2019. március 10., vasárnap

Masayoshi Son

A technikai cégek környékéről ismert japán befektető Masayoshi Son interjút adott a CNBC-nek a napokban, és ez ismét eszembe juttatta az egyre távolodó világok képét. Azt, amiben a leszakadó tömegek már észre sem fogják venni, hogy elmegy mellettük a világ. Mire is gondolok pontosan?
 
Amikor a 21. század Magyarországán
 
Mészáros Lőrinc féldisznókat adományoz abból a koncból, amit sikerült begyűjtenie a várba költöző haramia hűbérurával együtt, és ennek óriási tömegek tapsolnak a Kárpát-medencében, hiszen sokkal boldogabban élnek ebben a feudalizmusban, mint bármi másban, akkor úgy hiszem elmondható, hogy kíméletlenül távolodnak el a világok egymástól.
 
A jelen és a jövő,
 
amiről Mr. Harari az elméletek szintjén beszél, azt Masayoshi Son a gyakorlatban éli át, hiszen ő azon cégekkel kapcsolatos befektetéseket menedzseli, amelyek iránymutatását Mr. Harari filozofikus hangulatban tanulmányoz. 
 
Jogos kérdések ezeknek az irányvonalaknak a tanulmányozása, elemzése, ellenőrzése és a kétségek megfogalmazása, hiszen ezek által csiszolódhatnak ki az emberiség számára a megfelelő megoldások. Aminek viszont nincs létjogosultsága, az az emberek lebutítása és sötétben tartása. Bár, mivel a jelenség óriási közönségigény mellett zajlik, talán mégiscsak van létjogosultsága ennek a középkori sötétség fenntartásának is a nap alatt. Megadja a választás lehetőségét...
 
Azok viszont, akik
 
túl szeretnének látni a koncból rájuk eső féldisznók világán, érdemes szétnézni a glóbuszon hogy merre is halad, és hogy ne érje őket túl nagy meglepetés, ha valaki egyszer majd felkapcsolja a villanyt. Addig pedig érdemes meghallgatni Masayoshi Son-t is, hogy ő miképpen látja a világot, és hogyan is gondolkoznak azok, akik a trendeket irányítják, kutatják és írják.
 
 
 
Üdvözlettel
A Kolostor Őre
 
Csak Könnyedén
 
 
 
Társadalmi célú hirdetés: