2018. április 11., szerda

80 év után

Néhány napja volt szó itt a blogban az újságokról, erre most olvasom hogy 80 év után a bezárás szélére került a Magyar Nemzet.

Az az érzésem, pláne most a választások után, hogy Magyarország mintha egyáltalán nem érzékelné micsoda szellemi, fizikai, mentális leépülés közepette lenne. A Magashegyi Underground "Örvény" című dalának hangulata illik ide:
.
.
Több százéves viaskodás zajlik a világban a feudalizmus és a polgári lét berendezkedése között. Spiró György szerint ez még jó ideig el is fog tartani. Magyarország óriási lendülettel zuhan vissza a feudális középkorba. (talán mindig is ott volt?) Fel sem fogja a polgári berendezkedés értékeit és alapjait, nem is vágyik rá, ezért nem is tesz érte. Sajnos ez van az emberek nagy többségében, ilyen az ország.

Persze vannak kivételek. Vannak kiváló szellemi műhelyek, akár a közélet és a kultúra, akár a gazdaság területén. Ezek azonban apró, pislákoló kis fények csupán, amelyek láthatólag borzasztóan irritálják a középkori földesurak világát és berendezkedését.

Elgondolkodtató az is, hogy Magyarország nem képes külső segítség nélkül a saját lábán megállni. Nem képes erre, de közben kiabál, hőzöng, padlóra köp, átkozódik, irigykedik, gyűlölködik. Szomorú, megrázóan szomorú ezt végignézni.


Üdvözlettel
A Kolostor Őre

Csak Könnyedén



Társadalmi célú hirdetés: