2014. augusztus 3., vasárnap

Ez a két öregúr fogadott az új albérletben

Ausztriába költözésünk lassan már harmadik hónapjában, most hétvégén egy új albérletbe mentünk. Két öregúr fogadott. Bár a fotó nem túl jó minőségű, de talán átadja a hangulatukat.


Kis kerámiadísz örökítette meg a pillanatot. Valóságos volt, vagy elképzelt talán? Ki tudja. Az alkotó. A keleti világ valamelyik kerámiaműhely mélyén talán.

Az urak szemmel láthatóan kedélyesen társalognak egy fa alatt. Friss levegő, jó társaság, némi tea, talán egy kis bölcsesség is...

Kik Ők?

Átlagos öregurak, kelet távoli világából? A Tao emberei, Zen mesterek, vagy Csan Buddhisták, netán Lin-csi egykori tanítványai? Esetleg Konfuciunisták?

Miről beszélgethetnek?

Az élet céljáról? Láthatatlan fasorok történetéről? A Figyelem fontosságáról a meditációban, netán a Csindonguk haszontalanságáról? Az Önvaló Állapotáról, vagy a Samadhi Titkáról?

...vagy lehet hogy csupán egy jót kacagnak azon, hogy az olcsó tescos tea annyira megcsiklandozta egyikük belét, hogy hangos szellentés vette kezdetét.


Nem tudom, mindenesetre jó tanítványhoz méltón, igyekszem majd figyelmesen hallgatni Őket, hátha a tudás, néhány alig észrevehető morzsájával ajándékozzák majd meg ausztriai, albérleti létünk hétköznapját.Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!