2014. szeptember 4., csütörtök

A festő, aki már senkinek sem ad interjút


És ki kapcsán az élet egyik legfontosabb témája kerül most be a kolostoros blogba. Az, amit ha igazán megértesz, az életedben olyan szinten helyére kerülnek majd a dolgok, hogy le fog esni az állad a csodálkozástól!

Mint egy precíz iránytű a viharban, úgy fogja biztosan mutatni az utat életed hajójának a nyílt vízen, a mindennapokban. Amióta ez a figyelmembe került pár éve, teljesen magával ragadott. Viszont azt látom, hogy az emberek talán 90%-ának pedig fogalma sincs erről. Ezért nem is értik, hogy miért káoszos az életük. Hogy miért sodródnak, hogy miért nyűglődnek.

Azon kevesek akik viszont megértik és alkalmazzák, azok olyan szintű Mester Életet élnek, hogy öröm nézni ahogy haladnak! Nincs könnyű dolguk, de látni azt hogy haladnak, és közben boldogok! Sőt, egyre inkább boldogok! Mert tudják hogy mit miért tesznek. A festő, aki már senkinek sem ad interjút pont egy ilyen ember. Nem sokat tudok róla, de az a kevés is erről árulkodik. Vele indul a blogbejegyzés, majd egy Sorsfordító könyvvel folytatódik. Készülj! Lehet hogy ez lesz új életed első napja!

Gábor az 5 gyermekes családapa

Azok akik közelebbről ismerik a sahaja jóga meditációval komolyabban foglalkozó magyarországi "jógikat", azok nagy valószínűséggel ismerik Gábort, az 5 gyermekes családapát is. Volt szerencsém most nyár végén ismét összefutni vele Olaszországban, egy nemzetközi sahaja jógás találkozón. A meditációk mellett sokat beszélgettünk, nevetgéltünk, vagy csak úgy csendben ráérősen, egy csésze finom capuccino mellett merengtünk. Egyik ilyen beszélgetésünk alkalmával mesélt nekem A FESTŐ -ről.

Gábor a munkájából, hobby-jából és érdeklődési köreiből kifolyólag, eléggé mélyen benne van a kulturális témákban. Kortárs művészetek, klasszikusok és ilyenek. Mesélt nekem egy idős úrról, korunk egyik legelismertebb kortárs festőjéről, és az ő életének néhány epizódjáról. Most figyelj!

Festményeinek az ára abszolút dobogós helyen van jelenleg a világon. Millió dollárokban mérik azt, ha az öregúr ecsetet ragad! Képzelheted milyen híre, ázsiója van, mennyien lesik minden szavát, gondolatát, tapasztalatát. De az öregúr állítólag már nagyon nem beszél. Inkább fest.

Nem ad már interjút senkinek, nem pózol, nem vagánykodik, hanem teszi azt amit imád, és ami számára fontos, fest.

Mikor erről mesélt Gábor, azonnal éreztem, hogy talán az öregúr nem is olvasta azt a könyvet, ami számomra Sorsfordító volt, de ösztönösen alkalmazza! Ez a könyv (és a téma) az a kategória, amit az embernek szerintem érdemes 2-3 évente újra és újra elolvasnia, majd átgondolnia az életét, benne a "Fontos" dolgokat. Bár azt kell mondjam, ha igazán megérti a könyv üzenetét, akkor annyira a hétköznapjainak a részévé válik, hogy ehhez fog igazítani mindent az életben! Így tehát olyan lesz a könyv, mintha folyamatosan olvasná. Nézzük hát a lényeget!

Először a Fontosat

Néhány éve olvastam először ezt a könyvet. Olyan hatással volt rám, amit nehéz elmondani. Persze ez még csak az első lépés, hogy az ember (igazán) megérti a benne leírtakat. A következő az, hogyan tudja ezt a saját életére formálni, és szépen lassan azok alapján átalakítani a dolgokat. A lényeg röviden:

A szerző 4 kategóriába sorolja be életünk dolgait. Vagyis hogy ő csupán a 4 kategóriát mutatja be, az olvasónak a feladata az, hogy a saját dolgait el tudja helyezni ebben a rendszerben. Feltéve ha szeretné. Ám ha bármit is szeretnél elérni az életben, vagy legalábbis "minőségibb" életet szeretnél élni, akkor igencsak ajánlott hogy légy tisztában ezekkel, és kezd el helyükre rakosgatni a dolgokat! Hidd el nekem, nem fogod megbánni!

A 4 kategória

Azok, amikről a szerző ír, és amik alapján ajánlja hogy gondold át a napjaidat, és azt, hogy mivel is töltöd egyáltalán az életedet. Tehát a 4 kategória a,

- Nem Fontos és Nem Sürgős
- Nem Fontos és Sürgős

- Fontos és Sürgős
- Fontos és Nem Sürgős

Ezeket fejti ki bőven a könyv. Azt, hogy a dolgok, amikkel nap mint nap foglalkozunk, percről percre, óráról órára, szóval a tevékenységek amikből összeadódik életünk útja, azok valójában mind-mind, ezen fenti 4 kategória valamelyikébe tartoznak. Minden egyes tevékenységünk. És a könyv azt mutatja be, hogy milyen életet élsz, ha például tevékenységeid jelentős része, a Nem Fontos kategóriába esik. Hogyan topog egy helyben az életed, miközben mások pedig egyről a kettőre jutnak. Persze közben úgy tűnhet mintha "csinálnád" a dolgokat, de valójában csak egy helyben nyüzsögsz.

Viszont ha tevékenységeid és energiád nagy része a Fontos és Nem Sürgős kategóriájú dolgokra fordítod egyre többet, akkor életed legnagyobb építőköveit rakosgatod szépen egymásra, ami olyan dolgokhoz juttat Téged, amiről mások csak álmodoznak, és amire irigykedve legyintenek, "mázlija volt". Pedig csak arról van szó, hogy nem volt elég bátorságuk és erejük szembenézni a legnagyobb kövekkel.

A könyv persze picit amolyan amerikaias, meg menedzsmentes, de valójában túlmutat ezeken szerintem, és egész egyszerűen a hétköznapokra is lefordítható.

Amikor először olvastam ezt, és megértettem ennek a mélyebb üzenetét, nagyon komoly hatással volt rám. Azóta nem telik el nap, hogy ne tudatosulna bennem, hogy épp amivel töltöm az időmet és energiámat, (a figyelmemet) az vajon melyik kategóriába tartozik, és miképpen segíti az életemet (vagy másokét).

Ha most egy picit hátradőlsz

És átgondolod a napjaidat, a rutinjaidat és szokásaidat, döbbenetes dolgokra jöhetsz majd rá! Ha mégsem, akkor olvasd el a könyvet, az majd segíteni fog a felismerésekben. Aztán már csak rajtad múlik hogy miként rendezed át az életedet, hogy valóban eljuss az álmaidhoz, céljaidhoz, és igazán úgy élj, ahogy szeretnél! Hogy lehetőleg a festőhöz hasonlóan, Te is már csak a Számodra Fontos dolgokkal tudj minél többet foglalkozni, és ne kelljen a sürgető dolgok mókuskerekének rabszolgájává válnod.
Azaz, hogy valóban a Saját életedet éld végre, ne másét!


Üdvözlettel a
Fontos és Nem Sürgős kategória rajongótáborából


A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!