2016. augusztus 10., szerda

Elgondolkodtató


Kedves meditáló barátom,
itt a kolostor udvarán


hasznos hogy az ember kiürítse az elméjét és megtalálja az egyensúlyát. Jó ha hagyni tudja, hogy a lényében, a lelkén és a meditáción keresztül megnyilvánuljon benne az Isteni Erő. Szuper, idáig eljutottunk. Utána viszont a már megújult, megvilágosodott erőivel és figyelmével nem árt ha picit szétnéz a világban. És elgondolkodik, szemlélődik. Sok mindenen. Ha tenni szeretnénk önmagunkért, ha tenni szeretnénk egy kellemesebb és bölcsebb jövőért, nem árt tudni mélyebb összefüggésekről. Ha ez a "tenni szeretnénk" dolog számodra túlságosan is aktivista és cselekvésközpontú, akkor lehet fogalmazni úgy is, hogy, pontosabban megfogalmazott dolgokat tudj az imáidba foglalni. Az imáidba, a meditációdba.

Tehát akár gondolati, akár cselekvési, akár meditatív szinteken is szeretnénk a környezetünk komolyabb összefüggéseiről... akármit is csinálni, nem árt ha tisztában vagyunk ezzel a környezettel. Legalább is részben.

Ehhez hoztam most néhány gondolatmorzsát két kiváló közgazdász szakembertől, akiket régóta figyelek. Róna Péter és Pogátsa Zoltán. Régóta figyelem őket, régóta gondolkodom az általuk elmondottakon. Néha vitatkozom velük magamban, néha hümmögök, néha bólogatok, néha morfondírozok, de mindenesetre mindig nagyon kíváncsi vagyok. Aztán figyelek és hallgatok. Ha érdekel, és van kedved, Tedd Te is! Ki tudja, talán imáid meghallgatásra kerülnek. Vagy pedig lépéseket is teszel majd, és megmozdítasz valamit az "úton".

A téma: Magyarország, EU, USA, Kína, keleti-világ, és sok egyéb.




Ha elgondolkodtatott, talán majd ezek is:

- Jaksity György >>

- Bojár Gábor >>

- Zsiday Viktor >>

- Sina báró >>

- Francis Fukuyama >>

- Charles Handy >> 

- 5 könyv, 5 tanulság >>

- A világ, ahogy mi ismerjük >>

- A cégvilágflörtje a keleti miszticizmussal >>



Üdvözlettel
A Kolostor Őre

Csak Könnyedén