2015. december 8., kedd

"Edit nem hagyja hogy a komfortzónámban maradjak"


Közös nagy,

sahaja jógás meditáción voltam hétvégén a bécsi ashramban. Egy úgynevezett "puja" (ejtsd: pudzsa) ceremónián. Felemelő volt, csodálatos és meditatív. Láttam az egyik urat hogy nagyon relaxált és meditatív volt. Aztán ebből az idilli állapotból picit kibillentette egy hölgy, ugyanis kihívta a több száz ember elé, hogy mondjon pár dolgot. Ekkor kezdte így, kicsit viccesen:


"Edit nem hagyja hogy a komfortzónámban maradjak"


Amire aztán lett nagy derültség az emberek közt. Az illető úr is jót mosolygott ezen, és önmagán, aztán bele is kezdett a mondandójába. Ezek főleg a közösséget érintő dolgok voltak, szemináriumi infók, összejövetelek stb. stb.

A történet érdekessége, hogy ez a különleges hétvégi meditáció, a bennünk lévő Bhairava erőkkel volt kapcsolatos.

Ezügyben jöttek össze a sahaja jógik. Élő zene volt, különleges mantrák, egyéb külsőségek, és sok minden. És mivel a Bharaiva erők és tulajdonságok segítenek sok minden egyéb mellett abban is, hogyha kell, akkor ki tudjunk mozdulni a komfortzónánkból, ezért a fenti idézet mondat, mintegy szimbolikus megkoronázásának is beillett az estével kapcsolatban.

Túloldal

Ilyenkor persze más dolgokat is meg lehet figyelni, mert mi emberek, sokszor hajlamosak vagyunk átlendülni a "ló túloldalára". Azaz, ha szükséges, akkor lennie kell erőnknek, hogy ki tudjunk mozdulni a komfortzónánkból, azaz önmagunkon felülkerekedjünk, túllépjünk a letargián, a depresszión és a levertségen, azonban óvatosnak kell lennünk, hiszen áteshetünk a túloldalra is.

A meditáció finomsága

Minél inkább elmélyednek az emberek a meditációban, annál szélesebb dimenzióit érzékelhetik a bennünk lévő spirituális erőknek, lehetőségeknek és szépségeknek. Mert Pl: itt is, a komfortzónából való kimozdulás nem egy sima hétköznapi

ÉN - AKAROM - ÉN - MEGCSINÁLOM - ÉN - ÉN - ÉN

stílusú történet. Mert azért ezt érdemes egyre finomabb szinten tudni megkülönböztetni, hogy az adott szituációban, vajon a dolgok természetes fejlődési üteme és dinamikája az, ami megkívánja tőlünk a komfortzónából való kimozdulást, vagy pedig ez már inkább egy Egós Akarás. Ami persze jöhet kívülről is felénk, de saját magunk is táplálhatjuk ezt önmagunk irányába.

Ilyenkor már elég vékony az a határvonal, ami elkülöníti ezt. Azt, hogy mi is motivál minket éppen a cselekvésre. 

A Nem Tudás Felszínessége

Vagy épp a Tudás Mélysége. Ezeket akkor fedezd fel csak igazán, amikor egyre nagyobb bepillantásod van már önmagadba (és ezáltal másokba). Minél többet látsz, annál inkább észreveszed, hogy micsoda óriási felfedezetlen területek vannak még Benned. Mennyi-mennyi finomság, tudás, szépség és Isteni ajándék. Mind-mind bennünk. És csak arra vár, hogy felfedezzük!

A határvonalakat, a segítő erőket, a "finomságokat", és még sok-sok mindent, amivel kapcsolatban az Isteni Erő csak arra vár, hogy felfedezd önmagadban. Ha szeretnéd. Ebben segít a meditáció.


* * *

Meditatív ücsörgésünk és ráérős szemlélődésünk
mai helyszíne és padja pedig:


A fotó készítője Borbála,
helyszín Székelyudvarhely. 
Nagyításhoz klikk a képre!




Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!