2014. június 25., szerda

Mödling -i Nyugalom

Avagy,
a békesség, az egyensúly, és a harmónia keresése kívül, belül.

Ha Te is vágysz rá,
adj magadnak most néhány percet, és olvass tovább!Hétvégén ellátogattunk Zsuzsával egy kellemes kis Bécs melletti településre, Mödlingbe. Aahhh... nagyon szép volt. Mintha megállt volna ott az idő. A modern kor is csak mintha suttogva és halkan, óvatosan mert volna lépkedni ott. Vasárnapot Ausztriában amúgy is szigorúan megtartották pihenőnapnak, így külön csendesség volt. Egy kis vásár azért volt, de alapvetően egyfajta kellemes, osztrákos nyugalom lengte be a várost.

Kicsit feszülten érkeztünk, de aztán sétálgattunk, fagyiztunk, pihengettünk, nézelődtünk. Találtunk szép parkokat is, patakot, hatalmas fákat, és egész egyszerűen csak átadtuk magunkat a létezés, egy igazán kellemes és meditatív állapotának. Lelassultunk, megnyugodtunk, és nem győztünk betelni a hársfák jellegzetes és finom illatával...

A nyugalom nagyon nagy erő. Ha van nyugalom, akkor van türelem. És nagy szükségünk is van rá. Kívül, belül egyaránt. Ezért érdemes a környezetünket is úgy alakítani, hogy ne az őrület, ne a káosz, vagy a nemtörődömség, hanem valamifajta rendezettség, szépség, nyugalom áradjon belőle. Akár iroda, szoba, lakás, kert, egy park, vagy egy város. Mödling ilyen. Az ilyesmi nagyon szép és feltöltő tud lenni. Ez hatással van a bensőnkre is. De hogyan tudjuk a nyugalom egy sokkal mélyebb szintjét is megélni?

Meditációval.
Gondolom nem árultam el nagy titkot?! (-:

Ha már Ausztria, Mödling, harmónia, nyugalom és meditáció, akkor jöjjön egy, a témához kapcsolódó videó! 1982 óta van Bécsben Sahaja Jóga Meditáció. Shri Mataji már ekkor elkezdett itt programokat tartani. Hoztam most Számodra Tőle egy olyat, amit 1991-ben tartott Bécsben. Ez egy kezdő program volt. Azaz, olyanoknak, akik akkor ismerkedtek először a sahaja jóga meditációval. Kb. 30 perc a videórészlet. A  meditációról beszél benne, és le is vezet egy kis "gyakorlatot"!

Angolul beszél, és németül fordítják. Még ha egyiket sem értenéd, akkor se bánd! Akkor csak
nézd végig, és kövesd Shri Mataji mozdulatait!


Próbálj most erre a fél órára elcsendesedni, lenyugodni. Vedd át a hangulatát, a vibrációit. Semmi más ne legyen most fontos. Csak ez. Lehet nem lesz könnyű, hiszen a mai világban már nagyon nehezen tudnak az ember csupán egy dologra figyelni hosszabb ideig. Pedig fél óra nem is sok. Próbáld meg! Csak nézd végig, meditálj, és hagyd hogy a nyugalom felébredjen, megszülessen, és ellazítson.......és ha "ráéreztél",
maradj még ebben az állapotban picit a videón után is!

(-:Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!