2012. január 9., hétfő

Zenével vagy zene nélkül?

Minden meditálóban felmerül előbb-utóbb megkerülhetetlenül a kérdés, hogy zenével vagy zene nélkül? Hogyan tud mélyebben meditálni az ember? Hogyan tud békességre, harmóniára és örömre lelni? Zenével vagy zene nélkül? E kérdés kapcsán olvashatod ezt a mostani bejegyzést, ami után kiterjesztheted majd a tudatosságodat, fejlesztheted a figyelmed és a meditációd erejét és mélységét. Ha így teszel, életed sokkal közelebb kerül majd a hőn áhított boldogsághoz, bölcsességhez és vidámsághoz.

Csodálatos meditációs zenék vannak, különböző hangszerekkel. Vannak olyanok amelyekben ének is van. Van amelyik "csupán" hangszeres muzsika. Elringatják, megsimogatják és felemelik az embert. Boldogságot, békességet és derűt hoznak a pillanatba. Vibrációkat és energiákat árasztanak. Megnyitják a szívet, lecsendesítik az elmét, és mély meditációs állapotba viszik az embert. Mindez nagyon felemelő, de azért túl kell még ezen is látnunk!

Mert miről is szól tulajdonképpen a meditáció? Arról hogy megleljük Önmagunkban a Végtelen Isteni Békét. Hátrébb lépünk az ÉN-ünktől, és bepillantunk, Lényünk Végtelen Dimenziójába. Megfürdünk az Isteni Öröm és Boldogság Állapotában. Megvilágosodunk. A Figyelmünk és a Tudatunk magasabb szintekre kerül, és kezdünk átjutni az elménk, az érzelmeink, és a testünk korlátain, azaz túljutunk a Világi Illúziókon, a Máyán. Az Önmegvalósításunk egy sokkal magasabb fokát kezdjük megtapasztalni. Nem azt, ami az Egó szemszögéből tűnik annak, hanem ami az Isteni Erő szemszögéből. Ekkor egyre inkább felfedezhetjük, hogy valójában ez már mind bennünk van! Mindig is bennünk volt, csupán nem tudtuk hogyan juthatunk el ide, hogyan fedezhetjük fel ezeket a "területeket". Azonban amikor már egyre inkább bepillantást nyerünk ide, akkor vesszük csak észre, hogy ez...

Egy olyan "Erő", egy olyan "Állapot", ami mindentől és mindenkitől független. Ennek a létezése, és az önmagában rejlő bölcsessége, boldogsága, öröme, harmóniája és szeretete, az nem függ semmitől és senkitől. Mindezek benne vannak az Idő kezdetétől, meg még azelőttről, és mindig is benne lesznek. Az Isteni Kegyelem és Áldás az, ami megnyitja önmagát, kitárja a kapuit, és befogadásra engedi a "Keresők" szívét, figyelmét és tudatát. Ezáltal felfedezhetik azt is, hogy Ők valójában teljesen EGY-ek, ezzel a különböző vallásokban és kultúrákban eltérő módon említett Erővel. Legyen az akár az Atya, akár a SzentLélek, akár az Anya, akár a Fiú, vagy bármilyen formája és megtestesülése. Ez az erő ott van bennünk, mindig is ott volt. Folyamatosan "személi" az életünket, és minden pillanatban arra vár, hogy felfedezzük. Rátaláljunk önmagunkban a Figyelmünk, és a Tudatunk erejével. Hogy "Megvilágosodjunk", hogy Fényre leljünk, teljes Felismerésre. És ebben segítenek a...

Gyakorlatok, mantrák, zenék, alapelemek és sok minden egyéb. Ebben vannak segítségünkre, hogy a modern világ által összezavart elménk és egónk lecsillapodjon, és felfedezze a háttérben meghúzódó Isteni Erőt. A mantrák is, és a zenék is, és minden egyéb dolog, csodálatos segítő "eszközök" ebben az "utazásban". A Figyelmünket segítik hozzá, hogy a Korlátoltból, a Korlátlanba jussunk. A Végesből a Végtelenbe. Csodálatosan segítik, de fel kell ismernünk magunkban azt is, hogy ha ez az Isteni Állapot már bennünk van a kezdetektől, akkor talán a "kiegészítő segítők" nélkül is eljuthatunk oda. Valamivel nehezebb, de ha elsajátítjuk, akkor azáltal még erősebbé válik a Figyelmünk! Miért?

Mert már egyre kevésbé fog függni, a kiegészítő segítőktől. És már nélkülük is egyre közelebb tud kerülni, a vágyott állapothoz, a mokshához, a nirvánához, a megvilágosodáshoz. Persze nem kell elfordulni se a zenétől, se egyéb dolgoktól, de érdemes megfigyelni, hogy mennyire vagyunk ezektől függetlenek. A meditációs állapotunk mennyire önálló, mennyire erős, vagy mennyire független, vagy pedig mennyire kapaszkodik valami külső segítségbe. Ezért például amikor én vezetem a meditációs programot, szeretem néha úgy alakítani, hogy alkalmanként azért teljesen csendben is meditáljunk. Tehát úgy, hogy nincs se zene, se mantra, semmi, csupán "figyelünk". Csupán "létezünk". Ilyenkor a "Tudatunk" is egyre éberebbé válhat, hiszen a teljes belső és külső csendben, sokkal finomabban lehet észrevenni az "égen átsuhanó felhőket". Legyenek azok gondolatok, érzelmek, álmosság, tunyaság, vagy éppen felfokozott izgatottság. Az életünk, a lényünk sokkal finomabb "rezgéseit" érzékeljük, ha teljes csöndben meditálunk. Akkor vesszük csak észre milyen vihar is tombol az elménkben, és mennyire gyenge, vagy éppen erős a figyelmünk. Mindenképp ajánlom Számodra is, hogy...

Kísérletezz ezzel! Persze alkalmazd a vezetett meditációkat, hallgass csodás zenéket, mond a mantrákat, de néha próbálj meg a teljes csendben is meditálni! Figyeld önmagad, és a világ hangját! Figyeld a Figyelmed! Figyeld az elméd, és a lélek rezdülését! A teljes csendben sok mindent észrevehetsz, amit amúgy könnyen lehet hogy a külső "zajban" nem is hallanál meg. Aztán persze térj vissza ismét a Csodás Isteni Meditációs Zenékhez, Mantrákhoz, és meditálj úgy is. Hagyd hogy vigyenek... hagyd hogy megnyissák a szívedet....hagyd hogy lecsendesítsék az elmédet... aztán pedig...

Térj vissza újra a teljes csendhez, és csak figyelj.
Figyeld önmagad, és figyeld a végtelent. Figyeld ahogy találkoztok, figyeld ahogy egymásba olvadtok...

Így kísérletezgess, így erősítsd a Figyelmedet, és meglátod hogy a meditációid is egyre mélyebbek lesznek. Egyre tudatosabb és éberebb leszel, ami azért lesz jó, mert ha kibillent majd az élet, vagy Te saját magadat, könnyebben visszatalálsz a harmóniába, az egyensúlyba és az emelkedettség állapotába. Hamarabb észreveszed majd azt is, hogy mások miért, és hogy mennyire nincsenek egyensúlyban, és könnyebben fogod tudni őket is segíteni.

Ebben az utazásban viszont amikor újra ahhoz a
fázishoz érsz, amikor is...


Újra csak a zenéhez fordulsz, hogy segítse a harmóniádat és a nyugalmadat elővarázsolni, hogy megnyugtassa és megnyissa a szívedet, akkor viszont válaszd azokat, amelyek igazán tele vannak boldogsággal, békével és vibrációkkal. Azokat amelyek valóban hozzásegítenek Téged az emelkedettséghez, és ahhoz, hogy eltávolodj a világ agresszív nyüzsgésétől, és könnyen a békesség, és a derű állapotába ringassanak.

Válassz ilyen zenéket, hiszen ezek varázsszőnyegként repítenek majd a Spiritualitás, az Isteni Öröm, és a Meditáció Gyönyörűséges Állapotába! Ebben lesz társad és segítőd egy igazán egyedülálló és különleges koncert pár hét múlva, amit szerintem Neked, mint a meditáció iránt érdeklődőnek, vétek lenne kihagynod! Olyat hallhatsz, amivel nem mindennap találkozhat az ember. Ilyen zene nem szól se a tv-ben, se a rádiókban. Menj el, és kísérletezz azzal hogy milyen mesés hatása is van a meditatív zenének, utána pedig a teljes csönd állapotában sétálj haza, és csak figyeld hogy valójában milyen gyönyörűséges is ez az egész létezés, úgy ahogy van! (-:
A zenéhez, az emelkedettséghez, és a részletekhez klikk ide:

www.kulcsalelekhez.hu



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!