stílusosan és szolidan teszik ezt, vannak akik pedig agresszívan és arrogánsan! És az az igazság, hogy ez egy ördögi kör, mert akik nem meditálnak, azokban már nagyon el van fáradva ez a kincs, egyre gyengébb, és ezért egyre nagyobb pánikban és kapkodásban szeretnék megszerezni ezt másoktól is, a sajátjukat pedig egyre erőtlenebbül tudják védelmezni! No de vajon mi lehet ez?

Nem más, mint a Figyelmed! Bizony-bizony, az egész világ a figyelmedért verseng és harcol! Te is benne vagy ebben az őrült küzdelemben, mert Te pedig mások figyelméért harcolsz. Olyan felpörgött, intenzív és kaotikus lett a világ, hogy nem meglepő hogy az embereknek a figyelme egyre gyengébb! Teljesen szétszórt, és nem bírnak egy dologra figyelni hosszabb ideig. A gyenge figyelem megmutatja, hogy nem is tudnak mélyen figyelni se magukra, se másokra, cikáznak a gondolataik össze vissza, sőt még a testük mozgását sem képesek sokszor koordinálni, annyira pörögnek! Az érzelmeik pedig hullámvasútként száguldnak át rajtuk, rángatva a figyelmüket jobbra-balra. Úgyhogy ilyen lett a világ, benne pedig a Figyelem. Gyenge, szétszórt, össze-vissza, türelmetlen, erőtlen és felszínes. Ezt ha már felfedezzük magunkban, az fél siker! És aztán jön a másik...

Ha már tudatosodik Benned hogy gyenge, izgága és szétszórt a Figyelmed, akkor már jó úton haladsz hogy megerősödjön! Ha pedig megerősödik, akkor mindenféle külső zavaró ingerek, mindenféle embertpróbáló szituációban is a meditáción fogod tudni tartani. A figyelmed a csend, és a lélek állapotában fog tudni maradni, és egyre inkább azt veszed majd észre, hogy az élet kissebb-nagyobb viharai sem tudják kimozdítani. Persze ez egy fejlődési út. Van hogy én is kibillenek, azonban azt vettem észre, hogy minél erősebb a figyelmem, annál inkább "visszabillenek" a meditációba. Igen, valóban van hogy néha engem is zavarnak dolgok, van hogy engem is durván meglöknek az élet megpróbáltatásai, azonban ma már könnyebben visszatalalálok a nyugalomba, a harmóniába és a meditációba. Ez egy nagyon nagy erő az élet viharaiban! Van egy kitűnő "gyakorlat" ami segít Neked ebben!

Itt a blogon találkozhattál már a Tudatos Légzéssel, a lábáztatással, a jegeléssel, és ezek mind-mind nagyon jók hogy erősítsék a figyelmedet! (nem az elméd, hanem a lélek figyelmét!) Azonban van még egy nagyon egyszerű kis kiegészítés:

Pusztán csak annyit csinálj, hogy vedd észre, lehetőleg minél többször, hogy mire figyelsz! Azaz, tudatosan figyeld a figyelmed! Ne koncentrálj, ne erőlködj, csupán "érzékelj"! Figyeld magadban azt, hogy a figyelmed mennyire kavarog, mennyire szétszórt, mennyire rohangál ide-oda, vagy pedig mennyire stabil. Figyeld mennyire tud a figyelmed elvonatkoztatni a gondolataidtól, az érzéseidtől, a múlttól, a jövőtől, a külvilágtól, a testedtől, az érzékeléseidtől, és mennyire talál vissza a benned lévő végtelen és Isteni állapothoz, a lélek csendjéhez és nyugalmához...

Ezt is fogjuk gyakorolni most szombaton Szekszárdon, úgyhogy ha erősen vágysz már arra, hogy a figyelmed hozzá tudjon segíteni Téged mindenféle "viharban" ahhoz, hogy ne aludjon ki Benned a Fény, és messziről segíthesse a VilágítóTornyod a viharban lévő hajósokat, akkor gyere, meditáljunk együtt! Ott a helyed Szekszárdon Neked is! Várlak sok szeretettel!



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: Ne hagyd hogy most szombaton valaki levadássza és eltérítse a Figyelmedet, és Ő találjon Neked valamilyen felszines tevékenységet! Nem! A Te utad a meditáció, úgyhogy legyél erős és kitartó, óvd a Figyelmedet és a Fényedet! Gyere el Te is, meditáljunk és töltődjünk együtt! Erősödjön, és világítson messzire a Tornyunk és a Fényünk!

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!