2009. november 6., péntek

A kolostor közvéleménykutatásának tanulsága!

A pár héttel ezelőtt lezajlott, a kolostor regisztrált olvasói közt elvégzett közvélemény kutatás eredményéről, és tanulságáról fog szólni ez a bejegyzés. A száraz tények és adatok mögötti emberi sorsoktól elkezdve, a kolostor jelenét és jövőjét érintve, kis csavarral a kereskedelmi rádiók balhéján át, igyekszem majd alaposan feldolgozni a témát! Kezdjük az elején, azaz ugorjunk pár hónapot...

-----------------------------------------------------------
SPIRITUÁLIS FINOMSÁGOK
mestereknek - tanítványoknak
ébredőknek - alvóknak
egyaránt

-----------------------------------------------------------

Ennek a mostani közvéleménykutatásnak, volt egy előzménye idén tavasszal. Akkorra érett meg bennem, hogy ezt a kolostoros blogot, igazán hasznosra, tartalmasra és szórakoztatóra szerkesszem. Olyanra, amiben minden, spiritualitás és meditáció iránt érdeklődő talál magának "csemegéket". Eldöntöttem hogy sokkal több időt fogok rászánni, és hogy a tőlem telhető legjobbat fogom kihozni ebből a blogból. Azaz megtöltöm valóban tartalmas és tanulságos, a meditációs fejlődésedet, és az életedet sokkal kellemesebbé tévő anyagokkal, mindenféle formában és feldolgozásban. Volt határozott elképzelésem és célirányom, de hogy biztosra menjek, és hogy Téged ne csalódás fogadjon, hanem egy igazán kellemes "kolostor", ezért kb. fél évvel ezelőtt is készítettem egy közvéleménykutatást. Megfelelő alap volt, mert...

Kiindulásnak tökéletes volt. Az akkori, rendszeres blogolvasók közt végeztem el. Kérdésemre elmondták, hogy mi az ami tetszik nekik, mi az ami nem. Mi az amit szívesen látnának, mi az amit nem. Milyen formában küldjem az anyagokat, azaz videó, vagy írás, vagy mp3. Kaptam ötleteket, instrukciókat bőven. Megírták azt is, hogy máshol, mi az nem tetszik nekik. A saját eltökéltségemmel és a céljaimmal, plusz ezekkel a tanulságos válaszokkal felvértezve indultam neki az új blogbejegyzéseknek. Egyre lelkesebben gyűjtöttem magamban az ötleteket, amiket aztán igyekeztem a lehető legérthetőbben, legkönnyebben emészthető módon (néha pedig szórakoztatóan) átadni az olvasóknak, a meditáció lelkes "rajongóinak"! Ennek az eredménye, az arhivumban található, az elmúlt kb. 6 hónap bejegyzése.

-----------------------------------------------------------------------
Puskát vállhoz, célra tarts, TŰŰŰŰŰZ!!!!!
-----------------------------------------------------------------------

Békéről és meditációról szóló blogban lehet hogy nem a legszerencsésebb puskákat említeni, de átvitt értelemben ennek most itt a helye. Ugyanis ez zajlik most, ezt történt, egy közvéleménykutatás keretei közt. Hogyan?

Az előzőekben említett, tavaszi véleménygyűjtésnek, most ősszel jött el a folytatása. Pár hete megkerestem (a tavasz óta kibővült) regisztrált kolostoros blogolvasókat, hogy véleményükkel segítsék a blog hatékonyságát. A különbség csupán az volt, hogy most sokkal fókuszáltabban érdeklődtem, és "csak" arra voltam kiváncsi, hogy mi az, ami a legjobb a blogban? Azaz melyik az a tulajdonsága, vagy éppen mi az a jellemzője, ami miatt nagyon tetszik (azoknak akiknek tetszik)? A legerősebb oldalát, tulajdonságát szerettem volna megtudni, hogy ezt, annak a bizonyos képzeletbeli puskának a célkeresztjébe tudjam helyezni, és a lehető legtöbb figyelmemet, energiámat, és időmet erre helyezzem. Azaz, a legerősebb oldalára, még nagyobb hangsúlyt fektethessek, ezáltal még nagyobb öröm érje az ide látogatókat, és még messzebbre vigyék a kolostor hírét!

---------------------------------------------------------------
A 75 fős Tanácsadói Testület
---------------------------------------------------------------

Ha már figyelemmel követed ezt a blogot jó ideje, akkor tudhatod, hogy ez egy teljesen biznisz, és pénzmentes hely. Le is tiltattam, hogy a google, fizetős reklámokkal rakja tele a blogot, hogy ebből nekem bármiféle anyagi hasznom legyen. Nem hirdeteket jutalékért cserébe, spiritualitáshoz (csak nagy jóindulattal!) köthető ellenállhatatlan gépeket, kütyüket és szolgáltatásokat a regisztrált olvasóknak. Tehát tudhatod, hogy ez számomra teljesen bevételmentes tevékenység! Úgyhogy mivel nincs bevétel, így a reklámozásra fordított keret is nagyon minimális. Ezt pénz helyett inkább idővel, és kreativitással váltom ki. Azaz, inkább idő és kreativitás befektetésével próbálom elérni azt, hogy minél több emberhez eljusson, minél többeknek "dobja fel" az életét!

- Ha Te is végzel hasonló jellegű tevékenységet, akkor tudod micsoda érték 330 regisztrált feliratkozó egy blogon! Ennyi van jelenleg itt a kolostorban. (És folyamatosan, naponta növekszik!) Ha nem végzel hasonló jellegű tevékenységet, akkor tudd, hogy mindenféle, pénzzel megvehető reklámozás nélkül elérni azt, hogy több mint 300 emberrel oszthasd meg rendszeresen a gondolataidat, az egy nagy eredmény!

- Ha Te is végzel hasonló tevékenységet, akkor annak is tudhatod a jelentősségét, hogy a friss bejegyzéseket, általában a regisztrált olvasók 50%-a az első 2 napban el is olvassa!!! Ha nem is végzel hasonló blogos tevékenységet, azért Te is el tudod képzelni, hogy mit is jelent az, hogy az egyre nagyobb és szélesebb emailezésben (Te mennyit kapsz naponta?) mit jelent az, hogy sok-sok ember szinte "azonnal" kinyitja valakinek az emailjét, és nem hetekig őrizgeti, hogy aztán ha éppen ráér, akkor unottan megnyissa, vagy rosszabb esetben rögtön törölje.

Ezekből nekem nagyon is úgy tűnik, hogy jó úton halad a blog, de hogy biztos legyen az irányzék, ebben segített most a 75 fős Tanácsadói Testület! Két héttel ezelőtt, amikor kiküldtem a közvéleménykutatást a feliratkozóknak, akkor 75 -en voltak, akik hosszabb - rövidebb levélben tudatták velem, hogy szerintük mi ennek a blognak legfőbb erőssége. Ezeket a leveleket "elemeztem" az elmúlt hetekben, és egyre jobban kristályosodik, hogy mire helyezzek még nagyobb figyelmet a jövőben.

-----------------------------------------------------------------------
Az eredmény pedig nem más, mint a...
-----------------------------------------------------------------------

A beérkezett levelek alapján a legtöbben azt irták, hogy ennek a kolostoros blognak a legfőbb erősségei a:

közvetlenség, őszinteség, önzetlenség, humor, közérthetőség, könnyedség, hasznosság, érdekmentesség, aktualitások* , saját tapasztalatok, meditációs szemináriumokon való részvételem beszámolói, változatosság, és a jó értelemben vett egyszerűség

Nagy "sikernek" örvendenek a videó bejegyzések. Többen megírták, hogy milyen nagy segítségek ezek, mennyi erőt, és feltöltődést merítenek ezekből. Viszont mielőtt még itt a blog "népszerűsége" kapcsán nagyon elrugaszkodnék a földtől, azért megemlítem azt is, amit még a leglelkesebb látogatók is hiányolnak. Ez pedig a fórum. Azt kell hogy mondjam erre, hogy nagy valószínűséggel még jó ideig nem lesz itt a blogon, se fórum, se nyilvános hozzászólási lehetőség. Ennek megvannak bennem az okai, és elképzelhető hogy születik majd erről a későbbiekben egy bejegyzés is. Addig is "érd be velem" ha hozzászólni szeretnél, vagy éppen megjegyzésed lenne egy-egy bejegyzés kapcsán. Írd meg nekem, közvetlenül az email címemre, és akkor azt mi ketten meg tudjuk beszélni, meg tudjuk tárgyalni!

*aktualitások: maradva a blog, egyik általatok megemlített legfőbb erősségénél az aktualitásoknál, egy kis reklámot had csináljak a következő bejegyzésnek! Pár nap múlva, már olvashatod is azt a bejegyzést, ami a meditáció és a spiritualitás témakörének egyik legfőbb eleméről fog szólni! Egy olyan "dolog" ez, ami közvetve vagy közvetlenül, de mindannyiunk életében jelen van. Sőt, több szinten is jelen van, és nagyon is meghatározza az életünket! Ez a jelenség, most "gyönyörűen ki is rajzolódik" az elmúlt hetek, szinte megkerülhetetlen témája körül, ami nem más, mint hogy megszűnik a Sláger és a Danubius rádió!

Erről fog szólni a bejegyzés, de ha Téged nem is érint most mélyen ez a rádiós herce-hurca, hidd el, akkor is nagyon tanulságos lesz! Az, ami sok minden mellett, mélyen megbújik ezügyben az emberekben, az egy olyan dolog, ami az életünk sok-sok területét érinti! Van aki egy rádió kapcsán éli ezt át, van aki mással kapcsolatban! A lényeg, hogy ott van bennünk, és csak látszatra felemelő ez a dolog, valójában egy olyan csapda, ami minden erejével azon van, hogy megakadályozza az igazán megvilágosodott, meditatív, és teljesen kiegyensúlyozott, emelkedett életünket! Ezzel jövök pár nap múlva!



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: Mégegyszer köszönöm szépen a "75 Fős Tanácsadói Testület" leveleit, biztatását, háláját, és kedves sorait! A jővőre nézve, igérhetem hogy teljes figyelmemmel az általatok megemlített dolgokon leszek, és egy még tutibb Kolostoros Blog fog készülni! (-: