2017. március 21., kedd

A magyar néplélek

 
Két elgondolkodtató videót
 
láthatsz most itt. Első pillantásra politikának tűnhet, de több annál. Sokkal több.
 
A magyar néplélekről szól.
 
A kollektív tudatalattinkról, a berögződéseinkről, a magunkkal cipelt "finomszintű" kulturális és szociális nehézségeinkről, és sok minden egyébről. Érdemes megnézni, érdemes elgondolkozni rajtuk.
 
Miért?
 
Korábban is szó volt már ilyesmi téma itt a kolostor könnyed, meditatív udvarán, pl. a hírlevelektől búcsúzó bejegyzésben, vagy a diktátorok lélektanával foglalkozóban, vagy akár a polgár -os témáknál. Persze maradhatna a blog kizárólag a meditáció és a spiritualitás területén, nazca vonalak, piramisok, távol keleti imák, csodagyógyászat, vudu, meg minden. Ugye milyen érdekes lenne? Csak pont a lényeget hagynánk ki. Önmagunkat, és az önismeretet.
 
Ezért kerülnek be ilyen témák is ide a kolostor udvarára, mint a mostani, mert hiszem hogy ezáltal is kicsit közelebb kerülhetünk önmagunkhoz. Szembe kell néznünk a korlátainkkal. Szembe kell néznünk azzal az én-ünkel is, ami eltakarja a Lelkünk Fényét, Lényünk Isteni Én-jét. Nyilván a mélyebb spirituális tapasztalásokhoz nem egy politológus fogja az embert eljuttatni a TV-ből, de talán mégis tud olyat mondani, amit józan ésszel felfoghatunk, és érdemes rajta el is gondolkodnunk.
 
Aki nyitott szemmel
 
közlekedik a Kárpát-medencében, azoknak persze nem sok újat fog mondani ez a mostani két beszélgetés, hiszen ők tisztán látják és érzik ezeket. Hiszen működik a józanságuk, működik az őszinteségük. Aztán persze hogy az ember ezeken az "akadályokon", ezeken a tudatalattis és kulturális berögződéseken változtatni tudjon, az már egy másik téma. Komolyabb erő, elszántság, és őszinteség szükséges hozzá. Meg talán egy kis meditáció.
 
No de addig is, érdemes legalább tisztába kerülni a dolgokkal és önmagunkkal. Vagy legalább, megpróbálni.
 
 
Remélem a türelmed még nem fogyott el, kitart, és nem is kívánod a tükröt összetörni. Kéri László után jöjjön Tölgyessy Péter.
 
 
 
Üdvözlettel
A Kolostor Őre

Csak Könnyedén



Társadalmi célú hirdetés: