2009. október 11., vasárnap

Hétvégi agyalás


"A Kaliforniai Egyetem kutatói az agy elváltozásaival magyarázzák a jelenséget a Neuroimage című szaklapban. A kutatás eredménye szerint azoknak az embereknek, akik gyakran meditálnak, jóval nagyobb kiterjedésűek a következő agyterületei: hippokampusz, orbitofrontális kortex, jobb oldali talamusz. Ezek az agyterületek mind érzelmi folyamatok és a személyiség irányításáért felelősek."

A teljes cikket itt találod >>

Nem semmi, mi?!?!

Na szóval ha Te is szeretnél érzelmileg még stabilabb lenni, és úgy érzed hogy van még mit csiszolni a koncentrációs képességeden is, és mindezeken túl még erősebb, és kiegyensúlyozottabb személyiséget szeretnél az élet viharaiban, akkor kalandra fel, gyerünk meditálni!

Kávészünetnyi időt rászánóknak,
negyedórás gyakorlat itt >>


Mélyebb elmélyülésre vágyóknak, az agy mellett,
a szívet is erősítő, félórás gyakorlat itt >>




Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: Ja, még annyit, hogyha szereted figyelemmel követni azt, hogy a tudósok hogyan fedezik fel szépen lassan a meditáció világát, akkor mindenképp olvasd el (ha még nem tetted volna) egy korábbi bejegyzésemet. A címe: Minden mindennel összefügg?

"A francia kutatócsoport felfedezte, hogy bizonyos körülmények között a szubatomi részecskék, például az elektronok képesek egymás között az azonnali kommunikációra, függetlenül a közöttük húzódó távolságtól. Így nem számít, hogy 3 méterre vagy 10 milliárd kilométerre vannak-e egymástól. ...

... Tehát az univerzum kézzelfogható szilárd formája csupán látszólagos, a mindenki által megélt valóság gigantikus hologram. ..."

A teljes cikk itt >>

* * *

Gondoltad volna, hogy ilyen tudományos vasárnapunk lesz? ;-)