2014. január 17., péntek

Sahaja Jóga Amerika


Ha már a sietős amerikai elnök jött a képbe, akkor maradjunk is picit az amerikai témánál.

A sahaja jóga meditáció alapítója, Shri Mataji Nirmala Devi sokat utazott a világban, és 1985-ben Amerikában is járt. Az egyik beszédéből hoztam most Számodra egy kis idézetet:

"Úgy értem, képzeljétek el, hogy mindenkinek egyformán kellene kinéznie, ugyanolyan csípő, ugyanolyan méret – szörnyű lenne. Biztosan elegetek lenne belőle. De ti ilyenek akartok lenni.

Most az a divat, úgy kell kinéznünk, mint Mr. Amerika vagy bárhogy is hívják. Ezért mindenki kocog, futnak, mint a bolondok. De miért?

Nektek saját egyéniségetek van, ahhoz tartsátok magatokat. Bizonyos dolgokra szüksége van a testeteknek, pont nektek valókra. Természetesen, ha az egészségetek nincs rendben, akkor kezdjétek a csakráitokkal, gyógyítsátok meg. De csakis a kinézet miatt, hogy azt gondoljátok: „Ilyenné vagy olyanná kellene válnom”, ez egyáltalán nem számít.

Így kezdődik egy újabb őrültség, és az emberek nagyon boldogtalanok. Ha például elmentek egy úgynevezett elit társaságba, ahol a férfiak többsége nagyon jól fizetett, jól képzett, felsőosztálybeli ember, a nők is tanultak, meg minden, és csak olyanokról tudnak beszélni, hogy mennyi kalóriát esznek, meg ilyesmikről. Nem értem, mi a baj ezekkel az emberekkel? Rendkívül sekélyesek. Pedig illedelmesen beszélnek, de ha tisztességtelenséghez folyamodnak, akkor bármilyen mélyre is süllyedhetnek. Ez mutatja, hogy egy ilyen ember egyáltalán nem haladt előre a fejlődés útján. Ilyen dolgokon gondolkodnak. És nagyon komolyan veszik az egészet, nagyon komolyan megvitatják ezeket a dolgokat. Egyszerűen csak nevetni lehet rajtuk, hogy mennyire ostobák. Hogy ezeket a dolgokat mennyire tartják fontosnak Amerikában, vagy bármelyik másik országban, megmutatja, hogy milyen emberek élnek ott.

Úgy értem, Indiában senkit sem izgat ennyire az alakja. Legalábbis az Én korosztályomban sosem kedvelték a túl vékony lányokat, mert azt gondolták, biztosan nagyon ingerlékenyek, lobbanékonyak, állandóan gondolkoznak. Meg kell mondjam, sosem szerették a nagyon vékony lányokat; a férjem sem kedveli őket a mai napig. Azt mondja: „Látod, a férfiak becsapják a nőket, és a nők azért viselkednek így”. Látjátok, ő egy egyszerű ember, és azt gondolja, hogy a férfiak átverték őket. Erről van szó. A nők ezért megcsináltatják a lábaikat, vagy a fogukat, vagy az orrukat, mű orrot csináltatnak – de miért?"

- - -

1985 után térjünk vissza a jelenbe, de maradjunk még Amerikában. A kanadai sahaja jógás "kollegák" egy televízió műsorban beszéltek a meditáció nagyszerűségéről. És jól tették, hogy nem is álltak meg az elméletnél, hanem ott a műsorvezetőkkel együtt ki is próbálták. Persze elsőre azt gondolná az ember, hogy egy ilyen stúdió környezet nem alkalmas meditálásra, pedig még ilyenkor is sikerülhet az embernek picit "befelé" figyelni.





Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!