2014. január 14., kedd

Hanuman ereje


Hanumanról volt már szó itt a blogban. Most azonban visszatérünk hozzá, néhány különleges név, néhány különleges mantra erejéig.

Shri Hanuman 108 Szent Neve közül néhány:

Hanumana - A legünnepeltebb angyal
Mahavíra - Nagy és erős harcos
Vidyavana - Magasan képzett, tanult.
Balavana - Hatalmas erők Ura
Maha-sukha - A legfelsőbb öröm adományozója
Balabíra - Erős, bátor vitéz
Ati-chatura - Ragyogó, bölcs, és rendkívül intelligens
Mahayogi - A nagy jógi
Maharaja - A nagy király
Brahma-chari - Tiszta, erényes tanítvány

Milyen szép tulajdonságok ugye? És hogy az Isteni Erőnek mennyi-mennyi "arca" van, látszik ezekben a nevekben is. Mindegyiknek megvan a maga szépsége, szentsége és csodálatossága. Különbözőképpen nyilvánulnak meg az az életben. A bátor vitézség Isteni helyénvalósága és tulajdonsága, amellett hogy megjelenik a királyi, uralkodói méltóság, vagy az erényes tanítvány "szerep". Ezek mind-mind ott vannak bennünk is!

Csak fel kell hogy ébredjenek. A meditáció, és a kundalini kelti szépen lassan életre ezeket az Isteni tulajdonságokat, kicsiben, bennünk is. Hiszen a hétköznapi "kis" életünkben is megnyilvánulhat az intelligencia kedvezősége. A meditáló, "jógi" én-ünk is életre kelhet. Különböző "erők" birtokába is kerülhetünk. A királyi méltóságot is magunkban hordozzuk, amely a harcos bátorságával párosulhat, és még sorolhatnánk...

Sok-sok Istenség, sok szép neve, tulajdonsága és ereje. Most csak párat hoztam Hanuman erejéből. Érdemes ezekre figyelned. Érdemes ezekkel meditálnod. Megmutatom hogyan!


Ülj le meditálni!

Elvégezheted az egyik letölthető meditációt. Akár egyéb, sahaja jógás honlapokról ismert gyakorlatot. Vagy ha már könnyen megy a gondolatnélküliség, és érzed a kundalini áramlását magadban, akkor "csak" kerülj hamar ebbe az emelkedett állapotba.

A "meditáció a fák alatt" című videóból ismerheted, hogyan érdemes bizonyos, sahaja jógás alapmantrákat mondani. Az alapján alkalmazd a meditációdban, itt a fenti, Shri Hanuman neveivel kapcsolatban is. Itt a keretes szöveg, a mantra, amibe be kell illeszteni a fenti neveket:

Om Twameva Sakhsat
Shri ..(az éppen aktuális Isteni Név, Mantra helye).. Sakhsat
Shri Adi Shakti Mataji,
Shri Nirmala Devi Namoh Namah

Ebbe illeszd be egymás után, egyenként  Shri Hanuman neveit, és hangosan mond el a meditációban. Nem baj ha nyitva van a szemed. Mindegyik nevet, külön-külön illeszd be a fenti mantrába, és mond egyenként végig. Aztán ha végeztél, csukd be a szemed, és "csak" csendben meditálj. Elvégezheted ezt, hetente többször is!

Ebben a mantraformulában kifejeződésre kerül a Shri Mataji iránti alázat és tisztelet, és az adott Isteni Tulajdonság irányába történő tiszteletteljes vágyakozás is. Azaz, ahogy a meditációban, a mantrán keresztül tiszteljük az adott Isteni tulajdonság nagyszerűségét, úgy kezd majd bennünk is egyre inkább életre kelni. Persze ezek nagyon finomszintű dolgok. Ezek szépen lassan, türelemmel tudnak csak az ember életében, és a Lényében felébredni.

Töltsd meditatívan a napjaidat! Ideje most már felébresztened Lényedben a Jógit, a Királyt, a Harcost, az Intelligenst, és a Tanítványt! Majd az Istenségek összes tulajdonságát! Engedd meg magadnak, hogy életre keljenek Benned. Más lesz így az élet, meglásd! (-:



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!