2010. január 19., kedd

Mahatma Gandhi - A gátlásos kisfiútól a Nagy Lélekig

62. évfordulója közeleg így most január vége felé annak, hogy egy merénylő meggyilkolta az india szabadságharcost, Mahatma Gandhit! Az Igazság szolgálója volt Gandhi egész életében. A legnehezebb körlümények közt mutatta meg az elnyomott indiai népnek (és az egész világnak) a kiutat. Az erőszekmentes ellenállás mozgalmát vezette, amely az angol megszállás igazságtalanságaira, és az indiai nép felszabadítására volt hivatott. Csodálatosan mutatta be, hogyan lehet az alázat, az egyszerűség, a szeret, a tisztelet, és a hit által, még egy kis vékonyka ágyékötős embernek is, térdrekényszerítenie, a világ egyik legerősebb hatalmát!

Példaértékű életére és tanításaira, egy kis cikkel emlékezzünk most.
(nagyításhoz klikk a képre)





Ha módodban áll, próbálj minél több könyvet, és filmet megnézni róla! Bámulatos lesz, majd meglátod. Shri Mataji, a sahaja jóga alapítója, gyerekként Gandhi közösségében is élt, aki korán fel is ismerte a kis lány, "nagyságát".

Figyeld meg, hogy mit tanulhatsz meg Gandhitól, és Shri Mataji meditációjától, a sahaja jógától. Figyeld meg, hogyan alakulnak át Benned a dolgok, hogyan változnak, és oszlanak szépen a nehézségek...

Ilyen Nagy Lelkek tanítása és útmutatása útán, nincs is más hátra, minthogy egy igazán szép, nemes, és felemelő életet kívánjak a Számodra!



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

.