2012. április 29., vasárnap

Meditatív tavaszi nap Szálkán

Ragyogó napsütés, festői környezet, meditáció és emelkedettség, nagyjából ezeket tudom mondani a tegnapi összejövetelről Szálkán. Kb. 20-an, 30-an jöhettünk össze. Volt aki inkább csak az elején volt ott, van aki pedig inkább a második felén. Voltak akik egész messziről érkeztek, ráadásul családi eseményeket is maguk mögött hagyva hogy ott legyenek. Jó érzés volt megismerkedni olyanokkal akikkel eddig csak leveleztünk. Picit sajnáltam hogy nem tudtam mindenkivel annyit beszélgetni amennyi jólesett volna, de majd egyszer...

Viszont ha már beszélgetés, akkor képzeld, sikerült összehozni egy igazán tanulságos és remek interjút, két régi kedves ismerőssel, két jógitársammal. Tartottunk egy kis képzeletbeli "időutazást", és hát mi másról is beszélgethettünk volna mint a meditációról és a sahaja jógáról. Elég jól belemerültünk a témába, ráadásul még a "hallgatóság", a résztvevők részéről is voltak felvetések, úgyhogy szerintem egy igazán remek beszélgetés kerekedett. A videót most szerkesztem, hamarosan láthatod. No de addig is nézz meg egy rövid kis klipszerű összefoglalót a napról. Nincs benne minden részlet rögzítve, csupán 1-2 pillanat, a teljesség igénye nélkül.



Képzeld, megismerkedtem egy kedves házaspárral is, akik megajándékoztak a saját verseskötetükkel. Egy kis részlet:

GONDOLATAINK VIRÁGAI
Versek, dalszövegek

Schmidt Károly, Filián Anna

Csodák

Oly sok minden csodás és szép,
Kéklő égbolt, falon egy kép.
Folyók, erdők, fák és bokrok,
S a ránk mosolygó csillagok.

Rétet borító virágok,
Színpompában úszó álmok.
Embereknek sokasága,
Isten teremtett világa.

E csodáktól eláll a szavam,
Lelkem sosem boldogtalan.
Magamat erősnek érzem,
Mégis könnyes az én szívem.

Szépségüktől meghatódom,
Mindenükben Istent látom.


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!