2020. március 16., hétfő

Marie-Louise von Franz és az álmok

A jungi analitikus pszichológia számomra egyik legizgalmasabb és legérdekesebb része az álomelemzés. A pszichének és a léleknek az a fajta üzenetküldése, ami segítheti az ember önismeretét, életének és személyiségének az egyensúlyba hozatalát, és sok-sok egyéb dolgot.
 
Jung apó egyik legkiválóbb tanítványa Marie-Lousie von Franz volt, akinek az álmokkal kapcsolatos gondolatait olvasom most a napokban. A fenti könyvben alaposan körbejárják a témát szerzőtársával Fraser Boával, ám mindezek mellett én azt mondom, ha valakit igazán érdekel ez a terület, ne álljon meg itt. Sőt, ezt a könyvet inkább csak bemelegítésnek tekintse Jung munkásságának alaposabb megismerése előtt.
 
Marie-Louise könyvében szóba kerül Jákob álma is, történelmi példák, de egyéni esetek is. Elgondolkozhat az olvasó arról, hogy a sokszor ködös és megfoghatatlan, értelmezhetetlennek tűnő álomképek mennyire a lelkünk mélyéről érkeznek, és milyen kristálytiszta és fontos üzeneteket hordoznak számunkra. Feltéve akkor, ha tudjuk értelmezni őket. Ebben segít ez a könyv, ennek az útnak a kezdeti lépéseiben lehet társa az olvasónak. De csak akkor, ha van mersze szembenézni saját magával, és a lelke mélyéről érkező álmok üzenetével.
 
 
Üdvözlettel
A Kolostor Őre
 
Csak Könnyedén
 
 
 
Társadalmi célú hirdetés: