2014. június 20., péntek

Öreg Mike és Világjáró Steve jótanácsa

Egy olyan, amit ha megfogadsz az életben, akkor boldogságban éled majd a napjaidat. Ha hátat fordítasz neki, akkor viszont örökös frusztráltság és morcosság fog Rád várni. Rajtad múlik!

Gyere és ismerd meg Te is Öreg Mike, és Világjáró Steve történetét és jótanácsát!

Zsuzsával ismét voltunk a héten többször is a bécsi sahaj meditációs központban. Kiderült hogy az angol meditációs napok oszlopos tagjai közé tartozik a két úriember. Sokat beszélgettünk most velük. A jótanácsuk amit elmondok Neked, valójában csupán két szó. Ami ráadásul nem is hangzott el konkrétan a beszélgetés alkalmával, azonban a történeteikkel, és az egész lényükkel ezt sugározták. Gondoltam megosztom Veled is, hogy segítse az életedet, és könnyebbé tegye a napjaidat.

Légy rugalmas!

Mintha kimondatlanul is ezt a jótanácsot sugározták volna egész lényükkel. Ezzel jellemezhetném a két úr egész életét és hozzáállását a dolgokhoz. No de nem az a fajta pattogó gumilabda rugalmasság, ami DAJNG-DAJNG pattog őrült módjára ide-oda. Nem. Hanem valami sokkal lágyabb, sokkal finomabb rugalmasság. Mint a folyó, ami folyamatosan keresi a medrét és az útját. Kanyarog ide-oda, ám mégsem felejti el soha a célját. Azt, hogy előbb-utóbb elérje az óceánt.

Öreg Mike

egy idősebb úr, aki már igazán "régi motorosnak" számít itt a sahaja jógában. Még a 80-as évek elején kezdte Ausztráliában. Ott élt. Sok mindent látott, sok mindent tapasztalt. "Fontos" szerepet/pozíciót is betöltött az ottani sahaj közösség építésében. Aztán külföld, költözések, megpróbáltatások, kihívások, és most már jó pár éve, itt Ausztriában tölti a napjait. Mesélte meglátásait, tapasztalatait. Hogyan alakult és változott a sahaj közösségek "ritmusa", belső dinamikája, akár a 80-as években, akár a 90-es, vagy 2000-es években. Mesélt tapasztalatairól az ausztrál, és az európai országokban szerzett benyomásairól.

Az egész lényében volt egyfajta méltóságteljes tartás. Egy olyan, ami nem egós merevségből, hanem pont egyfajta sokat látott és tapasztalt ember, alázatos rugalmasságból áll.

Világjáró Steve

pedig egy csupaszív és mosolygós, kedves középkorú ember Angliából. Úgy tűnt szintén "oszlopos tagja" az angol napoknak itt Bécsben, a meditációs központban, hiszen már régóta itt él. Mögötte is ott van már néhány évtized, a sahaja jógában eltöltött éveket tekintve. Azonban ezek az évek semmit sem jelentenek, ha az ember "vakon", tudatlanul tölti be, éli át. Mert ilyen is van bizony nem is kevés. Amolyan, "Veled is csak többen vagyunk" típusú emberek, akik úgy vannak a sahaja jógában, mintha itt sem lennének. Mintha csak jobb dolguk nem is lenne, és csak az idejüket töltenék itt. No de most nem ez a téma, nem is mennék bele ebben bővebben, kanyarodjunk vissza inkább Steve-hez!

Mesélt személyes tapasztalatiról Shri Matajival kapcsolatban. Milyen tanácsokat kapott Tőle. Mennyire más irányba terelte az életét, mint ahogy azt Ő tervezte. És hogy Ő mennyire elfogadta a Guruja tanácsát. Nem vitatkozott, nem ellenkezett, nem okoskodott, hanem alázatosan és rugalmasan indult el új utakon. Te vajon meg tudnád tenni? Új szakmákat tanult, új helyekre került, újabb és újabb kihívásai elé állt az életnek. Persze ezek sokszor egyáltalán voltak könnyűek. De az átélt élményektől többé vált. Tapasztaltabbá, érettebbé, talán még bölcsebbé is. Mesélt angliai, németországi és amerikai tapasztalatairól. Miket látott és miket élt át az ottani sahaj közösségekben. Voltak kedves, humoros, megdöbbentő, vagy éppen szívet melengető történetek is.

Rajta is ezt a fajta kedvező rugalmasságot éreztem. Nem az őrült, gumilabda típusú pattogást, hanem a dolgokra nyitott, és önmagát, a helyzetekbe dinamikusan belehelyező, meditáló ember alázatosságát. Azt, ami mögött ott van a valódi erő, a bátorság, no és a legfőbb célunk az életben, az óceán.Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!