2016. július 28., csütörtök

Brexit 3.

Előzmények:

Brexit 1. >>>
Brexit 2. >>>

Folytatva a nyári hőségben a külpolitikai elmélkedést, itt a kolostor hűvös, meditatív udvarán, nézzük hol is tartunk most:

Anglia a Brexit után

hamar megoldotta a vezetőcserét. Egy komolynak tűnő hölgy került az élre. Új remények, új irányok, új lehetőségek. Aztán kinevezte Boris Johnsont-t külügyminiszternek. Azt a Boris Johnsont, aki... (tessék utánaolvasni).

Az angolok mintha megelégelték volna azt, hogy a Monty Python humorát csupán mozivásznon nézegessék. Hihetetlen. Bár, talán a magyarokról is nagyon sokan ezt gondolják, miközben az ország egy jelentős része még mindig boldogan tobzódik a Monty Python nevű kabaré, kárpát-medencei verziójában. De ki nevet a végén? A magyar szinkronhangok talán? Mészáros Lőrinc, Andy Vajna, Habony Árpád, Rogán Antal, Szijjártó Péter... Vagy talán a stadion legnagyobb törzsfőnöke? Vagy lehet nem is nevetés, hanem sírás lesz a sztori vége?

A Majom Évében

Európa északi részén tehát Anglia gondoskodik a megfelelő kabaréjelenetekről, délről meg talán Erdogan. Bár, talán arrafelé sem jut már eszébe az embereknek nevetni. Az egykor nagyreményű Törökország, szintén boldogan masírozik vissza a középkor irányába. A visszafejlődés rajongóinak ajánlom tanulmányozásra Argentína és Venezuela példáját is. (tessék utánaolvasni!) Tiszteletet Venezuelának! Ők (is) ezt kiáltozták. Ismerős jelszavak?

Közben belül,

az öreg kontinensen pedig tombol az erőszakhullám. Ami egész egyszerűen borzalmas. Azonban érdemes megnézni a dolgokat más szemszögből is. Túszul ejtettek egy komplett templomot Franciaországban, az öreg papnak pedig elvágták a torkát. Még leírni is szörnyű. Felháborodik egész Európa. Jogosan. A keleti világból érkező emberek gyilkolnak itt nálunk. De most egy picit nézzünk mást is! Vajon ez az európai (fehér) papság, hány európai (fehér) kisgyermek életét tette tönkre az elmúlt években, évszázadokban, amikor megerőszakolták őket? Európai papság, európai kisgyermekeket! (Magyar papság, hahóóó, jó reggelt!) És hát, még papnak sem kell lenni ehhez...

A hírek egyébként amúgy is tele vannak borzalmas, erőszakos cselekményekkel. Szolnokon kivégezték, Kapuváron megerőszakolták, Tihanyban kínozták, Sümegen éheztették, Aggteleken elrabolták, stb. stb. már fel sem figyelünk ezekre a hírekre. De tedd oda mindegyik hír elé azt a szót, hogy "migráns", és azonnal fel fogsz hördülni! Amikor viszont nincs előtte, már fel sem figyelünk, meg simán lepereg rólunk a hír, hiszen százával jönnek naponta a borzalmak. Olyan hírek, amiben bizony magyar, fehér emberek kínozzák, alázzák, gyilkolják, rabolják, lopják, csalják meg egymást. És ha ez is kevés lenne, akkor hadd tegyem hozzá, hogy sokszor családon belül, vagy egy közösségből, utcából, faluból, városból származók teszik ezt egymással. De már fel sem figyelünk rá, csak ha ott van a mondatban, hogy migráns. Sajnos megkülönböztetjük az erőszakot. Más ha a szomszéd csinálja, más az ha egy cigány csinálja, és más az, ha egy másik kontinensről érkező csinálja. A fehérgalléros világban pedig szintén.

Más a hír hangulata, ha a csaló cég ügyvezetője zsidó, ugye? Vagy Fideszes. Vagy MSZP-s. Hiszen mindig is tudtuk, hogy "ők" milyenek. Az, hogy a szomszéd Marcsika épített fel a kisvárosban egy több száz milliós, milliárdos piramisjátékot, na bumm...  Bezzeg, ha Marcsika zsidó lenne! Mennyire más lenne a hír, nem igaz? no, de kanyarodjunk

Vissza a külpolitikához

Európa északi és déli félteke után, nézzünk át a keleti, és nyugati irányba is. Az óceánon túl Trump megállíthatatlanul dübörög. "I am Your voice!" üvölti bele a tömegbe, majd a a kampány után felszáll a magángépére. Magyarországon is sokan elhitték, hogy Felcsút az Ő hangjuk lesz.

Kabaré,

kabaré hátán tehát a Majom évében. Viszont az embernek a nevetés bizony egyre nehezebben megy, pláne ha az ő bőrére megy a műsor. Egy valaki van, aki valóban őszintén hahotázhat ezen az egész nagy cirkuszon. Ő pedig nem más, mint Vladimir. A híreket bőrfotelből, nagy képernyőn nézi, pezsgővel koccint közben, és elégedetten, a ravaszkás mosolyával kacsint az embereire. Hiába no, nem véletlenül imádják Őt is rengetegen. Visszaadta a reményt. A nagy birodalom reményét, amire büszkék lehetnek. Jólétet azt nem ad, de reményt azt igen. És sokaknak az is elég. (egy ideig)

Hhuuuggee

Hogy mi itt a kolostor udvarán se maradjunk móka nélkül, jöjjön a Monty Python szinkronhangja a másik kontinensről:



Azt csak halkan teszem hozzá, el tudsz képzelni Orbán Viktor, (vagy Erdogan) szereplésével egy ekkora "lazázást"? ugye-ugye!? No, de ne feledjük: Tiszteletet Magyarországnak!


Üdvözlettel
A Kolostor Őre

Csak Könnyedén