2012. február 26., vasárnap

A téli termés itt! Válogass!

Lassan-lassan búcsút mondhatunk a didergős télnek, elmúlt ez a fagyos évszak. Most már szinte hagyománynak számít itt a "kolostorban" ilyenkor egy kis évszak visszatekintő. Egy kis tűnődés arról hogy mi is történt, mi is zajlott itt az elmúlt hónapokban. És persze az elmaradhatatlan szimbólikus pad sem hiányozhat, úgyhogy ülj le ide mellém, foglalj helyet! Nézzük át újra, hogy mi is történt ezen a télen!

Első körben tudnod kell hogy fantasztikus érzés ez a blogszerkesztés! Hogy ezen a módon sok-sok emberhez el lehet jutni, és egyre több boldogabb és meditatívabb pillanatot lehet vinni mások életébe. Bármilyen módon ha tudunk segíteni másoknak az nagyon felemelő. Hát még ha egy ennyire csodálatos dologgal, hogy hozzásegíteni másokat ahhoz, hogy elmélyüljenek és meditáljanak. Hogy találkozzanak Igazi ÖnValójukkal, a Lelkükkel, és hogy megnyugodjanak, harmóniára és békességre leljenek. Ez egy igazán csodálatos és felemelő dolog!

Hiszek abban hogy ezen a módon fogunk felülkerekedni a tudatlanságon, a boldogtalanságon, a nyugtalanságon, a letargián, a türelmetlenségen, és még sorolhatnám mi mindenen. Hiszek abban hogy egyre több embernek fog ez "leesni", és belül indul majd el a változás, hogy aztán kívül is át tudjanak alakulni a körülmények. Ebben a fantasztikus változásban igazi öröm résztvenni. Mind adni, mind kapni, mind szemlélni, mind pedig aktív részese lenni! Csodálatos! Ha hasonlóképpen vagy Te is, akkor

- Szevasz, és kösz hogy itt vagy! Örülök hogy ebben a bámulatos utazásban így együtt részt tudunk venni, még ha csak így az internetes kapcsolat által! Ne aggódj, egyszer talán még találkozunk is, de finomszinten mindenképp összeérnek a dolgok, úgyhogy talán még közelebbi kapcsolatban is vagyunk, mind gondolnánk! A régi-régi blogolvasóknak pedig extra üdvözlet és köszöntés! Örülök hogy ennyi ideje figyelemreméltónak találod a "kolostor" életét, és hétről-hétre benézel ide, hogy együtt meditáljunk, szemlélődjünk, hogy néha picit közössen fürkésszük hogy alakul át, és milyen szépen változik a táj. Az új olvasóknak is üdvözlet! Könnyed, meditatív, vidám és egyre boldogabb és bölcsebb napokat kívánok! Ha valamelyik ismerősöd hívta fel erre a blogra a figyelmedet, akkor aztán meg ne akaszd nekem a láncolatot, küldd tovább Te is, oszd meg másokkal! Nem tudhatod, lehet hogy a rokonod, kollegád, ismerősöd vagy szomszédod, már régóta pont erre vár, úgyhogy Te is küldd tovább!

No de nézzük pontosan mi is történt most itt a télen!

Csak pár mondatban a statisztikákról. Az elmúlt 3 hónapban 11 nap volt, amikor a blog egyedi látogatóinak száma 300 fölött volt, és ebből pedig 3 nap is volt, amikor jóval 400 fölött volt az egyedi látogatók száma. Bámulatos! Számomra ezek nagyon beszédes számok, hiszen a blog mögött nincs szponzorizáció, nincs üzlet és nincs bevétel. A blog legfőképpen szájhagyomány útján terjed. Mintha csak egy barátod irogatná hétről-hétre itt a netes naplóját, aztán azért ez egyre többeknek tetszik, egyre több embert érdekel, egyre többen térnek vissza ide újra és újra, és egyre többekben merül fel, hogy megmutassák az ismerőseiknek is. Mégegyszer köszi, és örülök ha Te is értékesnek találod az itteni dolgokat!

(...csak egy apró kis kitekintést hagy mondjak még a jövőre nézve! Én még mindig úgy érzem, hogy ez még csupán a bemelegítés, a ráhangolódás része! Minden téren!)

...és akkor nézzük az elmúlt hónapok témáit:

************
DECEMBER
************

-> Heniék üzentek Neked! Nézd meg!
Két kedves hölgy tapasztalatait és élményeit ismerheted meg Szekszárdról, itt ebben a videóban! >>>
Ha úgy érzed hogy a Te történeted is igazán tanulságos lehet más olvasónak, nézőnek, akkor mindenképp keress meg! Ha úgy látod hogy ha egy picit is tudnak a tapasztalataid és élményeid is segíteni másoknak, akkor meg ne fosszunk másokat ettől, mindenképp keress meg! Írj egy emailt!

-> "4x3 cm-es daganatot távolítottak el a bal szemem mögül"
Szintén egy magával ragadó és tanulságos történet >>>
Szóval? Mi a Te történeted?

-> 2011 LEG-jei
10 darab LEG-LEG bejegyzés >>>

-> Lélekemelő, új, könnyed kis meditáció videón
Avagy mondhatnám úgy is, hogy a Heniék története folytatódik, azaz a szekszárdi program videón itt >>>

-> Forrest Gump, a bejglik, és egy piramis
Avagy, jókivánságok a Kolostor Őrétől videón >>>

-> Balu 3 hasznos tanácsa az újévhez
Avagy a "kollega úr" tippjei! >>>

-> Konfúciusz
Egy remek film az év utolsó bejegyzéseként >>>

***********
JANUÁR
***********

-> Shennai koncert Shri Mataji tiszteletére
Egy teljes, közel 1 órás csodálatos koncert
felvételét nézheted meg itt >>>

-> Zenével vagy zene nélkül?
Hogy jobb szerinted meditálni? Itt kiderül >>>

-> A puzzle játék spirituális öröme
Egy cikk életünk kirakósjátékáról itt >>>

-> A meditációs közvélemény-kutatás eredménye
Ez számomra egy nagyon-nagyon tanulságos felmérés volt! >>>
Két életmód portál is beszámolt az eredményről!
A Nőiteázó itt , és az Életforma itt

-> Személyiségtípusok - Te melyikbe tartozol?
Ez szuper volt nagyon! >>>
Köszi mégegyszer az olvasónak aki beküldte!

-> Már-már visszatérő vendégként...
Egy kellemes hétvége története >>>

-> A bizalomról
Imádom a könyveket! Hetente 1-t, 2-t mindig elolvasok. Ez ami szóba került ebben a bejegyzésben, ez meg egyszerűen fantasztikus volt! Sokáig megmarad majd bennem >>>

-> Ostrov - sziget
A nem mindennapi Anatolij atya története >>>

-> Ha EZ erős Benned, a meditációd is erős lesz! Ha nem, akkor pedig zaklatott leszel!
De tényleg! >>>

***********
FEBRUÁR
***********

-> Szekszárd Újratöltve! (részletek)
Programajánló >>>

-> A tűzoltó, a tevék, hamis guruk, kutatás és a mennyország
Remek kis téma ajánlók, benne az is, hogy milyen lesz az, amikor a Kolostor Őre a Mennybe megy >>>

-> Shri Mataji a Ragaszkodásról és a Függetlenségről
Idézet >>>

-> Gőzölgő teával a hóesést szemlélve azon gondolkodtam, hogy...
És fotón egy újabb pad! >>>
Imádom a padokat! (-:

-> Csak akkor fáj ha nevetek
Egy elég kemény írás, mégis sokakat megfogott! >>>

-> Cél, a világ megmentése! Hogyan tegyük?
Tényleg, Te hogyan kezdenél hozzá? Egy tipp itt >>>

-> Figyelemreméltó Érdekességek a Netről
Figyeld csak meg! >>>

-> Sahaj történelem képekben (1975)
Te mit csináltáltál 75-ben? van aki ezt >>>

* ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** *

Szóval így telt a tél itt a kolostor háza táján. Most pedig kérem szépen indul lassan a tavasz, és az újjászületés. Kellemes lágy szellők, finom virágillat, csiripelő madarak, és végre magunk mögött hagyhatjuk a kabátokat.

Hasonló visszatekintésre, egy kis padon ücsörgésre, majd három hónap múlva újra visszatérünk, és a múló időn elmerengünk...


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!