2012. június 1., péntek

Shri Mataji horgászik

(A kép forrása)

Shri Mataji a férjével látható a képen, ahogy a skóciai Loch Rannoch-nál horgásznak. A történet szerint Shri Mataji nem fogott halat, bár a felszínnél megjelent több száz is. Bugyborékolt a víz, mintha azt akarták volna hogy kifogják őket, de aztán ahogy Shri Mataji elment a halak is eltűntek. Aztán Shri Mataji mosolyogva mondta hogy a férje, Sir CP se fog halat fogni, mert Ő (mármint Shri Mataji) védelmezi a kis halakat. (-:

A kép érdekessége még, hogy Shri Mataji teljes egyszerűségében jelenik meg, azaz mintha látszólag ugyanolyan hétköznapi ember lenne, mint bármelyikünk. Látszólag...

Ő valóban úgy élt, mintha egy "civil" hétköznapi ember lenne. Családja és férje volt, aki az ENSZ-ben vezető tisztséget töltött be. Shri Mataji egyszerre volt feleség, anya és nagymama. Háztartást vezetett, férjet támogatott, családot fogott össze, és amikor úgy látta hogy eljött a megfelelő idő az emberiségnek, akkor kezdte el 1970-ben a bámulatos spirituális tevékenységét. Onnantól kezdett igazán megnyílni azok számára, akik be bírták fogadni az Ő vibrációit. És innentől kezdve még egy érdekes jelenség figyelhető meg!

Nagyon sokan akik elkezdnek foglalkozni a meditációval és a spiritualitással, egy időben szeretnék úgy maguk mögött hagyni a világot. (én is ilyen voltam) Azaz elvonulni és csak ennek élni. Semmi mást sem csinálni, mint meditálni. Aztán az ember felismerheti hogy ez egy zsákutca, és Shri Mataji is pont erre mutatott példát az életével. 

Ő egy Hatalamas Spirituális Anya, aki több évtizeden keresztül, emberek százezreinek tartott programot, és tanította őket a meditációra, de mindezek mellett megmaradt az úgymond, civil élete is. Találkozott a férje munkatársaival, az unokák iskolaproblémáival törődött, munkásokkal tárgyalt házépítés során, konferenciákra járt, szóval nem egy világtól elfordult és egy elvonult életet élt. Nem is ezt tanította. Pont az ellenkezőjét. Azt hogy megváltozzon a világ és az emberek, nem az megoldás, hogy a meditálók világgá menjenek, hanem bent az élet közepében segítsenek másoknak. Bent a hétköznapok szituációjában kell tudni megerősödni, példát mutatni, és segíteni másoknak is felfedezni a belső békét, a harmóniát és az emelkedettséget. Nem a világtól elszigetelten kell tudni élni boldogságban az Isteni Erővel, hanem benn a hétköznapokban.

Ehhez kívánok Számodra is sok-sok erőt, türelmet, szeretet, kitartást, és a meditáció nyugalmát!


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!