2009. december 18., péntek

félelem = alázat ?

Jézus megmutatta nekünk az igazi alázatosság, a félelemnélküliség, és a tisztaság útját. Így a karácsony közeledtével, pont ehhez a témához kapcsolódó idézetet olvashatsz most itt Shri Matajitól, a sahaja jóga alapítójától:

"Mennyire szeretünk fürödni, megmosakodni és rendbetenni magunkat. Hasonlóképpen meg kell tisztítanunk a gondolatainkat. Csupán azáltal, hogy figyelmet fordítotok rájuk, megtisztíthatjátok a gondolataitokat. Meg kell tisztitani a gondolataitokat. Először is, kell-e egyáltalán gondolataink legyenek? De még ha vannak is, legyenek tiszták a gondolataitok. Még ha vannak is gondolataink, ne legyenek arroganciával, agresszióval, vagy félelemmel teliek.

Néhány ember úgy gondolja, hogy nagyon jó dolog, ha félelemből jövő gondolataitok vannak.
- "Ó én meg vagyok rémülve. Félek."
Ez tisztátalanság. Miért kellene félnetek? Ez azt jelenti, hogy egy akadály van a bal visshuditokban*. Nincs szükség bármiféle félelemre. Ha féltek, az azt jelenti, hogy valami baj van veletek. Ha hisztek abban, hogy Isten minden felett áll, hogy önmegvalósult lelkek vagytok, hogy Isten vigyázz rátok, hogy Ő a ti Apátok, és hogy kitárta kapuit előttetek, akkor mitől kéne félnetek?

Sok ember úgy gondolja, hogyha féltek, akkor alázatosak vagytok. Az alázatosság más mint egy rémült ember. Ez egy teljesen más dolog. Ennek semmi köze az alázatossághoz. Tehát egy más dolog alázatosnak lenni, és más dolog félni.

A sahaja jógiknak a vibrációs tudatosságukkal nagyon egyszerű felismerniük, hogy mi a félelem és mi az alázat. Mert az alázatossággal vibrációkat kaptok, de a félelemmel az egész bal oldalatokon akadályok lesznek."

SHRI MATAJI NIRMALA DEVI

* bal visshudi: a torokcsakra baloldali része, amiben ha akadály keletkezik, az bűntudatként jelentkezik az életünkben, és azon keresztül gátol minket az igazán felszabadult, örömteli, meditatív élet elérésében, önmagunk harmónikus létezésében.

-------------------------------------------------------------
* * HÍREK SHRI MATAJIRÓL * *
...minden út Rómába vezet...
-------------------------------------------------------------

Jelenleg Európában tartózkodik, ami azért is különleges, mert sok-sok évig, az egész éven át tartó világkörüli útjai után, télre visszatért általában Indiába, és ott tartott nemzetközi összejöveteleket. Most az idén karácsonyi nemzetközi sahaja jóga találkozó Rómában lesz, ahová a világ különböző pontjairól érkeznek a jógik, hogy pár napot Shri Mataji társaságában töltsenek, és hogy a közös meditációkon részt vegyenek.

Az hogy miért pont idén, és miért pont Róma? Az ilyeneket nem mindig tudjuk meg konkrétan. Shri Mataji finomszinten, és kellő okkal dönti el a dolgokat és az eseményeket.

Az hogy mikor, hol, mennyi ideig tartózkodik és kikkel, az sok sok mindentől függ. Az egész környezet, és az ott lévők vibrációs szintjüktől és szükségétől, és még sok-sok olyan dologtól amit nem is tudunk. Elég ha Shri Mataji tudja. A legjobb amit tehetünk, hogy igyekszünk minél jobban megnyílni a meditáció felé, és minél többet befogadni az Ő vibrációiból.

Idén már voltam két hasonló, több napos nemzetközi meditációs találkozón a nyár és az ősz folyamán, így most én nem megyek Rómába. A kis létszámú, ám annál lelkesebb magyar csapatnak, a Rómába utazó jógiknak, minden jót, sok-sok áldást, és mély meditációkat kívánok ezúton is!

Nekünk pedig itthon maradtaknak, a belső kellemesség, a feloldódás, az öröm, és a teljes harmónia állapotával megáldott ünnepeket kívánom!



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

.