2009. május 29., péntek

Hogyan forintosíthatod a meditációdat?

------------------------------------------------------------------------------
Fedezd fel a meditációnak azokat a „mellékhatásait”, amelyek segítségével, akár tejet és kenyeret is vehetsz majd a boltban!
------------------------------------------------------------------------------

Csendben ülsz a szobádban, kellemes füstölő illat száll a levegőben, a gyertya lángja meg sem mozdul, és Te mélyen meditálsz. Nincs se gondolat, se érzelem, semmi... csak a csend, a nyugalom és az igazi béke... Már nem is tudod mióta vagy ebben az állapotban... nem is fontos...

Egyszercsak halk suhanás a levegőben... érzed a szél befúj a szobába... a szemed kinyitod, és azt látod, hogy a szél bizony egy pár darab papírpénzt lobogtat, amelyek lágy ringatózás közepette, jobbra-balra billenve a levegőben, éppen melletted landolnak a szőnyegen. Majd újabb bankók érkeznek. Még több, sőt egyre több, és már nem is látni mást, csak szállingózó bankjegyeket! Más dolgod már nincs is, csak hogy keress egy zsákot, amibe szépen összeszedheted.

Jól hangzik, mi?
(-:


Na de nem erről van szó, nem ilyen „csipkerózsika” álmokról, hanem nagyon is valós dolgokról, olyanokról, amivel bizony a rendszeres meditációdat forintra válthatod! Vagy euróra, kinek mi a szimpatikusabb.

Olyan egyszerű dolgok ezek, hogy szerintem már biztos hogy Benned is felmerültek, viszont sokkal jobb ha tudatosan veszed majd észre a közeljövőben ezeket a folyamatokat, mert akkor láthatod hogy a meditációd hogyan fogja segíteni életed ezen területét is. FONTOS! Hogyha csak ezért fogsz meditálni, nem biztos hogy működik, de ha amúgy is szívesen meditálsz, akkor „mellékesen” bizony nagy mértékben javulni fog, életed "anyagias" területe is. Nézzünk pár egyszerű, és nagyon is hétköznapi példát!

- A rendszeres napi meditációid által, erősödik az önbizalmad, nagyobb összhangban élsz a Sorssal, kevésbé esel kétségbe, és a váratlan szituációkat is jobban kezeled. Nos, egy állásinterjún szerinted ez a fajta belső egyensúlyod, hogyan fog hatni, akár tudatalatt is, a leendő munkaadódra? Jó-jó, lehet hogy még izgulsz kicsit, de akkor képzeld el milyen lennél rendszeres meditáció nélkül? Szóval a megjelent álláskeresők közül, kinek lesz a megjelenésében ilyen plusz?


- Vedd észre a kínálkozó lehetőségeket! Sokszor annyira el vagyunk foglalva a saját magunk bánatával és balsorsával, hogy szinte észre sem vesszük mi történik körülöttünk! Ne sajnáltasd, és ne emészd magad, hanem légy éber, és vedd észre a lehetőségeket! A Sors tálcán kínál Számodra sok-sok esélyt, kérdés csak az, hogy észreveszed-e őket, és van-e benned elég bátorság ahhoz, hogy felpattanj a "lóra", vagy sem?


– Kritikus munkahelyi viszonyok! A rendszeres napi meditációk által, egyre inkább megismered önmagadat. Egyre tisztábban látod a Benned lévő vágyakat, érzelmeket, gondolatokat, erősségeket, gyengeségeket, és ezáltal másokra is sokkal alaposabb rálátásod lesz! Az emberek hétköznapi kapkodó, izgága, és stresszes figyelmével szemben, ott lesz a Te nyugodt, alapos, és mélyebben szántó, meditatív figyelmed! Sokkal tisztábban fogod látni, hogy miért is alakult ki nehéz viszony egy munkahelyen, sokkal inkább tudod majd magad függetleníteni, és egyre tisztábban fogod látni már a megoldásokat is.


- Tele vagy feladatokkal, rengeteg a megbízásod, egyik üzlet a másik után, és már azt sem tudod hol a fejed? Mi lesz ennek a vége? Hát egy idő után bizony felrobbansz, de az a minimum hogy a szervezeted fogja jelezni, ELÉG! A rendszeres napi meditációiddal harmónikussá és kiegyensúlyozottá tudod tenni életed ezen részét is, megelőzve azt, hogy a sok munkától például infarktust kapj! Ha odafigyelsz erre, akkor még sok-sok év marad előtted hogy dolgozhass, alkoss, aktív legyél, és itt maradj velünk sokáig a földbolygón, önmagad és mások örömére.


Hosszan lehetne még sorolni az ehhez hasonló, hétköznapi szituációkat. Azokat, amelyekben ha nem feledkezel meg a meditációról, akkor bizony túl az emelkedett állapot örömén, még bizony konkrét összegekkel is megjutalmazhat Téged a Sors!

A célom, nem ezeknek a szituációknak a pontos és precíz összeírása, számbavétele volt, hanem csak hogy bemutassam Neked pár egyszerű példán keresztül, hogyan is néz ki ez konkrétan a hétköznapokban! A fenti helyzetekhez hasonlóan, életed minden pillanatában arra vár a meditáció, hogy segítsen! Legyen szó egészségről, pénzügyről, kapcsolatokról, vagy bármi egyébről!

A Sors kegyes áldásain túl, a rendszeres meditációval a bölcsességed is fejlődni fog. Ez pedig hatással lesz a pénzügyeidre is. Rá fogsz "érezni", hogyan tudsz majd "ideális partnerré" válni a Sors, pénzügyeidet irányító Erőivel.

Tapasztalhatod majd, hogyan "kopogtat" ez az Erő az ablakodon, arra várva hogy kinyisd, és beáramoljon életedbe a szükséges anyagi támogatás. Aztán ráérzel majd arra is, hogy Neked mi a szereped, és a befogadáson túl, hogyan tudod értelmesen, bölcsen, és tényleg "kedvezően" felhasználni, a beérkező támogatást!

Ne feledd, az egész folyamatban a legfőbb támaszod, és segítőd a MEDITÁCIÓ lesz!




Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: Ha már most, élménybeszámolód lenne a témával kapcsolatban, ne habozz, írd meg! Nagyon kiváncsi vagyok!
Ha esetleg kérdésed lenne, egészen nyugodtan írd meg, ha tudok, szívesen segítek!

kolostorore@gmail.com