2016. március 22., kedd

Bécs felett



2002 nyarán Akihito japán császár meglátogatta ezt a helyet,
és a csodás nyári időben innen is megtekintette a várost.
Ennek állít emléket ez a kőtábla.

Guard ügynök is felért a hegyre.
Onnan tartotta szemmel a környéket.


* * *

A Heiszei-kor



- Akihito japán császár uralkodásának kezdete óta számítják a Heiszei-kort. Jelentése 'béketeremtés'.

Több ázsiai ország felé is bocsánatkérő és sajnálkozó nyilatkozatokat tett a japán hadsereg második világháborús szerep vállalásával kapcsolatban; sokat tett a szomszédos országokkal való kapcsolatok javításáért.

Akihito, akinek apja, Hirohito császár jelentette be egykor a kapitulációt, a korábban megszokottnál tovább ment, amikor lelkiismeret furdalásáról beszélt. A császár elmondta, imádkozik, hogy a tragédia ne ismétlődhessen meg, békét és prosperitást kívánt a világnak és Japánnak.

fukusimai katasztrófa után televíziós üzenetben közölte, hogy imádkozik a krízis megoldásáért és arra biztatta népét, hogy ne adják föl a reményt; mindez történelmi eseménynek számított, mert japán császár soha előtte televíziós felvételen üzenetet népének nem küldött.

A császári család szereti a zenét: Akihito csellózik, Micsiko császárné hárfázik és zongorázik, s a gyermekek is szívesen részt vesznek a kamaramuzsikálásban.

- Támogatja a császári birtokok területén folytatott természetkutatási programokat, ő maga pedig rendszertani kutatásokat folytat, a tenger élővilágát, azon belül a halakat tanulmányozza.






Üdvözlettel
A Kolostor Őre

Csak Könnyedén