2012. május 18., péntek

Shri Mataji a Földanyáról


A pár héttel ezelőtti összejövetelről, a szálkai meditatív napról készült kis zenés videoklippen láthattál egy részt, amikor papírról olvastam fel valamit. Ez volt az:

Shri Mataji Nirmala Devi beszédrészlete a Földanyáról
1986. Anglia

"....A Földanya fenntart minket. Rajta élünk. Mint tudjátok a Földanya nagy sebességgel forog, s ha nem lenne a gravitációja akkor nem létezhetnénk itt. Emellett nagyon nagy légköri nyomás nehezedik rá. Ő megérti a dolgokat, koordinálja és létrehozza. Ezt akkor értjük meg amikor önmegvalósultak leszünk és látjuk hogyan fogadja magába a negativitásainkat amikor rajta állunk mezítláb, Őt tisztelve és kérve hogy fogadja magába a negativitásainkat, úgy hogy gyertyát gyújtunk magunk előtt, Shri Mataji fényképe előtt. Ő ismer engem, mert Ő az anyám, azt is mondhatnám hogy Ő a ti nagymamátok, ezért táplál benneteket, ezért gondoskodik rólatok. Korán reggel amikor felkelünk és a lábunkkal érintjük azt kellene mondanunk neki: - Földanya kérlek bocsáss meg hogy a lábaimmal érintelek!

De ez nem baj, a gyerekek megérinthetik az anyjukat a kezükkel vagy a lábukkal, nincs közte különbség. Ő az aki Shri Ganesha testét megteremtette. Ő az akit bennünk a kundalini jelképez. Spirális formában kering a nap körül. A nap is fel le mozog, ő pedig a nap körül forog. De mivel mindketten relatíve mozognak, ezért nem látjuk a nap mozgását. A föld, a többi csillag és a bolygók közötti kapcsolat állandó, és nagy gonddal tartják fent.

Amikor a materializmusról beszélünk, a Földanya ellen teszünk, ahelyett hogy a finom tulajdonságait tanulnánk meg, megpróbáljuk kizsákmányolni és kiásni és felhasználni a saját önző céljainkra. És ő mit tesz nekünk? Megteremti ezeket a csodás gyümölcsöket hogy megegyük, megteremti ezeket a fákat, hogy bútorokat csináljatok belőlük és házakat. Zöld füvet ad nektek hogy megnyugtassa az idegeiteket. Hatalmas folyókat és óceánokat hordoz magán. Mindig nagyobb, mint a legnagyobb óceán. ..."


*  *  *

Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: Ha kedved támadt egy könnyed kis meditációhoz a Földanyával, akkor klikk ide >>

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!