2009. augusztus 30., vasárnap

A háború új, és meglepő helyszíne!

70. évfordulójához közelít a II. világháború kitörésének napja. 1939. szept. 1 -én támadta meg Németország Lengyelországot, és ezzel kezdetét vette a kegyetlen háború. Sok-sok szenvedés, vér és gyötrelem. Békére esély sem volt. A végletekig egymásnak feszültek a csapatok. Akkor még egyértelműbb volt, hogy ki mit akar megszerezni, ki kit akar elpusztítani, és ki kinek az ellensége. Azóta jópár évtized eltelt, és a világ egyre gyorsabban változik. Ma már nem annyira egyértelműek és nyílvánvalóak a harcok, és az ellenségek!

Más a csatatér, és mások már a katonák

Szerencsére a Föld nagy részén azért már nem folyik a szó szoros értelmébe vett háború. Nem dörögnek a puskák, nem robognak a tankok. Átalakult minden. Teljesen új háború alakult ki. Olyan amit sokan észre sem vesznek még! Hidd el, nyakig benne vagy Te is, még ha nem is tudsz róla!

Ahogy átalakult, megváltozott, és felpörgött a világ, úgy próbálunk mi is lépést tartani vele. Érezhetően egyre pörgősebb, egyre ködösebb, egyre kiszámíthatalanabb lett minden. Nő az elvárás, felcserélődnek a szerepek, nem egyértelműek a dolgok, így a modern életünk mintha egyre inkább meg akarna minket folytani. A háború külső helyszínekről, belülre költözött! Önmagunkkal harcolunk. Kívül szoktuk keresni az "ellenségeinket" a szomszéd, a főnök, az üzleti partner, vagy az állam személyében, de akivel valójában "birkózunk", az nem más mint Önmagunk! Belül vannak csak az igazán kemény "ellenségeink", nem kívül!

JÓHÍR: a béketárgyalások elkezdődtek!

Jópár éve, ahogy elkezdtem a meditációval foglalkozni, kezdtem csak felismerni igazán ezeket a belső ellenségeket, és kezdtem érezni a "béke" szükségességét!
Már az új világ által megfertőzöttként, a belső konfliktusaimban és a harcaimban való "béketárgyalásaim" során, elértem azt a pontot, amikor igazán hatékonnyá kezdett válni a folyamat!

Úgy értem, szinte robbanásszerűen köszöntött be a béke! Na nem mondom, hogy nincsenek még kissebb "csete-paték" és összezördülések, a belső "ellenségeimmel", de ezeknek már közel sem akkora a lángja, és a zaja, mint a régi belső "világháborúimnak"! Hogy mi a Titok? Elmondom.

Sokat olvastam a meditációról, és éreztem azt, hogy nagyban segítheti a "belső béketárgyalásaimat", és hogy feloldhatja a háborúskodást. Viszont egyre inkább éreztem, hogy ez az elméleti tudás még semmiben sem segít, minél hamarabb gyakorlatban kell ezt megvalósítanom, kipróbálnom. Az igazi áttörés nagyjából ekkor történt, amikor letisztázódott bennem, hogy könnyen alkalmazható, gyakorlati módszerre van szükségem. Ekkor az Élet, tálcán kínálta fel számomra a sahaja jóga meditáció lehetőségét. Nagyon megörültem ennek a lehetőségnek. Hogy miért?

Elkezdtem járni a csoportos, közös meditációkra, és rögtön éreztem, hogy ez olyan Béke Folyamatokat fog elindítani bennem, amit elképzelni sem tudtam előtte, pusztán halvány sejtéseim voltak róla. Egyre tisztábban rajzolódtak ki a "belső háború" katonái, és szereplői. Erősségük, gyengeségük, és ez az egész folyamat. Ahogy azóta elteltek az évek, egyre inkább erősödik a Béke, és tapasztalom azt, hogy mennyire felül lehet kerekedni ezen a belső vívódáson, ezeken a belső harcokon, és küzdelmeken! Most már látom, micsoda nyugalomban, és harmóniában is tudunk élni, ha szeretnénk. Képesek vagyunk rá, pusztán meg kell tanulni, aztán gyakorolni, végül pedig már magától fog menni...

-------------------------------------------------
! A Tálca most hozzád érkezett !
-------------------------------------------------

A tálcán kínált lehetőség most bizony elérkezett Hozzád! Ha úgy érzed, hogy Benned is, kisebb fajta háború dúl, és bizony nagyon itt lenne már az ideje a békének, akkor bizony hagyd a kifogásokat, kétségeket, fogd Magadat, és lépj a tettek mezejére!
Kezdd meg a "Béketárgyalásaidat" önmagaddal! Hagyd el a harcot és a küzdelmet! Kösdd ki a hajódat végre most már Te is, a Békesség Szigetén!

* ÚJ MEDITÁCIÓS KURZUS * indul,
a békére, és igazi nyugalomra vágyóknak >>

---------------------------------------------
Ne higyj a Kolostor Őrének!
---------------------------------------------

- Mesélhetek én Neked heteket arról, hogy számomra (és még rengeteg embernek) micsoda örömöt, harmóniát és békét hozott az életébe a meditáció...

- Írhatok itt a blogon 100 bejegyzést is erről, felrakhatok 1000 mp3-as hanganyagot, mesélhetek tapasztalatokról reggeltől estig...

- Videókon elmondhatjuk Neked, más lelkes, gyakorlati meditálókkal, hogy micsoda erő ez, és hogy mennyire segíti a hétköznapjainkat...

- Hozhatok itt Neked grafikonokat, méréseket, adatokat, a meditációról...

- Gyönyörködhetünk költők csodaszép verseiben, írók fantasztikus regényeiben, amit a meditációról irtak...

...de akkor az még mindig nem lesz a TIÉD!!!!

Még mindig kivülről tekingetsz valahová, ahová vágyódsz (különben nem lennél itt)!
Még mindig önmagaddal birkózol, és a saját háborúiddal küszködsz!
Még mindig "csak" egy HIT lesz benned, hogy igen, A Kolostor Őre reggeltől estig erről beszél, lehet hogy tényleg van benne valami...

Ne higyj el nekem semmit! Önmagadnak adj egy próbát, és abból, a saját tapasztalataidból meríts! Fogadd el az Élet, Tálcán nyújtotta lehetőségét,
és menj el erre az ingyenes, meditációs programsorozatra >>



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: Egy tipp, arra az esetre, ha úgy döntesz hogy elmész, és kipróbálod: Figyeld meg, hogyan érzed majd magad a programok, a közös meditációk után pár napig! Kérlek ne felejtsd el, és tényleg figyeld meg!