2014. december 8., hétfő

Csak Te, és a lelkiismereted


Avagy, gondolatok Bécsből a bizalomról.

Bécsi utcákon sűrűn látni ilyen kis, újságlelő helyeket. Vannak a metróállomásokon is beszerezhető, ingyenes kiadványok. Napi hírekkel és bulvártémákkal. De vannak ezek, az oszlopokra kihelyezett, komolyabb kiadványok. A kis "becsületkasszával".

Napilapokat és hetilapokat tesznek ki így, a város különböző pontjaira. Az ajánlott árral. Bedobod a pénzt a kis kasszába, és viszed a lapod. Egyszerű, nem? Olyannyira, hogy ha akarod, elviheted az összes lapot is. Nincs lezárva. Nincs adagoló. Semmi ilyesmi. Sőt, pénzt sem lenne muszáj bedobnod. Mondom, becsületkassza van.

A bizalom nagy dolog. És megbíznak Benned. Persze nem vagyok naiv. Lehet hogy úgy van kitalálva az üzleti modell, hogy a reklámokból, vagy a szponzorációs pénzekből futja, ha...

De nincs "ha". Nem látom hogy őrült módjára zsákolnák az ellopható újságot az emberek. Egy ember egyet visz. Sőt, pénzt is tesznek a becsületkasszába.

Különböző lapok érhetőek el így. Komolyabb hetilapok is. Kultúrával, gazdasággal, sporttal, politikával, vagy egyszerűen csak közélettel foglalkozó lapok. Könnyen legyinthetünk, hogy egy újság semmiség. Pedig egy ilyen lap összeállítása mögött nagy munka van. Felkészült újságírók, szerkesztők, nyomdák, fotósok, designerek, asszisztensek, menedzserek, befektetők, és egyéb munkatársak összehangolt, magas szintű tevékenysége. És úgy tűnik, Ők megbíznak Benned.

Odateszik eléd a munkájuk gyümölcsét. És nincs más ott az utcán. Csak egy oszlop, a becsületkassza, és az újság. Aztán még Te, és a lelkiismereted.
Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!